Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Syndroom van Gilbert bloedonderzoek
 • Syndroom van Gilbert bloedonderzoek
 • Syndroom van Gilbert bloedonderzoek
 • Syndroom van Gilbert bloedonderzoek

Syndroom van Gilbert bloedonderzoek

  Mensen met de ziekte van Gilbert hebben een verminderde activiteit van een speciaal enzym, dat leidt tot een ophoping van bilirubine in het bloed, wat kan leiden tot periodes van geelzucht.

  ANA screening + 39,00Meer lezenTest om te onderzoeken of het afweersysteem anti-nucleaire antistoffen (ANA) aanmaakt.Meer lezen

  ANA screening + 39,00Test om te onderzoeken of het afweersysteem anti-nucleaire antistoffen (ANA) aanmaakt.Sluiten

  Leverziekten combi + 25,00Meer lezenOnderzoek naar leverziekten leverproblemen of om te veel alcoholgebruik op te sporen.Meer lezen

  Leverziekten combi + 25,00Onderzoek naar leverziekten leverproblemen of om te veel alcoholgebruik op te sporen.Sluiten

  Telefonisch consult dokter Smits + 34,50Meer lezenMet dit telefonisch consult van maximaal 10 minuten neemt Gaël Smits de tijd om je labuitslagen toe te lichten. Hij kijkt integraal naar je problematiek, zowel medisch als op het gebied van lifestyle.Meer lezen

  Telefonisch consult dokter Smits + 34,50Met dit telefonisch consult van maximaal 10 minuten neemt Gaël Smits de tijd om je labuitslagen toe te lichten. Hij kijkt integraal naar je problematiek, zowel medisch als op het gebied van lifestyle.Sluiten

  19,50

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Syndroom van Gilbert bloedonderzoek

  Bij de ziekte van Gilbert zijn de bilirubinewaarden vaak verhoogd, vooral het indirecte bilirubine.

  Middels dit bloedonderzoek via een intraveneuze bloedafname op een van onze prikposten kun je dit in kaart brengen.

  Om te monitoren hoe het is met de biomarkers die betrekking hebben op de ziekte van Gilbert worden 3 bloedtesten gedaan:

  1. Totaal bilirubine:

  Dit is de som van indirect bilirubine en direct bilirubine in het bloed.
  Bij de ziekte van Gilbert kan het totale bilirubine verhoogd zijn, voornamelijk als gevolg van een toename van indirect bilirubine.

  1. Bilirubine Direct:

  Dit is het bilirubine dat is geconjugeerd (verbonden) aan glucuronzuur in de lever en is klaar om uitgescheiden te worden in de gal.
  Bij de ziekte van Gilbert is direct bilirubine meestal normaal of slechts licht verhoogd.

  1. Bilirubine Indirect:

  Dit is het bilirubine dat nog niet is geconjugeerd en nog niet in de gal is opgenomen.
  Bij de ziekte van Gilbert is het indirecte bilirubine verhoogd omdat de lever het bilirubine minder efficiënt kan omzetten in de geconjugeerde vorm vanwege een enzymdeficiëntie, meestal veroorzaakt door een genetische mutatie.


  Mensen met de ziekte van Gilbert hebben een verminderde activiteit van het UGT1A1-enzym, dat betrokken is bij de omzetting van bilirubine in de lever. Dit leidt tot een ophoping van ongeconjugeerd (indirect) bilirubine in het bloed, wat kan leiden tot periodieke geelzucht en een verhoogd totaal bilirubine.

  De ziekte van Gilbert is over het algemeen een onschuldige aandoening en de verhoogde bilirubinewaarden zijn meestal mild. Mensen met deze aandoening ervaren vaak geen ernstige symptomen, en de geelzuchtepisoden kunnen spontaan komen en gaan.

  De ziekte van Gilbert is een genetische aandoening die de afbraak van bilirubine in de lever beïnvloedt, wat kan leiden tot perioden van geelzucht. Hoewel er geen specifieke genezing is voor de ziekte van Gilbert, zijn er enkele  levensstijlaanpassingen die kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen, waaronder geelzucht. Individuele reacties kunnen variëren,het is raadzaam om deze opties te bespreken met  je behandelaar.

  Hier zijn enkele suggesties:

  • Hydratatie: Voldoende water drinken kan helpen bij het bevorderen van de uitscheiding van bilirubine via de urine en kan de symptomen verminderen.
  • Regelmatige maaltijden: Regelmatige, uitgebalanceerde maaltijden kunnen de stofwisseling bevorderen en de leverfunctie ondersteunen.
  • Vermijd vasten: Langdurig vasten of te lange tussenpozen tussen de maaltijden kunnen de symptomen verergeren. Regelmatige maaltijden en snacks zijn belangrijk.
  • Vermijd uitlokkende factoren: Sommige factoren, zoals vasten, uitdroging, stress, en zware lichamelijke inspanning, kunnen geelzucht verergeren. Probeer deze te vermijden of te beperken.
  • Vermijd bepaalde medicijnen: Sommige medicijnen kunnen de symptomen van de ziekte van Gilbert verergeren. Bespreek met je arts welke medicijnen veilig zijn voor gebruik.
  • Vermijd overmatig alcoholgebruik: Overmatig alcoholgebruik kan de lever belasten. Het is raadzaam om alcoholgebruik te beperken of te vermijden.
  • Vermijd stress: Hoewel stress geen directe oorzaak is van de ziekte van Gilbert, kunnen stressvolle situaties de symptomen verergeren. Stressbeheersingstechnieken, zoals yoga of meditatie, kunnen nuttig zijn.
  • Regelmatige lichaamsbeweging: Matige lichaamsbeweging kan de algehele gezondheid bevorderen en de leverfunctie ondersteunen.

  Het is  verstandig om deze aanpassingen in overleg met een arts of behandelaar te bespreken, omdat de aanpak kan variëren op basis van individuele gezondheidsbehoeften. Een arts kan ook beoordelen of er andere onderliggende aandoeningen zijn die de symptomen kunnen beïnvloeden en passend advies geven.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Syndroom van Gilbert bloedonderzoek

   Syndroom van Gilbert bloedonderzoek

   € 19,50