Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Mirtazepine controle voor psychiaters
 • Mirtazepine controle voor psychiaters

Mirtazepine controle voor psychiaters

  De Mirtazapinespiegeltest uit bloed biedt informatie die psychiaters kunnen gebruiken om de behandeling van depressie te optimaliseren bijwerkingen te minimaliseren

  79,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Mirtazepine controle voor psychiaters

  Mirtazapine (Spiegelbepaling)

  0,50 ml serum, zonder scheidingsgel (zwarte dop)

  Deze test, bekend als een spiegelbepaling of medicijnspiegeltest voor mirtazapine (met synoniem Remergil), wordt in de psychiatrie gebruikt om de concentratie van mirtazapine in het bloed te meten. Mirtazapine is een antidepressivum dat wordt gebruikt voor de behandeling van depressieve stoornissen. De concentratie van het medicijn in het bloed, ook wel de plasmaconcentratie genoemd, kan helpen bij het bepalen of de dosering van het medicijn effectief en veilig is voor de patiënt.


  Synoniemen: Remergil
  Categorieën: Antidepressiva, Medicijnspiegels  Bloedafname direct voor de volgende medicijninname

  therapeutisch 30 - 80 µg/l
  toxisch > 160 µg/l
  Verhouding Metaboliet/Mirtazapine 0,2 - 1,2

  Methode LCMS: Vloeistofchromatografie-massaspectrometrie
  Opmerking
  Bepaald wordt ook de metaboliet Desmethylmirtazapine


  Therapiecontrole en -observatie van Mirtazapine

  De belangrijkste toepassingen van deze test voor psychiaters zijn:

  1. Therapiecontrole: Door de concentratie van mirtazapine in het bloed te monitoren, kunnen psychiaters bepalen of de huidige dosis effectief is voor de behandeling van de depressieve symptomen van de patiënt. Als de concentratie binnen het therapeutische bereik valt (30 - 80 µg/l), suggereert dit dat de dosis waarschijnlijk effectief is. Een concentratie buiten dit bereik kan wijzen op de noodzaak om de dosering aan te passen.

  2. Voorkomen van toxiciteit: Als de concentratie van mirtazapine in het bloed hoger is dan het toxische niveau (> 160 µg/l), kan dit duiden op een risico op bijwerkingen of toxiciteit. Psychiaters kunnen dan de dosis verlagen om het risico op schadelijke effecten te verminderen.

  3. Bepaling van medicatienaleving: De test kan ook helpen bij het beoordelen of patiënten hun medicatie zoals voorgeschreven innemen. Als de concentratie van mirtazapine lager is dan verwacht, kan dit wijzen op een probleem met de naleving van de medicatie.

  4. Personalisatie van de behandeling: De farmacokinetiek van mirtazapine kan variëren tussen individuen door genetische verschillen, interacties met andere medicijnen, en leeftijd- of gezondheidsgerelateerde factoren. Door de mirtazapinespiegel te meten, kunnen psychiaters de behandeling meer op maat maken voor de individuele behoeften en omstandigheden van de patiënt.

  5. Interpretatie van bijwerkingen: Bij patiënten die bijwerkingen ervaren, kan het meten van de mirtazapinespiegel nuttig zijn om te beoordelen of deze bijwerkingen verband houden met te hoge concentraties van het medicijn.

  Samenvattend biedt de mirtazapinespiegeltest waardevolle informatie die psychiaters kunnen gebruiken om de behandeling van depressie te optimaliseren, bijwerkingen te minimaliseren en de algemene zorg voor hun patiënten te verbeteren.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Mirtazepine bloedtest

   Mirtazepine bloedtest

   € 79,-

   De Mirtazapinespiegeltest uit bloed biedt informatie die psychiaters kunnen gebruiken om ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Mirtazepine controle voor psychiaters

   Mirtazepine controle voor psychiaters

   € 79,-