Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Melatonine uit speeksel
 • Melatonine uit speeksel

Melatonine uit speeksel

  Melatonine is een biomarker om de gezondheid in kaart te brengen met betrekking tot de biologische klok.

  97,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Melatonine uit speeksel

  Melatonine uit speeksel  (MELASP im Speichel) (Salivette zelfde materiaal als voor cortisol speekseltest)
  Gelieve deze test uitsluitend op maandag t/m woensdag in te sturen en niet voor Feestdagen

  Melatonine is een van de belangrijkste biomarkers voor gezondheid, zeker met betrekking tot de biologische klok

  Melatonine is een hormoon dat wordt geproduceerd door de pijnappelklier (een kleine klier in de hersenen) en helpt het lichaam om te slapen en wakker te worden. Het wordt vaak gebruikt als een supplement om slaapproblemen te behandelen.

  Een speekseltest voor melatonine kan nuttig zijn om te bepalen of iemand een gezonde melatonineproductie heeft en om de effectiviteit van supplementen te controleren. Het meten van de melatonineconcentratie in het speeksel kan ook helpen bij het bepalen van de timing van het nemen van het supplement.

  Melatonine is een hormoon dat wordt geproduceerd door de pijnappelklier in de hersenen en dat een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus.

  Een melatonine speekseltest kan worden uitgevoerd om verschillende redenen, waaronder:

  • Slaapproblemen: Als iemand problemen heeft met slapen, kan een melatoninetest helpen om vast te stellen of er een onderliggend probleem is met de melatonineproductie.
  • Jetlag: Een melatoninetest kan ook worden gebruikt om de melatonineproductie bij mensen te meten die last hebben van jetlag.
  • Circadiane ritmestoornissen: Een melatoninetest kan worden uitgevoerd bij mensen die lijden aan een circadiane ritmestoornis, waarbij het lichaam niet op de juiste manier reageert op dag- en nachtcycli.
  • Hormonale disbalans: Melatonineproductie kan worden beïnvloed door hormonale disbalans en een test kan helpen bij het vaststellen van deze disbalans.

  Er zijn vier soorten melatoninetests, ieder met hun eigen doel.

  Speekseltest 14 uur: om te bepalen of je melatoninespiegel tijdens gebruik van melatonine overdag normaal laag is of dat hij juist te hoog is door een vertraagde afbraak. Afnemen van een speekselmonster doe je tussen 14.00 en 15.00 uur. De melatonine die je ’s nachts zelf hebt aangemaakt hoort dan te zijn afgebroken en verdwenen. Bovendien is op dat moment je eigen melatonineaanmaak nog niet begonnen. Dat betekent dat we ervan kunnen uitgaan dat eventueel aanwezige melatonine een restant is van de melatonine die je de vorige avond hebt ingenomen. 


  Speekseltest ’s nachts: het doel van het bepalen van de melatoninespiegel ‘s nachts is om vast te stellen of de eigen aanmaak van melatonine ‘s nachts voldoende is of juist te laag is. Deze meting is alleen zinvol als je de afgelopen week géén melatoninetabletten hebt ingenomen. Afnemen van een speekselmonster doe je op het moment dat de melatoninespiegel ’s nachts op het hoogtepunt is. Gewoonlijk is dat 2 à 4 uur nadat je in slaap bent gevallen. Dat betekent dat je de wekker zet als je in bed stapt op een tijdstip dat 3 uur later ligt.

  Speekseltest 11, 13 en 17 uur: om te bepalen of melatonine normaal wordt afgebroken of dat de afbraak te traag is. Deze test is alleen via een slaapcentrum beschikbaar.
  Bepalen DLMO: artsen van een slaapcentrum meten dit om vast te stellen of er sprake is van een verschoven melatonineritme. Deze test is alleen via een slaapcentrum beschikbaar.

  Deze test wordt niet ondersteund door Bloedwaardentest, voor de interpretatie dien je contact op te nemen met een behandelaar zoals: Your Health Concept

   

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Melatonine uit speeksel

   Melatonine uit speeksel

   € 97,-

   Melatonine is een biomarker om de gezondheid in kaart te brengen met betrekking tot de bi...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Melatonine uit speeksel

   Melatonine uit speeksel

   € 97,-