Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Burn-out Speekseltest Bij Stress

Burn-out Speekseltest Bij Stress

  Als je klachten hebt die lijken op een burn-out kun je met deze test de oorzaak in kaart brengen.

  195,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Burn-out Speekseltest Bij Stress

  De Burn-out Speekseltest bestaat uit:

  • Adrenale Stressindex
   • Cortisol (dagprofiel)
   • DHEA  (ochtend en avond waarde)


  Als je klachten hebt die lijken op een burn-out, kun je met deze test de oorzaak in kaart brengen.

  Voor deze test is geen bloedafname nodig, je kunt de test zelf thuis afnemen en inzenden in het bijgeleverde materiaal. 

  Let op! Deze test past niet door de brievenbus. Je dient deze als pakket in ontvangst te nemen.

  Een burn-out start meestal met gevoelens van emotionele en lichamelijke uitputting. Het begint meestal vaag, niet lekker in je vel zitten, slecht slapen, opgejaagd gevoel, geen zin in seks , geen zin in je werk en sociale contacten, vermoeidheid. Uiteindelijk ontstaat een gevoel van opgebrand zijn, niet meer kunnen concentreren, slecht geheugen. Daardoor voel je jezelf vaak onzeker en durf je geen beslissingen meer te nemen. Ook kunnen angstaanvallen en geheugenstoornissen ontstaan.

  Chronische stress is slecht voor je gezondheid. Af en toe stress is goed. Het lichaam reageert net zoals vroeger bij het vluchten voor gevaar, maar als het te lang duurt is het heel slecht voor het lichaam. Het immuunsysteem raakt ontregeld waardoor het vatbaar wordt voor allerlei ziektes. De bloeddruk stijgt en vruchtbaarheid vermindert. Uiteindelijk zal chronische stress leiden tot verstoring van de hormonale balans.

  Met deze speeksteltest kun je zien of er sprake is van een burn-out. Alleen rust nemen is niet voldoende, beter is om pro-actief aan de slag te gaan. Dit is de eerste stap om weer het heft in handen te nemen en door middel van lifestyle en voeding, de berg weer op te klimmen.

  Bij deze test worden de hormonen cortisol en DHEA gemeten in speeksel. Beide hormonen worden door de bijnierschors geproduceerd.

  Cortisol heeft uitgebreide effecten op verschillende organen in het lichaam: het werkt ontstekingsremmend, het houdt de bloedglucosespiegel, de bloeddruk en de spierkracht op peil en helpt de zout- en vochtbalans in evenwicht te houden. Wanneer het lichaam onderhevig is aan stress, is de cortisolproductie verhoogd. Omdat voor DHEA gedeeltelijk dezelfde basisbestanddelen worden gebruikt, is de DHEA-productie verlaagd. DHEA heeft invloed op de gemoedstoestand, het immuunsysteem, de bloedsomloop, de bloedsuikerspiegel, het botmetabolisme, het seksuele functioneren en de fysieke kracht. Het beschermt het zenuwstelsel en verbetert de cognitieve functies en het geheugen.

  Veranderingen in de gangbare cortisolspiegels geven de reactie op stress aan. Veranderingen in de DHEA-spiegels geven de mate van adaptatie aan stress aan. Cortisol en DHEA moeten in verhouding tot elkaar aanwezig zijn, daarom wordt ook de Cortisol/DHEA ratio bepaald.

  In gebonden vorm zijn hormonen inactief. Voor de vaststelling van specifieke hormonale activiteiten is het daarom belangrijk om de concentratie vrije hormonen te bepalen. Ongeveer 95 tot 99% van de bijnierschorshormonen in bloed is aan eiwitten gebonden, bijvoorbeeld CBG (corticosteroïd-bindend globuline), SHBG (geslachtshormoon-bindend globuline) en albumine. In speeksel daarentegen is dit slechts 1-5%.

  Symptomen die aanleiding geven tot het inzetten van deze test zijn: uitputting, lage immuniteit, sterke stemmingswisselingen, huidproblemen, osteoporose, versnelde verouderingsprocessen: cognitieve achteruitgang (geheugenproblemen) en afname van het reactievermogen. Chronische stress kan tot bovengenoemde symptomen hebben geleid. De bijnier kan dan uitgeput zijn geraakt, waardoor niet alleen de DHEA-, maar ook de cortisolspiegels zijn verlaagd.

  Schroom niet om met je uitslag naar een van de bij onze aangesloten natuurgeneeskundigen te gaan.

  Let op dat je jezelf aan de exacte tijden voor speekselafname houdt van gestelde tijden van de afname van de hormoonmonsters. De afnametijden en de referentiewaarden zijn gekoppeld. Dus hoe nauwkeuriger de afname op de gestelde tijden hoe nauwkeuriger de uitslag zal zijn.

  • Direct na ontwaken                                
  • ½ uur na ontwaken                                  
  • 1 uur na ontwaken                                   
  • 2 uur na ontwaken                                  
  • 5 uur na ontwaken                                 
  • 8 uur na ontwaken                                   
  • 12 uur na ontwaken    

  Bij afwijkende tijden kan het monster afgekeurd worden en dien je e.e.a. opnieuw af te nemen.

  De laatste meting moet exact 12 uur na de eerste meting gedaan worden, het ligt er dus aan hoe laat je ontwaakt. Bij een laatste meting na 17.00 uur kunnen de gevulde buisjes in de groentelade van de koelkast bewaard worden, dus dan de volgende dag alle buisjes op de post doen.

  De meting moet gedaan worden op een gemiddelde dag, waarbij er niet overmatig veel stress is.

  Bekijk goed deze instructie: 

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Burn-out Speekseltest RP

   Burn-out Speekseltest RP

   € 195,-

   Als je klachten hebt die lijken op een burn-out kun je met deze test de oorzaak in kaart b...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Burn-out Speekseltest Bij Stress

   Burn-out Speekseltest Bij Stress

   € 195,-