Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • HIV infectie SOA

HIV infectie SOA

  Deze officiële test meet de aanwezigheid van antistoffen tegen het en HIV-virus.
  Het HIV-virus is de veroorzaker van het ziektebeeld AIDS.

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  HIV infectie SOA

  HIV 1/2 infectie (anti-HIV 1+2 serum)

  Deze officiële test meet de aanwezigheid van antistoffen tegen het en HIV-virus.
  Het HIV-virus is de veroorzaker van het ziektebeeld AIDS.

  Antistoffen zijn in het bloed meestal aantoonbaar vanaf 4-6 weken na besmetting, maar in enkele gevallen pas na 12 weken. De test uitslag kan eerder dan na 3 maanden positief zijn, maar een negatieve uitslag binnen een termijn van 3 maanden, na het risico-contact, sluit een HIV infectie niet uit. Voor een betrouwbare testuitslag is het daarom van belang dat je de test herhaalt na deze drie maanden als je eerder een negatieve uitslag kreeg.

  Waarom de HIV test?

  Nog niet zo heel lang geleden leidde een hiv-infectie in bijna alle gevallen tot aids dientengevolge tot de dood. Tegenwoordig kan een hiv-infectie langdurig worden onderdrukt met combinatietherapie waardoor je met HIV redelijk tot goed gezond kunt blijven. Van belang is er snel bij te zijn. Hoe eerder je weet of je met HIV bent besmet, hoe eerder je bijvoorbeeld kunt gaan bepalen hoe te gaan behandelen. Als je wordt behandeld voordat je ziek wordt, dan is het resultaat beter dan wanneer je pas gaat behandelen als je al ziek bent geworden. Als je er te laat bij bent kun je aids krijgen. En ondanks de moderne behandelingsmethoden kan dat leiden tot een blijvend mindere gezondheid.

  De HIV test is zeer betrouwbaar. De test meet of er door het lichaam gevormde antistoffen in het bloed zijn. Bij de één worden die al na 1 dag tegen het virus gevormd, bij de ander kan dat langer duren. 

  Er zijn twee varianten van het HIV-virus bekend. Het eerst ontdekte virus (HIV-1) is het meest agressief. In 1985 werd in het Westelijk deel van Afrika een variant op het HIV-1 ontdekt, HIV-2 genaamd. Het HIV-2 is minder agressief dan HIV-1, het beloop is goedaardiger en trager. Mensen die geïnfecteerd zijn met HIV-2 hebben gemiddeld een langere levensverwachting dan mensen die met HIV-1 geïnfecteerd zijn. Bij dit bloedonderzoek wordt getest op antistoffen tegen beide HIV-typen.

  Een HIV infectie (die kan leiden tot AIDS) wordt aangetoond als het p24 HIV eiwit of antistoffen tegen HIV aanwezig zijn (de uitslag is dan positief). Soms zijn antistoffen pas na meer dan 3 maanden na de besmetting aantoonbaar omdat bij een latente syfillis infectie de ziekte wat later zich kan openbaren, dan praat men wel over een periode tot 12 maanden.

  Indien de uitslag positief is (besmetting) wordt er telefonisch contact met je opgenomen.

  Bij een postief resultaat wordt direct automatisch doorgetest met de blot bevestigingstest.

  HIV-1 (blot) serum € 69,-
  HIV-2 (blot) serum € 69,- 

  Gelieve met deze extra kosten rekening te houden


  Achtergrondinformatie: Anti-HIV, HIV test, AIDS test

  HIV is het virus dat AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) veroorzaakt. Je kunt besmet raken door het HIV virus door onder andere onbeschermd seksueel contact met een besmet persoon en door het opnieuw gebruiken van besmette naalden bij drugsgebruik. De meeste HIV geïnfecteerde personen ontwikkelen op termijn AIDS. Er zijn verschillende varianten van HIV. De gebruikte HIV test detecteert de bekende varianten (HIV 1 en HIV 2). De HIV test detecteert de aanwezigheid van antilichamen die door het menselijk lichaam worden gevormd om de HIV-infectie te bestrijden. Ook detecteert de test de aanwezigheid van het p24 HIV-eiwit. Daarom wordt de test HIV duo genoemd (meet p24 antistoffen).

  Na infectie met het HIV virus maakt het lichaam onder andere het p24 HIV eiwit aan. Na het op gang komen van het afweersysteem tegen HIV worden ook antilichamen tegen HIV aangemaakt. Het duurt dus enige tijd voordat een HIV infectie aan te tonen is met een p24/antilichamen test. Alhoewel bij de gebruikte test een infectie doorgaans al na enkele weken is aan te tonen, houdt men hiervoor meestal een veilige periode van 3 maanden na het risico-contact aan. Het is daarom mogelijk dat je gedurende deze periode een negatief testresultaat (de ziekte kan niet worden aangetoond) krijgt en dat je toch geïnfecteerd bent.

  Belangrijk: de test uitslag kan eerder dan na 3 maanden positief zijn, maar een negatieve uitslag binnen een termijn van 3 maanden na het risico-contact sluit een HIV infectie niet uit. Voor een betrouwbare testuitslag is het daarom van groot belang dat je wacht met testen tot 3 maanden na het risico-contact, of dat je de test herhaalt na deze drie maanden als je eerder een negatieve uitslag kreeg.

  Wanneer je een infectie van jezelf of jouw seksuele partner(s) vermoedt, is het verstandig ook jezelf te laten testen. Wij raden je aan het moment van testen zodanig te kiezen, dat je bij een positieve uitslag voor steun en advies bij iemand aan kunt kloppen. Wees er op bedacht dat de uitslag van een HIV test van invloed kan zijn op af te sluiten verzekeringen voor bijvoorbeeld ziektekosten en levensverzekeringen. Verander zonodig je levensstijl en gewoonten om de mogelijkheid uit te sluiten anderen te besmetten totdat je zeker bent dat je niet besmet bent.

  Negatieve uitslag (de ziekte wordt niet aangetoond)

  Een negatief resultaat na drie maanden na blootstelling, sluit de mogelijke besmetting met HIV niet helemaal uit. Heel soms duurt het langer voordat de ziekte met de p24/antistoffen duo test kan worden aangetoond. Voor bloeddonors houdt men daarom een periode van 12 maanden aan als er een mogelijk risico op besmetting heeft plaatsgevonden.

  Positieve uitslag (de ziekte wordt wel aangetoond)

  De sensitiviteit en specificiteit van de huidige testen zijn hoog (95 % tot 99,8%), wat betekent dat de kans op een vals positieve- of vals negatieve uitslag klein is. Als de uitslag positief is, zal het  laboratorium zonder extra kosten het resultaat herbevestigen door een andere methode, de Western Blot laboratorium test of andere geschikte test. Je krijgt alleen een positieve uitslag als ook deze bevestigingstest positief is. In dat geval raden wij je aan om hulp te zoeken bij je huisarts, GGD, of een andere (onafhankelijke) arts.

  Bij lichamelijke klachten en positieve testresultaten raden wij je aan direct contact op te nemen met je huisarts, de GGD, of een andere (onafhankelijke) arts.

  Voor algemene vragen over HIV/AIDS, kun je contact opnemen met de onafhankelijke AIDS SOA Infolijn, 0900 - 204 204 0
  openingstijden ma en di van 10.0 tot 18.00 uur, wo, do vrij van 14.00-18.00 uur.

  Je kunt je vragen ook per e-mail stellen: [email protected] of chatten op www.sense.info
  of Stichting Korrelatie, [email protected], of 0900 - 1450 (15 cpm, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.)

  Je kunt ook gratis chatten op www.korrelatie.nl

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • HIV infectie

   HIV infectie

   € 29,-

   Deze officiële test meet de aanwezigheid van antistoffen tegen het en HIV-virus.
   Het HI...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   HIV infectie SOA

   HIV infectie SOA

   € 29,-