Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • HDL cholesterol
 • HDL cholesterol

HDL cholesterol

  Doe de test gemakkelijk en voordelig bij Bloedwaardentest.nl. De grootste leverancier van bloedonderzoek voor particulieren.

  Cholesterol pakket + 25,00Meer lezenCholesterol speelt een belangrijke rol in het lichaam bij de opbouw van weefsels en organen en bij de aanmaak van bepaalde hormonen en galzuren. Lees meer ...Meer lezen

  Cholesterol pakket + 25,00Cholesterol speelt een belangrijke rol in het lichaam bij de opbouw van weefsels en organen en bij de aanmaak van bepaalde hormonen en galzuren. Lees meer ...Sluiten

  Apolipoproteïne B + 29,00Meer lezenWat de oorzaak is van het teveel aan vet in het bloed vooral bij te veel triglyceriden in het bloed. Met deze test wordt ApoB in het bloed gemeten.Meer lezen

  Apolipoproteïne B + 29,00Wat de oorzaak is van het teveel aan vet in het bloed vooral bij te veel triglyceriden in het bloed. Met deze test wordt ApoB in het bloed gemeten.Sluiten

  Medische Check-up Algemeen + 87,00Meer lezenDeze check-up geeft een goed overzicht van de belangrijkste orgaanfuncties, zoals lever, cholesterol, nieren, diabetes, bloedarmoede etc.Meer lezen

  Medische Check-up Algemeen + 87,00Deze check-up geeft een goed overzicht van de belangrijkste orgaanfuncties, zoals lever, cholesterol, nieren, diabetes, bloedarmoede etc.Sluiten

  5,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  HDL cholesterol

  HDL staat voor High-Density Lipoprotein, dat vaak wordt omschreven als het "goede" cholesterol. HDL speelt een cruciale rol in het cardiovasculaire gezondheidssysteem. Het helpt bij het verwijderen van overtollig cholesterol uit de bloedvaten en transporteert het naar de lever, waar het verwerkt en uit het lichaam verwijderd wordt. Hierdoor helpt HDL de opbouw van plaque in de slagaders te voorkomen, wat het risico op hartziekten en beroertes kan verminderen.

  Een HDL-test is onderdeel van een lipidenprofiel, een soort bloedtest die meestal wordt uitgevoerd om het risico op hart- en vaatziekten te beoordelen. De resultaten van een HDL-test geven inzicht in het volgende:

  1. Cardiovasculaire Gezondheid: Een hoger niveau van HDL wordt over het algemeen als gunstig beschouwd. Het wordt geassocieerd met een lager risico op hartziekten.

  2. Risico op Hartziekten: Lage niveaus van HDL kunnen wijzen op een hoger risico op hart- en vaatziekten.

  3. Algehele Lipidenbalans: Samen met andere metingen zoals LDL (Low-Density Lipoprotein, ofwel het "slechte" cholesterol) en triglyceriden, helpt de HDL-meting bij het bepalen van de algehele lipidenbalans en cardiovasculaire gezondheid.

  Het is belangrijk om te onthouden dat de interpretatie van HDL-niveaus moet worden gedaan in de context van andere gezondheidsfactoren en testresultaten. Je arts zal je HDL-niveaus beoordelen samen met andere relevante medische informatie om een nauwkeurige beoordeling van je hartgezondheid te geven.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • HDL

   HDL

   € 5,-

   Doe de test gemakkelijk en voordelig bij Bloedwaardentest.nl. De grootste leverancier van ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   HDL cholesterol

   HDL cholesterol

   € 5,-