Terug

 • cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

  59,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

  Cholinesterase en Dibucaine-Fluoride onderzoek

  Bij dit onderzoek worden 3 testen uitgevoerd:

  • Cholinesterase
  • Butyryl-Cholinesterase
  • Dibucaïne getal

  Butyrylcholinesterase is ook bekend onder de naam pseudocholinesterase, of plasma cholinesterase.

  De test bepaalt de activiteit van het enzym pseudocholinesterase. Dit enzym is nauw verwant met cholinesterase of acetylcholinesterase. Acetylcholinesterase wordt aangemaakt in de zenuwcellen en is belangrijk voor de afbraak van de zenuwprikkelende stof (neurotransmitter) acetylcholine in de zenuwuiteinden. Door afbraak van acetylcholine stopt de zenuwprikkeling totdat er via nieuw vrijgekomen acetylcholine een nieuwe prikkel wordt veroorzaakt.


  Het verwante enzym pseudocholinesterase (ook wel acylcholinesterase of cholinesterase IIgenoemd) wordt niet in de zenuwen, maar in de lever aangemaakt. Het is minder specifiek dan het cholinesterase zelf. De rol van pseudocholinesterase in het lichaam is niet duidelijk er zijn geen ziekten bekend die verband houden met de werking van het enzym.
  Wel is gebleken dat een verlaagde activiteit van pseudocholinesterase een aanwijzing kan zijn om bepaalde verschijnselen te kunnen verklaren. Zo zorgt een lagere enzymactiviteit er bijvoorbeeld voor dat bepaalde spierverslappende medicijnen veel langer werken dan verwacht. Dit komt omdat door de verlaagde enzymactiviteit de werkzame stof (succinylcholine) in het medicijn vertraagd wordt afgebroken.


  Ook kan een verlaagde enzymactiviteit een aanwijzing zijn voor een vergiftiging met organofosfor insecticiden. De werking van deze insecticiden berust op het remmen van cholinesterase met als gevolg overprikkeling van de zenuwen en vernietiging van het insect. Bij vergiftiging van mensen met dit type insecticide wordt niet alleen de cholinesterase activiteit geremd, maar ook de pseudocholinesterase activiteit verlaagd. De bepaling van pseudocholinesterase activiteit kan ook gebruikt worden voor het inschatten van de werking (eiwitaanmaak) van de lever.


  Op speciaal verzoek in assortiment opgenomen

  ''De reden dat ik deze test(en) wil aanvragen is omdat ik last heb van cholinerge symptomen (speekselvloed, snel tranende ogen, zweten, troebel zien). Zelf ben ik een dyautonomie patiënt met CVS achtige symptomen en hoop met deze testen te bepalen of ik de oorzaak moet zoeken in de cholinesterase. In het verleden is aangetoond dat de vaten van patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) extra gevoelig zijn voor acetylcholine wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een tekort aan cholinesterase [1]. Naast de bestrijdingsmiddelen, waar ik overigens niet direct mee werk, veroorzaken nitraten, oxidatieve stress, virussen en zware metalen ook een daling van de cholinesterase activiteit. Al deze factoren worden in verband gebracht met CVS en ben daarom erg benieuwd of dit zich uit in een laag cholinesterase activiteit.''

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

   cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

   € 59,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »