Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • cholinesterase en dibucaine-fluoride getal
 • cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

  Pseudo cholinesterase in serumdibucaine-fluoride getal moeten worden getest indien u met bestrijdingsmiddelen werkt

  59,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

  Cholinesterase en Dibucaine-Fluoride onderzoek

  Bij dit onderzoek worden 3 testen uitgevoerd:

  • Cholinesterase
  • Butyryl-Cholinesterase
  • Dibucaïne getal

  Butyrylcholinesterase is ook bekend onder de naam pseudocholinesterase, of plasma cholinesterase.

  De test bepaalt de activiteit van het enzym pseudocholinesterase. Dit enzym is nauw verwant met cholinesterase of acetylcholinesterase. Acetylcholinesterase wordt aangemaakt in de zenuwcellen en is belangrijk voor de afbraak van de zenuwprikkelende stof (neurotransmitter) acetylcholine in de zenuwuiteinden. Door afbraak van acetylcholine stopt de zenuwprikkeling totdat er via nieuw vrijgekomen acetylcholine een nieuwe prikkel wordt veroorzaakt.


  Het verwante enzym pseudocholinesterase (ook wel acylcholinesterase of cholinesterase IIgenoemd) wordt niet in de zenuwen, maar in de lever aangemaakt. Het is minder specifiek dan het cholinesterase zelf. De rol van pseudocholinesterase in het lichaam is niet duidelijk er zijn geen ziekten bekend die verband houden met de werking van het enzym.
  Wel is gebleken dat een verlaagde activiteit van pseudocholinesterase een aanwijzing kan zijn om bepaalde verschijnselen te kunnen verklaren. Zo zorgt een lagere enzymactiviteit er bijvoorbeeld voor dat bepaalde spierverslappende medicijnen veel langer werken dan verwacht. Dit komt omdat door de verlaagde enzymactiviteit de werkzame stof (succinylcholine) in het medicijn vertraagd wordt afgebroken.


  Ook kan een verlaagde enzymactiviteit een aanwijzing zijn voor een vergiftiging met organofosfor insecticiden. De werking van deze insecticiden berust op het remmen van cholinesterase met als gevolg overprikkeling van de zenuwen en vernietiging van het insect. Bij vergiftiging van mensen met dit type insecticide wordt niet alleen de cholinesterase activiteit geremd, maar ook de pseudocholinesterase activiteit verlaagd. De bepaling van pseudocholinesterase activiteit kan ook gebruikt worden voor het inschatten van de werking (eiwitaanmaak) van de lever.


  Op speciaal verzoek in assortiment opgenomen

  ''De reden dat ik deze test(en) wil aanvragen is omdat ik last heb van cholinerge symptomen (speekselvloed, snel tranende ogen, zweten, troebel zien). Zelf ben ik een dyautonomie patiënt met CVS achtige symptomen en hoop met deze testen te bepalen of ik de oorzaak moet zoeken in de cholinesterase. In het verleden is aangetoond dat de vaten van patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) extra gevoelig zijn voor acetylcholine wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een tekort aan cholinesterase [1]. Naast de bestrijdingsmiddelen, waar ik overigens niet direct mee werk, veroorzaken nitraten, oxidatieve stress, virussen en zware metalen ook een daling van de cholinesterase activiteit. Al deze factoren worden in verband gebracht met CVS en ben daarom erg benieuwd of dit zich uit in een laag cholinesterase activiteit.''

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • cholinesterase en dibucaine-fluoride

   cholinesterase en dibucaine-fluoride

   € 59,-

   Pseudo cholinesterase in serumdibucaine-fluoride getal moeten worden getest indien u met b...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

   cholinesterase en dibucaine-fluoride getal

   € 59,-