Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

  Afhankelijk van de ziekte treden verschillen in de samenstelling van de eiwitfracties op. Eiwitelektroforese wordt gebruikt om de verschillende eiwitten.

  immunoglobuline IgA, IgG en IgM + 75,00Meer lezenDe test meet de hoeveelheid immunoglobulines (afgekort Ig) in het bloed en onderscheidt daarbij drie verschillende soorten: IgA IgG en IgM.Meer lezen

  immunoglobuline IgA, IgG en IgM + 75,00De test meet de hoeveelheid immunoglobulines (afgekort Ig) in het bloed en onderscheidt daarbij drie verschillende soorten: IgA IgG en IgM.Sluiten

  Groot Bloedbeeld + 19,50Meer lezenUitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco Diff kopen? Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met de ziekten van het bloed beenmerg en lymfeklieren.Meer lezen

  Groot Bloedbeeld + 19,50Uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco Diff kopen? Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met de ziekten van het bloed beenmerg en lymfeklieren.Sluiten

  CMP Pakket + 79,00Meer lezenHet uitgebreide metabolic panel (CMP) wordt gebruikt als een screeningtool om orgaanfunctie te evalueren en te controleren op bepaalde aandoeningen.Meer lezen

  CMP Pakket + 79,00Het uitgebreide metabolic panel (CMP) wordt gebruikt als een screeningtool om orgaanfunctie te evalueren en te controleren op bepaalde aandoeningen.Sluiten

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

  Bij deze test worden eiwit electroferese en eiwittotaal (proteine) uit serum bepaald.

  Deze test is hetzelfde als eiwitspectrum

  Globulinen zijn een groep eiwitten in uw bloed. Ze worden in je lever gemaakt door je immuunsysteem. Globulinen spelen een belangrijke rol bij de leverfunctie, de bloedstolling en het bestrijden van infecties. Er zijn vier hoofdtypen globulinen. Ze heten alfa 1, alfa 2, bèta en gamma. Net zoals er verschillende soorten globulinen zijn, zijn er ook verschillende soorten globulinetesten. Waaronder:

  • Totale eiwittest. Deze bloedtest meet twee soorten eiwitten: globuline en albumine. Als het eiwitgehalte laag is, kan dit betekenen dat u een lever- of nierziekte heeft.
  • Serum eiwit elektroforese. Deze bloedtest meet gammaglobulinen en andere eiwitten in uw bloed. Het kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan aandoeningen te diagnosticeren, waaronder aandoeningen van het immuunsysteem en een type kanker dat multipel myeloom wordt genoemd.
   Andere namen voor globulinetesten: Serumglobuline-elektroforese, totaal eiwit

  Deze test is hetzelfde als deze test: https://www.bloedwaardentest.nl/eiwitspectrum-eiwitelectroferese-en-eiwit-totaal.html 

  Afhankelijk van de ziekte treden verschillen in de samenstelling van de eiwitfracties. eiwitelektroforese wordt gebruikt om de verschillende eiwitten te meten. Het speelt ook een belangrijke rol bij het opsporen van monoklonale gammopathie. Dat is een aandoening waarbij in het bloed of in de urine bepaalde antilichamen gevonden worden, de zogenaamde immunoglobulinen. Daarom is het belangrijk om dit onderzoek te combineren met immunoglobuline IgA, IgG en IgM.

  Lage globulinespiegels kunnen een teken zijn van lever- of nierziekte. Hoge niveaus kunnen wijzen op infectie, ontstekingsziekte of immuunstoornissen.

  Hoge globulinespiegels kunnen ook wijzen op bepaalde soorten kanker, zoals multipel myeloom, de ziekte van Hodgkin of kwaadaardig lymfoom. Abnormale resultaten kunnen echter te wijten zijn aan bepaalde medicijnen, uitdroging of andere factoren. Doe deze test dus altijd in combinatie met andere testen, zodat je behandelaar een goed inzicht krijgt in de betekenis van de uitslag. Globuline is een klasse van eiwitten in het bloedplasma. Elektroforese is een techniek om eiwitten te scheiden op basis van hun lading en grootte. Eiwit-elektroforese is een methode om verschillende eiwitfracties, zoals albumine en globulines, te scheiden en kwantificeren om inzicht te krijgen in de eiwitverdeling in het bloed. Globulines zijn een deel van het totale eiwitspectrum dat via elektroforese kan worden geanalyseerd. Kort gezegd, globulines zijn specifieke eiwitten, terwijl eiwit-elektroforese de techniek is om eiwitten, inclusief globulines, te scheiden en te analyseren.

  Het combineren van verschillende bloedonderzoeken kan helpen om een completer beeld te verkrijgen. Bij het analyseren van het eiwitspectrum in het bloed, zou je kunnen overwegen om het te combineren met de volgende bloedonderzoeken:

  • Volledig Bloedbeeld (Complete Blood Count, CBC): Dit meet de aantallen rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes, samen met andere parameters zoals hemoglobine en hematocriet. Dit kan informatie bieden over bloedarmoede, infecties en immuunrespons.
  • Chemische Bloedonderzoeken (Comprehensive Metabolic Panel, CMP): Hierbij worden verschillende chemische stoffen in het bloed gemeten, zoals natrium, kalium, glucose, leverenzymen en nierfunctiemarkers. Dit kan inzicht geven in de algemene gezondheidstoestand en orgaanfunctie.
  • Lipidenprofiel: Dit meet cholesterolniveaus (HDL, LDL), triglyceriden en andere lipiden in het bloed. Het geeft informatie over het risico op hart- en vaatziekten.
  • Ontstekingsmarkers: Metingen van ontstekingsmarkers zoals C-reactief proteïne (Hs-CRP) en bezinkingssnelheid van erytrocyten (ESR of BSE) kunnen wijzen op ontstekingen of infecties.
  • Hormoonniveaus: Afhankelijk van de symptomen en doelen, kunnen hormoonniveaus zoals schildklierhormonen (TSH, FT3, FT4), geslachtshormonen en cortisol relevant zijn.
  • Specifieke Diagnosetests: Als er een vermoeden is van een bepaalde ziekte of aandoening, kan gerichte diagnostische tests zoals bloedglucose voor diabetes, markers voor auto-immuunziekten of tumormarkers worden toegevoegd.
  • Urineonderzoek: Naast bloedonderzoeken kan een urineonderzoek aanvullende informatie bieden over nierfunctie, mogelijke infecties en andere gezondheidsaspecten.

  Lees meerLees minder

  Recent bekeken

   • Globuline eiwit electroferese

   Globuline eiwit electroferese

   € 29,-

   Afhankelijk van de ziekte treden verschillen in de samenstelling van de eiwitfracties op. ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

   Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

   € 29,-