Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€29,00
Toevoegen aan winkelwagen

Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

€29,00 Incl. btw

Bij deze test worden eiwit electroferese en eiwittotaal (proteine) uit serum bepaald.

Globulinen zijn een groep eiwitten in uw bloed. Ze worden in je lever gemaakt door je immuunsysteem. Globulinen spelen een belangrijke rol bij de leverfunctie, de bloedstolling en het bestrijden van infecties. Er zijn vier hoofdtypen globulinen. Ze heten alfa 1, alfa 2, bèta en gamma. Net zoals er verschillende soorten globulinen zijn, zijn er ook verschillende soorten globulinetesten. Waaronder:

  • Totale eiwittest. Deze bloedtest meet twee soorten eiwitten: globuline en albumine. Als het eiwitgehalte laag is, kan dit betekenen dat u een lever- of nierziekte heeft.
  • Serum eiwit elektroforese. Deze bloedtest meet gammaglobulinen en andere eiwitten in uw bloed. Het kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan aandoeningen te diagnosticeren, waaronder aandoeningen van het immuunsysteem en een type kanker dat multipel myeloom wordt genoemd.
    Andere namen voor globulinetesten: Serumglobuline-elektroforese, totaal eiwit

Deze test is hetzelfde als deze test: https://www.bloedwaardentest.nl/eiwitspectrum-eiwitelectroferese-en-eiwit-totaal.html 

Afhankelijk van de ziekte treden verschillen in de samenstelling van de eiwitfracties. eiwitelektroforese wordt gebruikt om de verschillende eiwitten te meten. Het speelt ook een belangrijke rol bij het opsporen van monoklonale gammopathie. Dat is een aandoening waarbij in het bloed of in de urine bepaalde antilichamen gevonden worden, de zogenaamde immunoglobulinen. Daarom is het belangrijk om dit onderzoek te combineren met immunoglobuline IgA, IgG en IgM.

Lage globulinespiegels kunnen een teken zijn van lever- of nierziekte. Hoge niveaus kunnen wijzen op infectie, ontstekingsziekte of immuunstoornissen.

Hoge globulinespiegels kunnen ook wijzen op bepaalde soorten kanker, zoals multipel myeloom, de ziekte van Hodgkin of kwaadaardig lymfoom. Abnormale resultaten kunnen echter te wijten zijn aan bepaalde medicijnen, uitdroging of andere factoren. Doe deze test dus altijd in combinatie met andere testen, zodat je behandelaar een goed inzicht krijgt in de betekenis van de uitslag.

 
Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment