Terug

 • Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

  29,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

  Bij deze test worden eiwit electroferese en eiwittotaal (proteine) uit serum bepaald.

  Globulinen zijn een groep eiwitten in uw bloed. Ze worden in je lever gemaakt door je immuunsysteem. Globulinen spelen een belangrijke rol bij de leverfunctie, de bloedstolling en het bestrijden van infecties. Er zijn vier hoofdtypen globulinen. Ze heten alfa 1, alfa 2, bèta en gamma. Net zoals er verschillende soorten globulinen zijn, zijn er ook verschillende soorten globulinetesten. Waaronder:

  • Totale eiwittest. Deze bloedtest meet twee soorten eiwitten: globuline en albumine. Als het eiwitgehalte laag is, kan dit betekenen dat u een lever- of nierziekte heeft.
  • Serum eiwit elektroforese. Deze bloedtest meet gammaglobulinen en andere eiwitten in uw bloed. Het kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan aandoeningen te diagnosticeren, waaronder aandoeningen van het immuunsysteem en een type kanker dat multipel myeloom wordt genoemd.
   Andere namen voor globulinetesten: Serumglobuline-elektroforese, totaal eiwit

  Deze test is hetzelfde als deze test: https://www.bloedwaardentest.nl/eiwitspectrum-eiwitelectroferese-en-eiwit-totaal.html 

  Afhankelijk van de ziekte treden verschillen in de samenstelling van de eiwitfracties. eiwitelektroforese wordt gebruikt om de verschillende eiwitten te meten. Het speelt ook een belangrijke rol bij het opsporen van monoklonale gammopathie. Dat is een aandoening waarbij in het bloed of in de urine bepaalde antilichamen gevonden worden, de zogenaamde immunoglobulinen. Daarom is het belangrijk om dit onderzoek te combineren met immunoglobuline IgA, IgG en IgM.

  Lage globulinespiegels kunnen een teken zijn van lever- of nierziekte. Hoge niveaus kunnen wijzen op infectie, ontstekingsziekte of immuunstoornissen.

  Hoge globulinespiegels kunnen ook wijzen op bepaalde soorten kanker, zoals multipel myeloom, de ziekte van Hodgkin of kwaadaardig lymfoom. Abnormale resultaten kunnen echter te wijten zijn aan bepaalde medicijnen, uitdroging of andere factoren. Doe deze test dus altijd in combinatie met andere testen, zodat je behandelaar een goed inzicht krijgt in de betekenis van de uitslag.

   

  Reviews

  Recent bekeken

   • Globuline

   Globuline

   € 29,-

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

   Globuline eiwitelectroferese en eiwit totaal

   € 29,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »