Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Gliadine IgG antistoffen
 • Gliadine IgG antistoffen

Gliadine IgG antistoffen

  Gliadine is een gluteneiwit dat darmontstekingen kan uitlokken (o.a. coeliakie en ziekte van Crohn) en bevat de meeste exorfinen.

  Coeliakie Glutenallergie IgA en IgG + 87,00Meer lezenCoeliakie komt vaker voor dan tot nu toe gedacht. Meer dan de helft van de coeliakiepatiënten heeft niet het klassieke beeld van diarree. Test jezelf!Meer lezen

  Coeliakie Glutenallergie IgA en IgG + 87,00Coeliakie komt vaker voor dan tot nu toe gedacht. Meer dan de helft van de coeliakiepatiënten heeft niet het klassieke beeld van diarree. Test jezelf!Sluiten

  Coeliaki Glutenallergie IgA Transglutamine en IgA + 49,00Meer lezenCoeliakie is een darmziekte die geïnduceerd wordt door een overgevoeligheid voor gluten. Voor glutenallergie worden 2 testen gedaan in het bloedonderzoek.Meer lezen

  Coeliaki Glutenallergie IgA Transglutamine en IgA + 49,00Coeliakie is een darmziekte die geïnduceerd wordt door een overgevoeligheid voor gluten. Voor glutenallergie worden 2 testen gedaan in het bloedonderzoek.Sluiten

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Gliadine IgG antistoffen

  Gliadine is een gluteneiwit dat darmontstekingen kan uitlokken (o.a. coeliakie en ziekte van Crohn) en bevat de meeste exorfinen.

  Normaal breekt het verteringsenzym Dipeptidyl peptidase-4 (DPP-IV) deze peptiden volledig af in de darmen, de bloedbaan en de hersenen, maar wanneer dat niet (volledig) lukt, blijft exorfine over.
  Deze exorfines binden zich aan opioïdereceptoren in de hersenen, wat een verminderde signaalfunctie veroorzaakt door beïnvloeding van de K+- en Ca2+ huishouding.

  Anti-Gliadine IgG

  Gliadine IgG is een type antilichaam dat gericht is tegen gliadine, een component van gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Gliadine IgG wordt soms getest in het kader van onderzoek naar glutengerelateerde aandoeningen, zoals coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid.

  Bij coeliakie zijn de tests die typisch gebruikt worden gericht op IgA-antilichamen tegen weefseltransglutaminase (tTG) en endomysium, maar sommige laboratoria testen ook op gliadine-antilichamen (zowel IgG als IgA). De IgG-test kan nuttig zijn bij mensen met een IgA-deficiëntie, een conditie waarbij het lichaam niet genoeg IgA produceert. Personen met IgA-deficiëntie zouden mogelijk vals-negatieve resultaten kunnen krijgen op IgA-gebaseerde coeliakietests.

  Buiten coeliakie, wordt de aanwezigheid van IgG-antilichamen tegen gliadine soms geassocieerd met niet-coeliakie glutengevoeligheid, een minder goed begrepen aandoening waarbij mensen symptomen ervaren gerelateerd aan gluteninname zonder de auto-immuunziekte coeliakie te hebben.

  Het is belangrijk om te weten dat de aanwezigheid van gliadine IgG op zichzelf niet direct een diagnose van coeliakie of een andere specifieke conditie bevestigt. De interpretatie van deze test moet worden gedaan in samenhang met andere klinische bevindingen en onderzoeken.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Gliadine - IgG

   Gliadine - IgG

   € 29,-

   Gliadine is een gluteneiwit dat darmontstekingen kan uitlokken (o.a. coeliakie en ziekte v...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Gliadine IgG antistoffen

   Gliadine IgG antistoffen

   € 29,-