Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Foliumzuur Intracellulair
 • Foliumzuur Intracellulair

Foliumzuur Intracellulair

  Als foliumwaarde erocytair aangevraagd wordt, wordt automatisch ook het hematocriet meebepaald om de uitslag in perspectief te stellen van het aantal erytrocyten.

  39,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Foliumzuur Intracellulair

  Foliumzuur Intracellulair (FOLSER EDTA bloed) foliumzuur in Erythrocyten (RBC-Folat)

  Als foliumwaarde erocytair aangevraagd wordt, wordt automatisch ook het hematocriet meebepaald om de uitslag in perspectief te stellen van het aantal erytrocyten.

  Onderstaande ziekten leiden tot een verlaagd foliumzuurniveau. Het foliumzuur van de erytrocyten is minder afhankelijk van schommelingen door het dieet. Het is gevoeliger dan de serumbepaling.

  Wanneer deze test doen?

  • Bij bloedarmoede door chronische ziekte of infectie, beenmergaandoeningen, waaronder sikkelcelziekte of thalassemie, ondervoeding, Malabsorptiesyndroom (coeliakie, spruw), na verwijdering van gedeelten van de darm.
  • Bij langdurige medicatie met fenytïne. Fenytïne brengt overprikkelde zenuwen in de hersenen en het hart tot rust, wordt gebruikt bij epilepsie en bij hartritmestoornissen. fenobarbital (antiepileptica) en daraprim: Pyrimethamine doodt bepaalde soorten parasieten en bacteriën. Wordt gebruikt bij infectie door de toxoplasmose-parasiet, bij longontsteking door de pneumocystis-bacterie. Ook uit voorzorg bij mensen met een verminderde afweer. Langdurige inname van sulfonamide, Mulitpara.
  • Bij systemische hematologische aandoeningen Verhoogde aanmaak van rode bloedcellen (chronische hemolyse), dialysepatiënten Psoriasis, exfoliatieve dermatitis.
  • Bij bewezen vitamine C-tekort.
  • Bij Hyperhomocysteïnemie, een zeldzame, erfelijke stofwisselingsziekte. Met stofwisseling wordt het omzetten en verwerken van stoffen in ons lichaam bedoeld. Dat is nodig voor de opbouw van weefsels, zoals spieren botten en organen en voor het vrijmaken van energie. De stofwisseling vindt plaats in alle cellen van ons lichaam, waar enzymen hun werk doen. Als er iets mis is met een enzym, is de stofwisseling verstoord. Een bepaalde stof kan niet meer worden omgezet en hoopt zich op in de cel. Als dit tot klachten leidt, noemen we het een stofwisselingsziekte.
  • Bij Vitamine B12-tekort


  Referentiewaarden: 180-590 ng/ml of tussen de 1186 - 2847 nmol/l

  Foliumzuur is noodzakelijk voor het aanmaken en herstellen van cellen en weefsels. De stoffen worden niet aangemaakt door het lichaam zelf en moeten worden opgenomen via de voeding.

  Zowel foliumzuur is vooral aanwezig in dierlijke producten zoals (rood) vlees, vis, gevogelte, melk en eieren en in graanproducten zoals brood en cornflakes. Foliumzuur bevindt zich bovendien in bladgroenten, citrusvruchten, bonen en peulvruchten.

  Vooral bij de aanmaak van rode bloedcellen is voldoende vitamine B12 en foliumzuur noodzakelijk. Foliumzuur speelt een grote rol bij de celdeling en is dan ook van groot belang tijdens de zwangerschap in verband met het groeien van de foetus.

  Een tekort aan foliumzuur of vitamine B12 kan worden veroorzaakt door: verminderde opname uit voedsel, doordat iemand te weinig producten eet die vitamine B12 of foliumzuur bevatten, of doordat de darmen het vitamine B12 en foliumzuur niet goed kunnen opnemen. een toegenomen uitscheiding via de nieren van vitamine B12 of foliumzuur. Dit kan veroorzaakt worden door sommige geneesmiddelen of door overmatig alcoholgebruik. toegenomen behoefte van vitamine B12 of foliumzuur zoals tijdens zwangerschap. In die situatie is voor de groei van de foetus extra vitamine B12 en foliumzuur nodig.

  Voor mensen met een MTHFR gen mutatie kan foliumzuur juist gevaarlijk zijn. Het kan dan niet worden afgebroken en gaan stapelen. 

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Foliumzuur Intracellulair

   Foliumzuur Intracellulair

   € 39,-

   Als foliumwaarde erocytair aangevraagd wordt, wordt automatisch ook het hematocriet meebep...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Foliumzuur Intracellulair

   Foliumzuur Intracellulair

   € 39,-