Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€39,00
Toevoegen aan winkelwagen

Hepatitis anti-HBc-IgM

Hepatitis anti-HBc-IgM
€39,00 Incl. btw

Hepatitis anti-HBc-IgM zegt iets over een actuele Hepatitis besmetting, deze bloedtest wordt regelmatig aangevraagd door artsen uit het buitenland i.v.m. een vruchtbaarheidsbehandeling. Lees meer..

anti-HBC-IgM (serum op labkaart )

IgM-klasse antistoffen tegen HBcAg

Voor echte Hepatitis diagnostiek zijn meerdere testen nodig.  Interpretatie blijft lastig en het is vaak niet duidelijk of de betreffende persoon immuun is (een infectie heeft doorgemaakt). De detectie van anti-HBc IgM duidt op contact met hepatitis B-virussen. Voor verdere differentiatie moeten ten minste anti-HBc IgG- en HBs-antigeen worden bepaald. Een losse  positieve anti-HBc-IGM uitslag is  vaak niet specifiek genoeg.

Soms wordt deze test gevraagd bijvoorbeeld door een arts die een vruchtbaarheidsbehandeling uitvoert.

Een positieve uitslag is een indicatie voor recente infectie of
opvlamming bij chronische infectie; Kan ook laag positief zijn bij een chronische infectie.

Anti-HBc (IgG en IgM) antilichamen zijn de eerste reactie van het lichaam op een infectie met het hepatitis B-virus (HBV). Deze antilichamen zijn gericht tegen een deel van het HBV dat de kern wordt genoemd. IgM-anti-HBc-antilichamen verschijnen kort na de symptomen en het optreden van HBsAg. Ze duren 4 tot 8 maanden (soms tot 2 jaar) en worden dan vervangen door IgG-anti-HBc-antilichamen. IgM-anti-HBc-resultaten moeten worden geïnterpreteerd in het licht van onder andere HBsAg- en anti-HBs-resultaten.

Een negatief IgM anti-HBc resultaat kan erop wijzen dat er geen recente of eerdere HBV-infectie is (negatieve HBsAg, anti-HBs en IgG anti-HBc) of dat de persoon zich in de acute fase van de ziekte bevindt en nog geen afweer (positieve HBsAg, negatieve anti-HBs) of dat het virus gereactiveerd is in een chronische drager. IgM (en IgG) anti-HBc zal ook negatief zijn bij een succesvol gevaccineerd persoon.

Een positief IgM-anti-HBc-resultaat geeft aan dat het lichaam zich begint te verdedigen tegen HBV. In combinatie met een negatieve HBsAg is de herstelperiode ingezet en zal de IgG-anti-HBc-test naar verwachting snel positief worden. Als HBsAg nog steeds positief is, bevindt  je je ofwel nog in de acute fase van de ziekte en kan de combinatie van positieve HBsAg/IgG anti-HBc/negatieve anti-HBs wijzen op een actieve chronische infectie.

 
Hepatitis anti-HBc-IgM

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment