Terug

 • Hepatitis anti-HBc-IgM

Hepatitis anti-HBc-IgM

  Hepatitis anti-HBc-IgM zegt iets over een actuele Hepatitis besmetting, deze bloedtest wordt regelmatig aangevraagd door artsen uit het buitenland i.v.m. een vruchtbaarheidsbehandeling.

  39,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Hepatitis anti-HBc-IgM

  anti-HBC-IgM (serum op labkaart )

  IgM-klasse antistoffen tegen HBcAg

  Voor echte Hepatitis diagnostiek zijn meerdere testen nodig.  Interpretatie blijft lastig en het is vaak niet duidelijk of de betreffende persoon immuun is (een infectie heeft doorgemaakt). De detectie van anti-HBc IgM duidt op contact met hepatitis B-virussen. Voor verdere differentiatie moeten ten minste anti-HBc IgG- en HBs-antigeen worden bepaald. Een losse  positieve anti-HBc-IGM uitslag is  vaak niet specifiek genoeg.

  Soms wordt deze test gevraagd bijvoorbeeld door een arts die een vruchtbaarheidsbehandeling uitvoert.

  Een positieve uitslag is een indicatie voor recente infectie of
  opvlamming bij chronische infectie; Kan ook laag positief zijn bij een chronische infectie.

  Anti-HBc (IgG en IgM) antilichamen zijn de eerste reactie van het lichaam op een infectie met het hepatitis B-virus (HBV). Deze antilichamen zijn gericht tegen een deel van het HBV dat de kern wordt genoemd. IgM-anti-HBc-antilichamen verschijnen kort na de symptomen en het optreden van HBsAg. Ze duren 4 tot 8 maanden (soms tot 2 jaar) en worden dan vervangen door IgG-anti-HBc-antilichamen. IgM-anti-HBc-resultaten moeten worden geïnterpreteerd in het licht van onder andere HBsAg- en anti-HBs-resultaten.

  Een negatief IgM anti-HBc resultaat kan erop wijzen dat er geen recente of eerdere HBV-infectie is (negatieve HBsAg, anti-HBs en IgG anti-HBc) of dat de persoon zich in de acute fase van de ziekte bevindt en nog geen afweer (positieve HBsAg, negatieve anti-HBs) of dat het virus gereactiveerd is in een chronische drager. IgM (en IgG) anti-HBc zal ook negatief zijn bij een succesvol gevaccineerd persoon.

  Een positief IgM-anti-HBc-resultaat geeft aan dat het lichaam zich begint te verdedigen tegen HBV. In combinatie met een negatieve HBsAg is de herstelperiode ingezet en zal de IgG-anti-HBc-test naar verwachting snel positief worden. Als HBsAg nog steeds positief is, bevindt  je je ofwel nog in de acute fase van de ziekte en kan de combinatie van positieve HBsAg/IgG anti-HBc/negatieve anti-HBs wijzen op een actieve chronische infectie.

   

  Reviews

  Recent bekeken

   • Hepatitis anti-HBc IgM

   Hepatitis anti-HBc IgM

   € 39,-

   Hepatitis anti-HBc-IgM zegt iets over een actuele Hepatitis besmetting, deze bloedtest wor...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Hepatitis anti-HBc-IgM

   Hepatitis anti-HBc-IgM

   € 39,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »