Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

  Vrouwen met ernstige overgangsklachten ondervinden meestal niet genoeg verlichting met veranderingen in leefstijl voeding en complementaire therapieën.

  LH hormoon + 25,00Meer lezenLH wordt geproduceerd in de hypofyse en stimuleert de eisprong en vervolgens de productie van progesteron bij de vrouw.Meer lezen

  LH hormoon + 25,00LH wordt geproduceerd in de hypofyse en stimuleert de eisprong en vervolgens de productie van progesteron bij de vrouw.Sluiten

  Testosteron (vrij) + SHBG + 79,00Meer lezenHet totale testosteron is als de totale hoeveelheid energie, terwijl het vrije testosteron is als de echte, bruikbare energie is. Zelfs als de totale hoeveelheid goed lijkt, kan een laag niveau van bruikbare energie problemen veroorzaken. Zo ook met testoMeer lezen

  Testosteron (vrij) + SHBG + 79,00Het totale testosteron is als de totale hoeveelheid energie, terwijl het vrije testosteron is als de echte, bruikbare energie is. Zelfs als de totale hoeveelheid goed lijkt, kan een laag niveau van bruikbare energie problemen veroorzaken. Zo ook met testoSluiten

  79,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

  (pre-) Menopauze Hormoon Controletest tbv bio-identieke hormoontherapie

  Op verzoek van diverse artsen hebben wij een hormoontest samen gesteld om tussentijdse controles uit te voeren tijdens een bio-identieke hormoontherapie, omdat dezen de hoogte van de vrouwelijke geslachtshormonen Oestrogeen en Progesteron willen meten, alsmede FSH en (de hoogte van het Follikel Stimulerend Hormoon dat bij de vrouw de groei en rijping van follikels in de eierstokken stimuleert en deze follikels aanzet tot de productie van oestrogenen) en vitamine D3.

  Vrouwen met ernstige overgangsklachten ondervinden meestal niet genoeg verlichting met veranderingen in leefstijl, voeding en complementaire therapieën. Voor hen kan (tijdelijke) hormoontherapie een uitkomst zijn.

  20% van alle vrouwen ervaart ernstige overgangsklachten. De klachten zijn dan zo erg dat zij het normaal functioneren bijvoorbeeld in werk, relatie en gezin in de weg staan. Overgangsklachten blijken een zeer belangrijke reden van ziekmeldingen bij vrouwen tussen 40 en 60 jaar. De helft van alle vrouwen heeft al opvliegers voordat de laatste menstruatie is opgetreden. 10% van alle 38-jarige vrouwen heeft opvliegers en 9% van alle 71-jarige vrouwen heeft nog steeds opvliegers.

  Hormoontherapie heeft voor veel mensen een negatieve bijklank. Ook waarschuwen veel (huis)artsen voor de gevaren van hormoontherapie.

  Nederland is het Europese land waar hormoontherapie voor overgangsklachten het minst wordt voorgeschreven. Minder dan 5% van alle vrouwen krijgt op enige tijd hormoontherapie voorgeschreven. Minder dan 1% van alle Nederlandse vrouwen gebruikt hormoontherapie bij overgangsklachten langer dan 1 jaar. Nederland is het Westerse land waar procentueel het laagste aantal vrouwen hormoontherapie tegen overgangsklachten gebruikt. Dit staat in schril contrast met het gegeven dat in Nederland in vergelijking met de rest van de wereld het hoogste aantal vrouwen 'de pil' gebruikt als anticonceptiemiddel.

  Om overgangsklachten effectief te bestrijden met hormoontherapie worden 2 soorten hormonen tegelijkertijd ingezet. Estradiol (Oestradiol is hetzelfde) en Progesteron.

  Estradiol is hét vrouwelijke hormoon. Progesteron is tegelijkertijd nodig om het baarmoederslijmvlies te beschermen tegen overmatige aangroeien. Als de groei van baarmoederslijmvlies niet wordt tegengegaan met progesteron kunnen hevige en onvoorspelbare bloedingen ontstaan en in het ergste geval kan baarmoederkanker ontstaan. Er is één uitzondering waarbij progesteron niet nodig is, dat is bij vrouwen die geen baarmoeder meer hebben. Beide hormonen worden door vrouwen zelf gemaakt in de vruchtbare levensfase. Als een eiblaasje groeit en zich ontwikkelt, wordt estradiol gemaakt, dit hormoon maak je gedurende de hele cyclus. Progesteron wordt gemaakt tijdens de tweede cyclushelft.

  In de in apotheken verkrijgbare middelen tegen overgangsklachten zit altijd estradiol. Dit is het bio-identieke hormoon, het ziet er precies hetzelfde uit als het estradiol dat vrouwen zelf maken in een cyclus. Het wordt ook wel 17 beta-estradiol genoemd. Daarnaast zit er in die middelen vaak een progestageen. Progestagenen zijn synthetische hormonen die werken zoals progesteron, maar ze zijn niet bio-identiek. In middelen tegen de overgang zit nooit bio-identieke progesteron. Dit heeft te maken met patenten die worden gegeven aan de farmaceutische industrie. Middelen die bio-identiek zijn, dat wil zeggen dat ze in de natuur voorkomen, kunnen niet gepatenteerd worden.

  Overgangshormonen kunnen in Nederland op twee manieren worden voorgeschreven:

  • om via de mond te nemen: als pil
  • om via de huid toe te dienen: als pleister of gel

  Het belangrijkste voordeel is dat overgangsklachten bijna altijd binnen 2-4 weken volledig verdwijnen. Opvliegers stoppen, maar ook niet-typische overgangsklachten als gewrichtsklachten, hartkloppingen, stemmingswisselingen enz. verdwijnen meestal snel. De kans op osteoporose, ernstige botontkalking wordt lager. Het proces van botontkalking dat toeneemt met de leeftijd wordt namelijk vertraagd. Er zijn aanwijzingen dat hormoontherapie de kans op hart- en vaatziekten vermindert als met deze therapie wordt begonnen kort na (binnen 10 jaar na) de overgang.

  Nadelen van hormoontherapie

  Een nadeel is dat er weer bloedingen kunnen optreden. Een ander nadeel is dat er een grotere kans is op trombose en embolieën als hormonen gebruikt worden dan wanneer die niet gebruikt worden.  
  Lees ook het boek: De kracht van Vrouwelijke hormonen van Prof. Dr. Sylvie Demers

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Combinatie deals

  Geniet van deze geweldige kortingsdeals

   • Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

   Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

   Vrouwen met ernstige overgangsklachten ondervinden meestal n...

   • Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

   Vitamine B1

   Een tekort vitamine B1 kan leiden tot problemen gerelateerd ...

   • Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

   Ferritine en Hb

   Deze test meet de hoeveelheid ferritine in bloed. Ferritine ...

   • Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

   Vitamine Combi B6, Foliumzuur en B12

   Vitamine combi bestaande uit bloedonderzoek van B6 (EDTA) ...

  Renew Clinic test

  • Vitamine B1
  • Ferritine en Hb
  • Vitamine Combi B6, Foliumzuur en B12
  • Normaal:€ 236,-
  • Je bespaart: (7% Korting)€ 15,-
  • Totaalbedrag:€ 221,-

  Tip!

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

   Bio-identieke Hormoontherapie in de Overgang Controletest

   € 79,-