Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Anti-CCP reumatest artritis

Anti-CCP reumatest artritis

  De anti-CCP-test (CCP-al.) wordt gebruikt als hulpmiddel om de diagnose reumatïde artritis te stellen.

  39,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Anti-CCP reumatest artritis

  De anti-CCP-test (CCP-al.) wordt gebruikt als hulpmiddel om de diagnose reumatïde artritis te stellen. De anti-CCP-test is met name nuttig om de ziekte in een vroeg stadium vast te stellen. 

  Mensen die niet lijden aan reumatoïde artritis hebben geen antistoffen tegen CCP in het bloed.
  Reumatoïde artritis (RA) is een ontstekingsproces. Gedurende dit proces wordt de structuur van eiwitten veranderd doordat citrulline aan het eiwit wordt gekoppeld. Het immuunsysteem van het lichaam maakt antistoffen tegen lichaamseigen eiwitten die veel citrulline bevatten. Deze antistoffen noemen we anti-CCP antistoffen. Gewoonlijk maakt het afweersysteem antistoffen (of antilichamen) aan om ongewenste ziekteverwekkers onschadelijk te maken. In dit geval leiden deze antistoffen echter tot een ziektebeeld.
  De test bepaalt of en in welke mate er antistoffen tegen het eiwit CCP (cyclische citrulline peptide) in het bloed aanwezig zijn.

  Niet verhoogd

  Als de uitslag negatief is, bevat het bloed van de patiënt geen antistoffen tegen CCP. Het kan zijn dat de patiënt toch reumatoïde artritis heeft. In dat geval laat een dokter nog wel eens een klassieke reumafactortest uitvoeren. De reumafactortest (RF) is veel minder specifiek voor reumatoïde artritis, maar bij een klein aantal reumapatiënten zijn er geen anti-CCP antistoffen aantoonbaar in het bloed en de is de RF positief.

  Verhoogd

  Als in het bloed antistoffen tegen CCP worden aangetoond, betekent dit in bijna alle gevallen dat de patiënt reumatoïde artritis heeft of zal gaan ontwikkelen. De antistoffen kunnen al enige jaren aantoonbaar zijn voordat er reumatische klachten ontstaan.

  Soms zijn de klachten nog niet erg duidelijk en kan een anti-CCP-test extra informatie geven om op die manier in een vroeg stadium met een gerichte behandeling te kunnen beginnen. In combinatie met deze test is de bepaling van reumafactor (RF) ook belangrijk voor het stellen van de diagnose.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Anti-CCP

   Anti-CCP

   € 39,-

   De anti-CCP-test (CCP-al.) wordt gebruikt als hulpmiddel om de diagnose reumatïde artri...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Anti-CCP reumatest artritis

   Anti-CCP reumatest artritis

   € 39,-