Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik
 • AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik
 • AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik
 • AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik
 • AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik

AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik

  Met een eenmalige vingerprik meting van het Anti-Muller-Hormoon (AMH) in het bloed kan de leeftijd waarop een vrouw de menopauze bereikt worden geschat.

  Hormoonspiegel vrouwen + 87,00Meer lezenHormoonspiegel vrouwen bestaande uit FSH, Oestradiol, Progesteron, en LHMeer lezen

  Hormoonspiegel vrouwen + 87,00Hormoonspiegel vrouwen bestaande uit FSH, Oestradiol, Progesteron, en LHSluiten

  FSH overgang + 25,00Meer lezenBij vrouwen kan FSH worden bepaald om vast te stellen of de vrouw in de overgang (menopauze) is.Meer lezen

  FSH overgang + 25,00Bij vrouwen kan FSH worden bepaald om vast te stellen of de vrouw in de overgang (menopauze) is.Sluiten

  Vitamine Combi B6, Foliumzuur en B12 + 79,00Meer lezenVitamine combi bestaande uit bloedonderzoek van B6 (EDTA) level, Foliumzuur (Serum Alu) en Vitamine B12 niveau. (Serum)Meer lezen

  Vitamine Combi B6, Foliumzuur en B12 + 79,00Vitamine combi bestaande uit bloedonderzoek van B6 (EDTA) level, Foliumzuur (Serum Alu) en Vitamine B12 niveau. (Serum)Sluiten

  59,-

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik

  AMH uit vingerprik serum: deze test kan voorspellen wanneer je ongeveer in de overgang zal komen.

  Voorspel het begin van jouw menopauze

  Met een eenmalige meting van het Anti-Müller-Hormoon (AMH) in het bloed kan de leeftijd waarop een vrouw de menopauze bereikt vrij nauwkeurig geschat worden. Dat melden onderzoekers van de University of Medical Science in Teheran op het congres van de European Society of Human Reproduction and Embryology in Rome. De onderzoekers onder leiding van Fahimeh Ramezani Tehrani, namen vanaf 1998 bij 266 vrouwen tussen 20 en 49 jaar die al deelnamen aan de Tehran Lipid and Glucose Study, drie maal met tussenpozen van drie jaar een bloedmonsters af voor een meting van het Anti-Müller-Hormoon (AMH). Daarnaast kregen de vrouwen iedere drie jaar een lichamelijk onderzoek en verzamelden de onderzoekers gegevens over de sociaal-economische situatie en de reproductiehistorie.

  Let op, bij deze test wordt de AMH waarde gemeten. Op het labrapport staat geen persoonlijke voorspelling wanneer je precies in de overgang komt.   Schatting

  Ramezani Tehrani ontwikkelde een statistisch model om de menopauzeleeftijd vanuit een enkelvoudige meting van de AMH-concentratie te schatten. Dit model paste zij toe op de AMH-concentraties die op de verschillende momenten in het reproductieve leven van de vrouwen zijn gemeten. De schatting kwam bij 63 vrouwen die gedurende het onderzoek de menopauze bereikten goed overeen met de werkelijke uitkomst: het verschil bedroeg hooguit vier maanden.

  Normaalwaarden

  Bij verschillende leeftijden heeft Ramezani Tehrani een soort van grenswaarden voor de concentratie AMH vastgesteld die wijzen op een vroege (jonger dan 45) dan wel late (ouder dan 50) menopauze. De AMH-concentratie die wijst op een vroege menopauze is bij vrouwen van respectievelijk 20, 25 en 30  jaar maximaal 4,1 ng/ml 3,3 ng/ml en 2,4 ng/ml. Voor een late menopauze moet bij deze drie leeftijdsgroepen de AMH-concentratie minstens 4,5 ng/ml, 3,8 ng/ml en 2,9 ng/ml bedragen.

  Gezinsplanning

  Volgens Ramezani Tehrani is dit onderzoek een eerste voorspelling van de menopauzeleeftijd die voortkomt uit een bevolkingsonderzoek. "We geloven dat onze schattingen van de menopauzeleeftijd op basis van AMH-concentraties voldoende valide zijn voor praktiserend artsen om vrouwen te helpen met hun gezinsplanning. Al ver voor het bereiken van de menopauze kan een realistische schatting van de reproductieve status worden gemaakt. Bijvoorbeeld als een vrouw van 20 een serumconcentratie van 2,8 ng/ml heeft, denken we dat  ze tussen 35 en 38 jaar in de menopauze zal komen."
  Ramezani Tehrani erkent dat haar studie nog van geringe omvang is. De resultaten zullen moeten worden bevestigd in een groter onderzoek met een langere follow-up.

  AMH-spiegel bij vrouwen

  • In de vruchtbare fase ligt de uitslag tussen de 1.0 - 8.0 ng/ml
  • Bij een verminderde fertiliteit ligt de uitslag tussen de 0.4 - 1.0 ng/ml
  • In een onvruchtbare fase is de gemeten waarde lager dan < 0.1 ng/ml
  • Als de uitslag hoger is dan 8 kan er sprake zijn van PCOS

  PCOS

  PCO-S staat voor poly cysteus ovarium syndroom. Op echoscopische afbeelding zijn vele kleine cysten in de eierstok te zien. 
  De diagnose wordt gesteld door 2 van de volgende 3 symptomen:

  • Als eerste eisprong problemen, dat houdt in: minder vaak of geen eisprong.
  • Als tweede een overmaat aan mannelijk hormoon.
  • Als derde een typisch echoscopisch beeld vele kleine cysten in de eierstok.

  PCOS is een ingewikkelde hormonale stoornis. Gezondheidsproblemen komen in verschillende mate voor en op verschillende vlakken. Vaak zijn er problemen met zwanger worden. Maar er zijn ook problemen in de stofwisseling van vetten en op psychisch vlak. PCOS komt bij 10 tot 12% van de vrouwen voor.

  De hormonen die de eierstokken (ovaria) aansturen zijn bij PCOS uit balans. FSH, het Follikel stimulerend hormoon, zorgt ervoor dat in eierstokken eitjes groeien. LH, Luteïniserend hormoon is het hormoon dat het eitje laat springen. Bij PCOS is het LH continu hoger dan het FSH. Hierdoor rijpt er geen eitje, komt er geen eisprong en is er geen kans op zwangerschap.
  De stofwisseling is anders bij PCOS-patiënten. Dit komt tot uiting in een verkeerde balans in de vetten. De ongezonde vetten LDL en cholesterol zijn verhoogd ten opzichte van de gezonde vetten HDL. Vaak is ook de suikerstofwisseling anders. Er is een neiging tot suikerziekte type II.

  Door een teveel aan mannelijk hormoon (hyper androgenisme) zijn er klachten van overmatige haargroei, acne en kaalheid.
  De veranderde stofwisseling geeft daarnaast overgewicht en een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

  Klachten van stress komen meer voor bij PCOS-patiënten. Ten opzichte van vrouwen die geen PCOS hebben komen depressies 4 keer zo vaak voor en angstklachten komen 6 keer zo vaak voor.
  Niet elke vrouw met PCOS loopt het zelfde gezondheidsrisico, waardoor niet elke vrouw met PCOS dezelfde behandeling of preventieve maatregelen nodig heeft. Het individuele gezondheidsrisico hangt af van het PCOS-type en omgevingsfactoren als bijvoorbeeld leeftijd.
  Patiënten krijgen het advies af te vallen. En dat is lastig. Maar een dalende lijn is al goed. Hierdoor komt er een andere en betere balans in de hormonen. Behandeling om een eisprong op te wekken gaat dan ook makkelijker.

  Met betrekking tot de vruchtbaarheidsproblemen is het belangrijk om een eisprong te hebben. Deze kan worden opgewekt met clomifeencitraat tabletten. Kort na de menstruatie wordt gedurende 5 dagen een tablet clomifeencitraat ingenomen. De hersenen denken dan dat de eierstokken niet werken. De hersenen maken daardoor meer FSH aan waardoor de eierstokken worden aangezet om een eicel te rijpen.
  Wanneer hiermee geen eisprong tot stand komt, wordt gebruik gemaakt van het toedienen van FSH. Dit kan alleen via injecties worden toegediend. Ook moet het effect van deze behandeling veel scherper met echoscopisch onderzoek worden gecontroleerd. Het FSH wordt puur nagemaakt of uit urine van vrouwen met een jonge zwangerschap gehaald (moeders voor moeders).

  Wanneer het lukt om een regelmatige eisprong op te wekken, zijn er, door regelmatig geslachtsgemeenschap te hebben, kansen op een zwangerschap. Wanneer een zwangerschap uitblijft kan inseminatie (zaad rechtstreeks in de baarmoeder brengen) nodig zijn. Blijft een zwangerschap nog steeds uit kan worden overgegaan tot reageerbuis bevruchting.
  Mensen met een PCOS doen er goed aan om er een gezonde leefstijl op na te houden. Daarnaast is het te overwegen, wanneer je bij de huisarts bent, te praten over jouw individueel risico om hart- en vaatziekten te ontwikkelen.

  Lees meerLees minder

  Recent bekeken

   • AMH - Vingerprik

   AMH - Vingerprik

   € 59,-

   Met een eenmalige vingerprik meting van het Anti-Muller-Hormoon (AMH) in het bloed kan de ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik

   AMH (Anti Muller Hormoon) - Vingerprik

   € 59,-