Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Chlamydia trachomatis-IgG Antistoffen bloedtest

Chlamydia trachomatis-IgG Antistoffen bloedtest

  Chlamydia trachomatis is de meest vóórkomende seksueel overdraagbare aandoening in Nederland. In 70% van de gevallen merk je er niets van. Voor Nederland wordt het aantal paren met vruchtbaarheidsproblemen ten gevolge van een Chlamydia-infectie geschat o

  35,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Chlamydia trachomatis-IgG Antistoffen bloedtest

  Chlamydia trachomatis-IgG (EIA) uit serum voor Vrouwen om te meten of een doorgemaakte besmetting invloed heeft op het zwanger raken.

  Niet geschikt als SOA test om te zien of je op dit moment besmet bent, hiervoor zijn PCR testen beter geschikt.

  Klachten bij een Chlamydia-infectie bij de vrouw zijn pijn of een branderig gevoel bij plassen en  bloedverlies na geslachtsgemeenschap en bloedverlies  bij pilgebruik. Acute Chlamydia-infecties zijn met gevoelige laboratoriumtechnieken, zoals PCR  uit de cervix of  urine bij man, relatief eenvoudig op te sporen, en zijn adequaat te behandelen met een medicatie.  Echter, bij ongeveer 70% van de besmette vrouwen verloopt de infectie zonder symptomen, waardoor deze onopgemerkt en onbehandeld blijft.

  In deze gevallen kunnen de antistoffen gemeten worden om te zien of er sprake is van een doorlopen infectie.

  Als echtparen niet zwanger kunnen worden kan deze infectie nl hiervan de oorzaak zijn.

  Een positieve uitslag van Chlamydia trachomatis IgG antistoffen duidt op een recente of doorgemaakte infectie

  Bij klinische verdenking op een acute infectie wordt aanbevolen om een uitstrijkje  van urethra en/of cervix in te sturen voor Chlamydia trachomatis PCR test.

  Met deze bloedtest wordt gekeken of er afweerstoffen zijn tegen chlamydia. Als deze antistoffen gevonden worden, dan heb je waarschijnlijk vroeger een infectie met chlamydia gehad. Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die de eileiders kan beschadigen en verklevingen in de buik kan veroorzaken.

  Chlamydia is een bacterie die je kunt krijgen en overdragen wanneer je seks met iemand hebt. In Nederland is het de meest voorkomende SOA. Je kunt de bacterie lange tijd bij je dragen zonder het te weten. Maar 10-30% van de vrouwen krijgt er direct klachten door. Toch kan de bacterie ongemerkt schade aanbrengen. De bacterie kan zich ophouden in de baarmoedermond, maar kan zich ook verder verspreiden naar de baarmoeder, eileiders en buikholte. Dat gebeurt bij 10-20% van de vrouwen die besmet raakt met chlamydia. Als de eileiders geïnfecteerd zijn, kan er schade optreden. De eileider kan afgesloten raken en er kunnen verklevingen ontstaan.

  Negatieve uitslag

  Als je een negatieve uitslag hebt, dan zijn er geen chlamydia antistoffen in je bloed gevonden. Je hebt dan zeer waarschijnlijk geen infectie met chlamydia gehad in het verleden. De kans op schade aan de eileiders door een infectie is niet groot. Voorlopig is vervolgonderzoek niet nodig. Mocht de zwangerschap langer uitblijven, dan kan later alsnog verder onderzoek gedaan worden.

  Positieve uitslag

  Als je een positieve uitslag hebt, dan zijn er antistoffen in je bloed gevonden. Je hebt dan waarschijnlijk in het verleden een infectie gehad met chlamydia. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of de infectie nog actief is. Dit kan onderzocht worden met urine of met een uitstrijkje van de baarmoedermond. Je kunt schade hebben aan de eileiders. Verder onderzoek zoals een echo  of kijkoperatie is dan nodig.

  Actieve infectie

  Als je een actieve infectie hebt, dan hebben jij en je partner een behandeling met antibiotica nodig. Dit is nodig om eventuele verdere schade te voorkomen. Voordat je een echo of kijkoperatie krijgt, moet de infectie behandeld zijn. Als er chlamydiabacteriën in je baarmoedermond zitten, kunnen ze anders met dit onderzoek in je eileiders terechtkomen en dan alsnog een infectie veroorzaken.

  Het is ook mogelijk om uit bestaande bloed een nabepaling aan te vragen voor Chlamydia trachomatis-IgA (EIA) serum  voor €35,- om een recente besmetting te meten.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Chlamydia trachomatis-IgG Antistoffen bloedtest

   Chlamydia trachomatis-IgG Antistoffen bloedtest

   € 35,-