Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • spermaonderzoek Man Kliniek Utrecht

spermaonderzoek Man Kliniek Utrecht

  Een spermiogram, ook bekend als een sperma-analyse of seminogram, is een laboratoriumtest die verschillende aspecten van het mannelijke sperma evalueert om de mannelijke vruchtbaarheid te beoordelen.

  229,-

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  spermaonderzoek Man Kliniek Utrecht

  Spermiogram onderzoek op kliniek in Utrecht.
   

  Je ontvangt van Bloedwaardentest een verwijsbrief  naar de Android Health Clinic in Utrecht waar je een afspraak maakt om het onderzoek te doen. Je kunt in de kliniek het sperma opvangen voor analyse. Thuis opvangen kan ook maar dan moet het monster binnen circa 45 minuten op de locatie worden afgegeven
   
  Concentratie, motiliteit, morfologie, en snelheid van de zaadcellen worden gemeten.

  De test analyseert het ejaculaat, dat is de vloeistof die vrijkomt bij een mannelijk orgasme, en meet diverse parameters om de gezondheid en kwaliteit van het sperma te bepalen. Enkele van de belangrijkste aspecten die tijdens een spermiogram worden onderzocht, omvatten:

  Volume: De hoeveelheid ejaculaat, meestal uitgedrukt in milliliters. Dit is belangrijk omdat een te laag volume kan wijzen op problemen met de prostaat of zaadblaasjes.

  Concentratie: Het aantal spermacellen per milliliter ejaculaat. Een lage spermadichtheid kan de kans op bevruchting verminderen.

  Motiliteit: Het percentage spermacellen dat beweegt. Goede beweeglijkheid is essentieel voor het bereiken en bevruchten van de eicel.

  Morfologie: De vorm en structuur van de spermacellen. Afwijkende vormen kunnen de functionaliteit van het sperma beïnvloeden.

  Levensvatbaarheid: Het percentage levende spermacellen in het ejaculaat.

  pH-waarde: De zuurgraad van het ejaculaat, wat kan beïnvloeden hoe goed sperma overleeft en beweegt.

  Aanwezigheid van witte bloedcellen of bacteriën: Dit kan duiden op een infectie of ontsteking.

  De resultaten van een spermiogram kunnen artsen helpen bij het diagnosticeren van de oorzaak van mannelijke onvruchtbaarheid en bij het bepalen van de meest geschikte behandeling. Afwijkingen in de resultaten kunnen wijzen op verschillende gezondheidsproblemen, variërend van hormonale onbalans tot fysieke blokkades. Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van één enkele sperma-analyse niet definitief zijn; vaak worden meerdere tests uitgevoerd om een nauwkeurige beoordeling te krijgen vanwege de natuurlijke variabiliteit in spermakwaliteit.

  Reviews

  Recent bekeken

   • sperma onderzoek  Utrecht

   sperma onderzoek Utrecht

   € 229,-

   Een spermiogram, ook bekend als een sperma-analyse of seminogram, is een laboratoriumtest ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   spermaonderzoek Man Kliniek Utrecht

   spermaonderzoek Man Kliniek Utrecht

   € 229,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »