Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  vitamine C Ascorbinezuur

   Meet de hoeveelheid vitamine C. Dit onderzoek is geschikt om een tekort aan vitamine C op te sporen of om het effect van een vitaminetherapie te volgen.

   45,-

   + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
   Bekijk de video voor meer informatie

   Toelichting

   Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

   De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

   Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

   Aan verlanglijst toevoegen

   • Geen verwijzing nodig van je huisarts
   • Stel zelf je onderzoek samen
   • Prikpunten in heel Nederland

   1853 beoordelingen

   Placeholder8,9/10
   10/10

   Monique

   Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

   10/10

   Denise

   Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

   Productomschrijving

   vitamine C Ascorbinezuur

   Deze test meet de hoeveelheid vitamine C in het bloed.

   Vanwege nieuwe verzendmateriaal  is het mogelijk om vitamine c in bloed te meten, mits afgeschermd voor licht. Echter het bloed moet binnen 24 uur op het lab zijn. Daarom adviseren wij deze test op het lab in Mönchengladbach af te laten nemen. Verzenden per medische post is op eigen risico. in 98% van de gevallen is de testkit de volgende dag op het lab. Mocht dit niet zo zijn heeft u geen betrouwbare uitslag. Noteer de afname datum en tijd op uw labformulier! Laat de testkit niet achter bij de prikpost, onze ervaring is dat het verzamelen van de monsters de transporttijd vertraagd.

   Dit onderzoek is  geschikt om een tekort aan vitamine C op te sporen of om het effect van een vitaminetherapie te volgen.

   Een normale vitamine C status meten heeft niet zo veel zin, omdat vitamine C heel vluchtig is en het altijd een momentopname betreft. Vitamine C wordt niet door het lichaam vastgehouden. Er wordt dus alleen gemeten wat op dat moment is toegediend of gegeten.

   Vitamine C is noodzakelijk voor de vorming van botten, tanden, gewrichtsbanden en bloedvaten. Bovendien speelt het een belangrijke rol in de afweer. Ons lichaam kan vitamine C niet zelf maken. Daarom moeten we het via ons voedsel binnenkrijgen. Het komt voor in de meeste soorten vers fruit, verse groenten en aardappelen. Ernstig gebrek aan vitamine C is tegenwoordig zeldzaam. Scheurbuik, de ziekte die ontstaat bij een ernstig tekort aan vitamine C, is in ontwikkelde landen verleden tijd. Lichte vormen van vitamine C tekort worden echter nog steeds aangetroffen, bijvoorbeeld bij ouderen (vooral alleenstaanden) met slechte voedingsgewoonten, of bij alcoholisten. Soms moeten supplementen met vitamine C worden voorgeschreven, vooral na een ernstig ongeval of bij brandwonden: het herstelproces vergt veel vitamine C. Ook wordt de vitamine wel voorgeschreven in combinatie met ijzertherapie: vitamine C bevordert de opname van ijzer door het lichaam.

   De streefwaarde voor vitamine C ligt tussen de 22.7 - 113.4 micromol/l.

   Verlaagd

   Waarden lager dan 22.7  micromol/l wijzen op een deficiëntie.

   Verhoogd

   Dit komt zelden voor. Een teveel aan vitamine C kan via de urine door het lichaam worden uitgescheiden.
   Lees meerLees minder

   Reviews

   Recent bekeken

    • vitamine C

    vitamine C

    € 45,-

    Meet de hoeveelheid vitamine C. Dit onderzoek is geschikt om een tekort aan vitamine C op...

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    vitamine C Ascorbinezuur

    € 45,-