Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€45,00
Toevoegen aan winkelwagen

vitamine C Ascorbinezuur

vitamine C Ascorbinezuur
€45,00 Incl. btw

Deze test meet de hoeveelheid vitamine C in het bloed.

Vanwege nieuwe verzendmateriaal  is het mogelijk om vitamine c in bloed te meten, mits afgeschermd voor licht. Echter het bloed moet binnen 24 uur op het lab zijn. Daarom adviseren wij deze test op het lab in Mönchengladbach af te laten nemen. Verzenden per medische post is op eigen risico. in 98% van de gevallen is de testkit de volgende dag op het lab. Mocht dit niet zo zijn heeft u geen betrouwbare uitslag. Noteer de afname datum en tijd op uw labformulier! Laat de testkit niet achter bij de prikpost, onze ervaring is dat het verzamelen van de monsters de transporttijd vertraagd.

Dit onderzoek is  geschikt om een tekort aan vitamine C op te sporen of om het effect van een vitaminetherapie te volgen.

Een normale vitamine C status meten heeft niet zo veel zin, omdat vitamine C heel vluchtig is en het altijd een momentopname betreft. Vitamine C wordt niet door het lichaam vastgehouden. Er wordt dus alleen gemeten wat op dat moment is toegediend of gegeten.

Vitamine C is noodzakelijk voor de vorming van botten, tanden, gewrichtsbanden en bloedvaten. Bovendien speelt het een belangrijke rol in de afweer. Ons lichaam kan vitamine C niet zelf maken. Daarom moeten we het via ons voedsel binnenkrijgen. Het komt voor in de meeste soorten vers fruit, verse groenten en aardappelen. Ernstig gebrek aan vitamine C is tegenwoordig zeldzaam. Scheurbuik, de ziekte die ontstaat bij een ernstig tekort aan vitamine C, is in ontwikkelde landen verleden tijd. Lichte vormen van vitamine C tekort worden echter nog steeds aangetroffen, bijvoorbeeld bij ouderen (vooral alleenstaanden) met slechte voedingsgewoonten, of bij alcoholisten. Soms moeten supplementen met vitamine C worden voorgeschreven, vooral na een ernstig ongeval of bij brandwonden: het herstelproces vergt veel vitamine C. Ook wordt de vitamine wel voorgeschreven in combinatie met ijzertherapie: vitamine C bevordert de opname van ijzer door het lichaam.

De streefwaarde voor vitamine C ligt tussen de 22.7 - 113.4 micromol/l.

Verlaagd

Waarden lager dan 22.7  micromol/l wijzen op een deficiëntie.

Verhoogd

Dit komt zelden voor. Een teveel aan vitamine C kan via de urine door het lichaam worden uitgescheiden.
vitamine C Ascorbinezuur

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment