Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Vitamine B2 Riboflavine
 • Vitamine B2 Riboflavine

Vitamine B2 Riboflavine

  We meten de hoeveelheid FAD in het bloed. Dit is de werkzame stof van vitamine B2. Dit onderzoek kan worden gedaan bij het vermoeden op een tekort aan vitamine B2.

  49,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Vitamine B2 Riboflavine

  Vitamine B2 is een verzamelnaam voor riboflavine en zijn metabolieten flavineadenine-dinucleotide (FAD) en flavinemononucleotide (FMN).

  Vitamine B2 is een wateroplosbaar en essentieel vitamine met een belangrijke rol in de energiehuishouding. Aan de dagelijkse behoefte van het lichaam wordt voldaan met een normaal eetpatroon. 

  Tekorten aan vitamine B2 zijn minder voorkomend dan bij andere vitaminen, maar kunnen optreden bij zwangere vrouwen (en tijdens borstvoeding) vanwege grotere behoefte, chronische alcoholisten, bij een eenzijdig voedingspatroon of bij ernstige maagdarmproblematiek. Kenmerkende klachten zijn huiduitslag, huidkloofjes, oogafwijkingen, ontstekingen van de tong of lichtovergevoeligheid.

  Bij een te traag werkende schildklier, bijnierschorsinsufficiëntie of bij bepaalde medicatie (sommige antidepressiva) is een hogere inname van B2 nodig vanwege remming van de werking van B2 in het lichaam.

  Kans op overdosering is er eigenlijk niet, omdat de nieren een te veel aan  B2 direct uitscheiden, terwijl opname in de darm en opslag in het lichaam beperkt is.

  Omdat vitamine B2 een vitamine is dat in veel voedingsmiddelen voorkomt is het bij een aangetoond tekort ook zinvol om andere vitamine concentraties te onderzoeken.

  Belangrijke bronnen van vitamine B2 zijn zuivel, vlees(waren), groenten, fruit en graanproducten. 

  De Gezondheidsraad heeft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2 voor volwassen mannen vastgesteld op 1.5 milligram en voor vrouwen op 1.1 milligram. Dit komt overeen met 4 glazen melk. 

  Er zijn weinig tot geen nadelige effecten bekend van een hoge vitamine B2-inname. Er is daarom geen veilige bovengrens vastgesteld. Het Vitamine Informatie Bureau hanteert een richtlijn van maximaal 5x de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) per dag. Deze richtlijn is gebaseerd op de maximaal veilige bovengrenzen die opgesteld zijn in Nederland, de Europese Unie en de Verenigde Staten.

  Wat zijn de gevolgen van een teveel aan vitamine B2?

  Er zijn weinig tot geen nadelige effecten bekend van een hoge vitamine B2 inname.

  Wat zijn de gevolgen van een tekort aan vitamine B2?

  Bij een tekort aan vitamine B2 kunnen er ontstekingen van de huid ontstaan, voornamelijk bij de mondhoeken. Een vitamine B2-tekort kan leiden tot een verlaging van het hemoglobinegehalte en kan vermoeidheidsklachten geven. Dat is riskant: hemoglobine is de rode kleurstof in ons bloed en vervoert zuurstof in het bloed van de longen naar alle cellen in ons lichaam.

  FMN: Riboflavine is een component van het coenzym flavinemononucleotide (riboflavine-5’-fosfaat)

  FAD flavine-adeninedinucleotide is onder meer betrokken zijn bij de energiestofwisseling van steroïdhormonen, de vetstofwisseling en de activiteit van verschillende enzymen (onder andere glutathion).

  MTHFR is eveneens een vitamine B2-afhankelijk enzym. Vitamine B2 is belangrijk voor de ijzerstofwisseling. Andere (aspecifieke) symptomen van riboflavinetekort zijn: ontstoken mondhoeken, droge lippen met kloofjes, gezwollen en rode slijmvliezen van mond en keelholte, ontstoken tong , eczeem (vooral rond de neus en tussen neus en lippen), oogklachten (lichtgevoeligheid, branden, jeuken, tranen).

  De kans op een riboflavinetekort is verhoogd bij diabetes, hartaandoeningen, kanker, malabsorptie, nierdialyse en medicijngebruik (b.v. anticonceptiepil, antipsychotica, tricyclische antidepressiva).
  De omzetting van riboflavine in FMN en FAD is afhankelijk van het schildklierhormoon.

  De Vitamine B2 bloedwaarde wordt gerapporteerd in 3 fracties:

  1. Vitamine B2 (riboflavin) is goed als deze onder  30.6 nmol/l  ligt.
  2. Vitamine B2 (FAD) is goed als deze tussen de   197 - 452 nmol/l ligt
  3. Vitamine B2 (FMN)  is goed als deze onder de 34.4 nmol/l ligt

  Als indicatoren van een vitamine B2/Riboflavine tekort of als vervolg onderzoek zijn ook
  geschikt:
  -Aantonen van een verminderde erythrocytaire Gluthation Reductase activiteit
  -Aantonen van een verminderde vitamine B2 uitscheiding in urine

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Combinatie deals

  Geniet van deze geweldige kortingsdeals

  vitamine B2 met b12 methylatie test

  • Bonusan bloedwaardencheck B-vitaminen en methylatie,
  • Normaal:€ 228,-
  • Je bespaart: (5% Korting)€ 10,-
  • Totaalbedrag:€ 218,-

  Tip!

  Recent bekeken

   • Vitamine B2

   Vitamine B2

   € 49,-

   We meten de hoeveelheid FAD in het bloed. Dit is de werkzame stof van vitamine B2. Dit ond...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Vitamine B2 Riboflavine

   Vitamine B2 Riboflavine

   € 49,-