Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Ureaplasma-urealyticum urine kweek

Ureaplasma-urealyticum urine kweek

  Deze test laat zien of je de bacteriële infectie Ureaplasma bij je draagt.

  TD Multiplex - PCR Panel Basics + 97,00Meer lezenDit panel meet de Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Mycoplasma genitalium, Herpes simplex type 1 en 2.Meer lezen

  TD Multiplex - PCR Panel Basics + 97,00Dit panel meet de Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Mycoplasma genitalium, Herpes simplex type 1 en 2.Sluiten

  STD Multiplex - PCR Panel Candida + 97,00Meer lezenDeze test meet verschillende soorten candida, zoals: albicans, dubliniensis, glabrata, krusei, lusitaniae, parapsilosis, tropicalis.Meer lezen

  STD Multiplex - PCR Panel Candida + 97,00Deze test meet verschillende soorten candida, zoals: albicans, dubliniensis, glabrata, krusei, lusitaniae, parapsilosis, tropicalis.Sluiten

  29,-

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Ureaplasma-urealyticum urine kweek

  Ureaplasma is een veel voorkomende bacteriële infectie die wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Ureaplasma Urealyticum. Hoewel dit veelal wordt verspreid via seksueel contact is deze infectie niet geclassificeerd als SOA maar als bacteriële infectie, gezien het ook via speeksel, bloed en besmette naalden kan worden verspreid. De infectie is zeer besmettelijk maar veel mensen die besmet zijn hebben geen last van symptomen. Vaak komen mensen er achter dat ze deze bacteriële infectie hebben doordat ze klachten hebben van een andere aandoening en zich laten testen. 

  Meetmethode: urinekweek bacteriologie

  Referentiewaarde: zie labrapport

  Deze test wordt gemeten uit 10 ml ochtendurine

   

  Ureaplasma werd vroeger met  de PCR-tests gedaan, maar in plaats daarvan wordt tegenwoordig een bacteriële kweek aangeboden. Dit heeft als voordeel dat, afhankelijk van het aantal bacteriën, we beter kunnen inschatten of de aanwezige bacteriën ziekteverwekkend zijn. Ureaplasma zijn bacteriën die normaal gesproken voorkomen in de urinewegen en bij een laag aantal geen ernstige ziektes veroorzaken.

   

  Monsterafname: Je moet je voorbereiden op het verzamelen van een schone urineprobe. De eerste ochtendurine wordt vaak aanbevolen omdat deze geconcentreerder is.

  Je moet zelf zorg dragen voor een  urineopvangcontainer of urinepotje om een monster op te vangen. De container moet schoon en steriel zijn.

  Je moet de container openen en urineren in de container zonder de binnenkant van de container of de buitenkant van de container aan te raken.

  Daarna vul je het verzendbuisje voor urine zoals in de bij geleverd instructies of het instructiefilmpje van Bloedwaardentest.

  Het is belangrijk om nauwkeurig te werken en de juiste procedures te volgen om de integriteit van het monster te behouden en de betrouwbaarheid van de PCR-testresultaten te waarborgen. Als u niet zeker bent van de procedure, raadpleeg dan een medisch professional van Bloedwaardentest.nl

  Het is belangrijk om op te merken dat deze SOA's verschillende symptomen en complicaties kunnen veroorzaken, en vroege detectie en behandeling zijn essentieel om ernstige gevolgen te voorkomen. Veilig vrijen en regelmatige screening op SOA's kunnen helpen bij het voorkomen en tijdig identificeren van deze infecties.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Ureaplasma-urealyticum urine kweek

   Ureaplasma-urealyticum urine kweek

   € 29,-