Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Strongyloides Stercoralis Infectie
 • Strongyloides Stercoralis Infectie

Strongyloides Stercoralis Infectie

  Strongyloides is een van de weinige tropische infecties die tevens in Europa en noord Amerika voorkomen.

  59,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Strongyloides Stercoralis Infectie

  Strongyloides (EIA) uit Serum

  Door het grote aantal immigranten in Nederland en de toenemende reislust van Nederlanders komen steeds meer tropische aandoeningen voor. Een bijzondere worm is en Strongyloides stercoralis.

  Strongyloides is een van de weinige tropische infecties die tevens in Europa en Noord-Amerika voorkomen. Wereldwijd zijn er circa 100 miljoen geïnfecteerde mensen. 

  Men raakt besmet door contact met aarde (grond). De larven dringen de intacte huid binnen als men met blote voeten op besmette grond loopt of op het strand zit. Tevens kan men de infectie oplopen via een geïnfecteerd dier.

  Het eerste symptoom is meestal uitslag (racing larvae). Vaak is dit aanvankelijk zonder klachten, maar bij onderdrukking van immuunsysteem door medicatie of stress kan de infectie zich uitbreiden en ernstig worden. Symptomen kunnen zijn:

  • buikpijn
  • astmatische klachten
  • huiduitslag
  • bloedvergiftiging


  Strongyloides stercoralis is een worm met een complexe kringloop. De mens wordt ermee besmet door larven die in de grond gerijpt zijn en de blote intacte huid penetreren. Via bloedbaan, longen, luchtpijp en slokdarm bereiken de larven hun bestemming, het slijmvlies van de dunne darm. Daar worden de wormen volwassen en beginnen ze eieren te produceren. In tegenstelling tot andere wormsoorten gaan de eieren van Strongyloides stercoralis nog in de darm over in de larvevorm. Deze larven kunnen met de ontlasting worden uitgescheiden, maar ook wel in de darm doorgroeien en dan door de darmwand of de huid opnieuw het lichaam binnengaan. Daarmee wordt een 'kortsluiting' in de kringloop bereikt, die er de oorzaak van is dat een eenmaal besmette persoon levenslang drager van de worm kan blijven.

  Als bevestigingstest kan de Strongyloides antistoffen blot test gedaan worden, de kosten hiervoor bedragen €90,- extra en is alleen op aanvraag verkrijgbaar.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Strongyloides Stercoralis

   Strongyloides Stercoralis

   € 59,-

   Strongyloides is een van de weinige tropische infecties die tevens in Europa en noord Amer...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Strongyloides Stercoralis Infectie

   Strongyloides Stercoralis Infectie

   € 59,-