Terug

 • Soluble Transferrine Receptor

Soluble Transferrine Receptor

  € 69,-59,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Soluble Transferrine Receptor

  Soluble Transferrine Receptor
  Ijzerstofwisseling: Transferrinereceptor. (oplosbaar) Methode: TURB ROCHE Diagnostics

  Het niveau van oplosbare transferrinereceptor (sTfR) is verhoogd bij ijzertekort.

  • Als het sTfR-niveau verhoogd is bij iemand met bloedarmoede, is de kans groot dat de persoon bloedarmoede met ijzertekort heeft.
  • Als het niveau binnen het normale bereik ligt, is de kans groter dat de bloedarmoede van de persoon te wijten is aan een andere oorzaak, zoals chronische ziekte of ontsteking.
  • Een afnemend sTfR-niveau duidt op een toename in ijzerreserve bij een persoon die wordt behandeld met ijzersupplementen.
  • Een laag sTfR-gehalte kan worden waargenomen bij hemochromatose (een aandoening geassocieerd met ijzerstapeling), maar de test wordt meestal niet gebruikt om deze aandoening te controleren.

  De genen van Afro-Amerikaanse afkomst hebben mogelijk een gematigd verhoogd sTfR-niveau, ook mensen die op hogere hoogten leven.

  Testen is mogelijk niet zinvol bij mensen die aandoeningen hebben geërfd die de productie of functie van hemoglobine beïnvloeden, zoals thalassemie of sikkelcelanemie. De testresultaten kunnen verhoogd zijn bij mensen met rode bloedcelbreuk (hemolyse) of recent bloedverlies.

  Een verhoogd sTfR-niveau is niet zo specifiek voor ijzertekort als, bijvoorbeeld, een zeer laag niveau van ferritine. Wanneer een persoon geen ijzertekort heeft, weerspiegelt de hoeveelheid sTfR in het bloed de snelheid van de productie van rode bloedcellen door het beenmerg. Oplosbare transferrinereceptortesten worden niet routinematig uitgevoerd om dit proces te evalueren.

  Vervolgtest op advies van klinisch biochemicus n.a.v. afwijkende uitslag onderzoek ijzerstapeling:
  Een verlaagde ijzerverzadigingsfractie is weliswaar een indicatie voor verminderde plasma-ijzer turnover, maar als de depotijzer status niet afwijkend is dan is het waarschijnlijk dat er sprake van een storing in de ijzer-verdeling of -mobilisatie (b.v. bij acute of chronische ontstekingsprocessen, nierinsufficientie). Ter beoordeling van de functionele ijzerverzorging adviseren wij de bepaling van de "soluble transferrine receptor" (serum).


  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Soluble Transferrine Receptor

   Soluble Transferrine Receptor

   € 69,- € 59,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »