Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Pregabaline (Spiegelbepaling) voor psychiaters
 • Pregabaline (Spiegelbepaling) voor psychiaters

Pregabaline (Spiegelbepaling) voor psychiaters

  De spiegelbepaling van pregabaline biedt psychiaters een hulpmiddel om de behandeling te optimaliseren, bijwerkingen te voorkomen, therapietrouw te bevorderen voor hun patiënten met aandoeningen zoals epilepsie, neuropathische pijn, en angststoornissen

  89,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Pregabaline (Spiegelbepaling) voor psychiaters

  Pregabaline (Spiegelbepaling) Gelieve serum zonder gel te gebruiken voor dit onderzoek. (serum zwarte dop)

  Synoniemen: Lyrica Categorieën: Antiepileptica, Medicijnspiegels

  Doel van de test: Deze test wordt gebruikt voor de therapiecontrole en observatie van pregabaline, een medicijn dat voornamelijk wordt ingezet voor de behandeling van epilepsie, neuropathische pijn, en als aanvullende therapie bij gegeneraliseerde angststoornissen. Het meten van de concentratie pregabaline in het bloed helpt bij het bepalen van de effectiviteit van de dosering en het minimaliseren van bijwerkingen door het handhaven van een therapeutisch bereik.

  Preanalytiek:

  • Bloedafname direct voor de volgende medicijninname

  Referentiewaarden:

  • Therapeutisch bereik: 2 - 5 µg/ml
  • Toxisch: > 10 µg/ml

  Methode:

  • LCMS: Vloeistofchromatografie-massaspectrometrie

  Klinische indicatie:

  • De spiegelbepaling van pregabaline is bedoeld voor de controle en het monitoren van de behandeling met pregabaline, om te verzekeren dat de medicatie effectief is en binnen een veilig bereik blijft.


  Psychiaters gebruiken de spiegelbepaling van pregabaline om verschillende redenen, allen gericht op het optimaliseren van de behandeling voor hun patiënten. Hier zijn de voornaamste redenen voor het inzetten van deze test:

  Bepalen van de effectieve dosis: Pregabaline wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder epilepsie, neuropathische pijn, en gegeneraliseerde angststoornissen. De effectiviteit van de behandeling kan sterk variëren tussen individuen, afhankelijk van hun metabolisme, leeftijd, gewicht, en het gebruik van andere medicijnen. Door de concentratie van pregabaline in het bloed te meten, kunnen psychiaters vaststellen of de huidige dosis binnen het therapeutische bereik valt (2 - 5 µg/ml), wat aangeeft dat het waarschijnlijk effectief is zonder schadelijke bijwerkingen te veroorzaken.

  Voorkomen van bijwerkingen en toxiciteit: Een te hoge dosis pregabaline kan leiden tot ongewenste bijwerkingen of zelfs toxiciteit (> 10 µg/ml). Psychiaters gebruiken deze test om de dosering aan te passen en het risico op bijwerkingen te minimaliseren, vooral in gevallen waar patiënten gevoelig zijn voor medicijnen of meerdere medicijnen tegelijkertijd gebruiken.

  Therapietrouw monitoren: De spiegelbepaling kan ook inzicht geven in de therapietrouw van de patiënt. Als de gemeten concentratie pregabaline lager is dan verwacht, kan dit wijzen op het niet correct innemen van het medicijn door de patiënt. Dit biedt een aanknopingspunt voor de psychiater om het belang van therapietrouw te bespreken en eventuele hindernissen hiervoor met de patiënt te overwinnen.

  Personalisatie van de behandeling: Elk individu reageert anders op medicatie, en wat voor de ene patiënt werkt, kan voor een ander ineffectief of schadelijk zijn. De spiegelbepaling stelt psychiaters in staat de behandeling te personaliseren op basis van de specifieke behoeften en reacties van de patiënt, waardoor de kans op succes toeneemt.

  Bijstellen van de behandeling: In de loop van de tijd kunnen de behoeften van een patiënt veranderen, of kan het lichaam anders gaan reageren op pregabaline. Regelmatige spiegelbepalingen helpen psychiaters om deze veranderingen op te merken en de dosering dienovereenkomstig aan te passen.

   

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Pregabaline Spiegelbepaling

   Pregabaline Spiegelbepaling

   € 89,-

   De spiegelbepaling van pregabaline biedt psychiaters een hulpmiddel om de behandeling te ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Pregabaline (Spiegelbepaling) voor psychiaters

   Pregabaline (Spiegelbepaling) voor psychiaters

   € 89,-