Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Orthobalans Combi Lymetest CD 57+ en WesternBlot
 • Orthobalans Combi Lymetest CD 57+ en WesternBlot

Orthobalans Combi Lymetest CD 57+ en WesternBlot

  De CD57+ cellen geven een indicatie over de mate van de immuunsuppressie van chronische Lyme-ziekte de IgG blot test kan antistoffen tegen lyme aantonen.

  159,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Orthobalans Combi Lymetest CD 57+ en WesternBlot

  Deze Lyme combi-test van  CD57 (EDTA)  en IgG Blot Lyme Borrelia (serum) is samengesteld om de situatie van Chronische Lyme in kaart te brengen.

  De ziekte van Lyme is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door de bacterie Borrelia.

  CD57 test

  Deze test meet via antigenen het aantal CD57 lymfocyten, een bepaald soort bloedcellen die helpen om infecties op te ruimen. Met name chronische Lymepatiënten zouden een laag aantal CD57 cellen hebben. Bij antibiotica behandeling en herstel van de ziekte zou dit aantal weer omhoog gaan, volgens sommige ILADS artsen (Onder een LLMD Lyme literate medical doctor, wordt een arts verstaan die over Lyme een wetenschappelijke publicatie heeft gedaan).

  Ook bij diverse andere ziektes kan het aantal CD57 cellen verlaagd zijn en er zijn ook sommige chronische lyme patiënten die wél een normale of hoge CD57 score hebben.

  De CD57+ cellen geven een indicatie over de mate van de immuunsuppressie van chronische Lyme-ziekte. Op basis van de huidige literatuur, zijn CD57+ cellen voorspellende laboratoriumparameters tijdens en na de behandeling van chronische Lyme-ziekte.

  Klinische studies en case studies hebben aangetoond dat chronische Lyme infecties vaak gepaard gaan met veranderingen in het cellulaire immuunsysteem. Bewijs hiervoor is een verminderd aantal Natural Killer-cellen (NK / CD3-CD56 +) die je kunt doe via deze test, maar in het bijzonder een verminderde absoluut aantal van de geactiveerde NK-cellen (CD3-CD56 + CD57 +). Terwijl acute Borrelia burgdorferi-infecties en andere ziekten normale CD57-waarden hebben, hebben chronische Lyme patiënten vaak minder dan 100 CD57-cellen/µl.

  Volgens wetenschappelijke studies, wordt een onderdrukt aantal CD57-cellen voornamelijk waargenomen bij patiënten bij wie het zenuwstelsel is aangetast, eerder dan bij patiënten bij wie het weefsel- of skeletsysteem is aangetast. De daling van de CD57 cellen houdt aan totdat verbeteringen in de symptomen worden bereikt als gevolg van antibiotica en andere behandelingsvormen. Omgekeerd, wordt een verminderde CD57 als een parameter gezien voor een actieve chronische Borrelia infectie en als een mogelijke indicatie dat de therapie nog niet is aangeslagen.

  De uitslag is goed als CD57+/CD8+ tussen de 60-360 cellen per ul ligt.

  De IgG Westernblot test toont Borrelia-antilichamen aan.
  Deze test wordt ook wel de Borrelia bevestigingstest voor ziekte van Lyme genoemd.

  Een Borrelia-infectie verloopt in  verschillende stadia :
  Fase I (dagen tot weken):
  Erythema migrans ontstaat gemiddeld 2 tot 3 weken na de tekenbeet. Er ontstaat een rode plek die langzaam groter wordt. Dit ziet er dan uit als een rode ring met in het midden een blekere kleur. Soms voelen mensen zich er grieperig bij., soms ook gezichtsverlamming
  Fase II (na weken tot maanden):
  roodheid van de huid, lymfocytoom (De voorkeursplaatsen voor het lymfocytoom zijn de oorlel bij kinderen en de borst en tepel bij volwassenen), ontsteking van het hart, hersenvliesontsteking, ontsteking van een zenuw op de plaats waar deze uit het ruggenmerg komt
  Fase III (na jaren jaar):
  Artritis (gewrichtsontstekingen), Acrodermatitis chronica atrophicans (ACA) is een weinig bekende, late cutane manifestatie van lymeborreliosis verkleurde huid en opgezette gewrichten, chronisch vermoeidheidssyndroom.

  Gebruikte methode Westernblot Immunoblot
  De uitslag is goed als deze negatief is

  De vorming van antilichamen is afhankelijk van het stadium van de ziekte:
  Fase I: ongeveer 50%
  Fase II: ongeveer 70%
  Fase III: ongeveer 90%.

  Dit is echter per persoon verschillend. Nadat de infectie is genezen, kunnen IgG-antilichamen nog lange tijd detecteerbaar blijven.

  Zie ook https://lci.rivm.nl/richtlijnen/lymeziekte

   

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Orthobalans Combi Lymetest CD 57+ en WesternBlot

   Orthobalans Combi Lymetest CD 57+ en WesternBlot

   € 159,-