Terug

 • Onderzoek Nieren

Onderzoek Nieren

  29,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Onderzoek Nieren

  Vaak merk je dat er iets mis is met je nieren als ze nog maar 30% werken, daarom is het belangrijk om van tijd tot tijd je nierfunctie te laten controleren.

  Dit bloed- en urineonderzoek bestaat uit:

  • creatinine
  • ureum
  • albumine
  • GFR (MDRD) CK - DEPI
  • urine status

  Schatting van de nierfunctie met de MDRD-formule voor het opsporen van een gestoorde nierfunctie en een vroegere diagnose van nierfalen. Deze wordt berekend aan de hand van de bloedonderzoeken creatinine-, de ureum- en de albuminewaarde, geslacht en leeftijd.

  De nieren zijn heel belangrijk voor de gezondheid van de mens omdat ze afbraakproducten en schadelijke stoffen verwijderen uit het bloed. Als de nieren door ziekte minder goed werken, hopen deze stoffen zich in het lichaam op.

  Nierproblemen komen voor bij verschillende ziektes. 

  Sommige geneesmiddelen worden uit het lichaam verwijderd door de nieren. 
  Er kan sprake zijn van een nierprobleem omdat de nieren het bloed niet goed filtreren. Het kan ook zijn dat de bloedstroom door de nieren niet goed is. Dat komt voor bij bijvoorbeeld uitdroging, hartproblemen, stress, ernstige brandwonden, blokkades in de urinewegen en na een hartaanval. Ook na een eiwitrijke maaltijd kan de ureumwaarde licht verhoogd zijn.

  Daarnaast komt bij zwangerschap vaak een licht verhoogde ureumwaarde voor. Dit is niet erg. Vaak betekent een verlaagde ureumwaarde (< 2,5 mmol/L) niets, maar het kan ook zijn dat de lever niet goed werkt en de afbraak van eiwitten is verstoord. In dat geval zijn specifieke testen nodig om de leverfunctie te onderzoeken. Voor het testen van de leverfunctie wordt ureum niet gebruikt. Een verlaagde ureumwaarde kan ook wijzen op ondervoeding waardoor het lichaam te weinig eiwitten binnen krijgt.

  Zie hier de instructie voor afname urine buisje voor Urinestatus onderzoek:

  Reviews

  Gerelateerde producten

  Recent bekeken

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Onderzoek Nieren

   Onderzoek Nieren

   € 29,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »