Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  NSE - Neuronenspecifieke Enolase

   NSE is een enzym dat voornamelijk wordt aangetroffen in neuronen (zenuwcellen) en neuro-endocriene cellen.

   45,-

   Aan verlanglijst toevoegen

   • Geen verwijzing nodig van je huisarts
   • Stel zelf je onderzoek samen
   • Prikpunten in heel Nederland

   1853 beoordelingen

   Placeholder8,9/10
   10/10

   Monique

   Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

   10/10

   Denise

   Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

   Productomschrijving

   NSE - Neuronenspecifieke Enolase

   1 ml serum, bevroren

   Let op, inform consent nodig voor dit onderzoek! Vermeld bij het opmerkingenveld van je bestelling je inform consent: 'Ik ben me er van bewust dat een belastende uitslag mogelijk is.'

   Een neuron-specifieke enolase (NSE) test is een medische test die wordt gebruikt om de hoeveelheid NSE in het bloed te meten. NSE is een enzym dat voornamelijk wordt aangetroffen in neuronen (zenuwcellen) en neuro-endocriene cellen, die zich in verschillende delen van het lichaam bevinden, waaronder de hersenen en de longen. De NSE-test wordt meestal gebruikt in de context van neurologische aandoeningen en kankerdiagnose.

   Welke toepassingen zijn er:
   - Neurologische aandoeningen: Veranderingen in de NSE-spiegel in het bloed kunnen wijzen op schade aan neuronen. Bijvoorbeeld, na een traumatisch hersenletsel, beroerte of bij bepaalde neurodegeneratieve aandoeningen, kunnen de NSE-niveaus in het bloed stijgen. De test kan worden gebruikt om de ernst van de hersenschade te beoordelen.
   - Neuro-endocriene tumoren: NSE wordt ook geproduceerd door neuro-endocriene cellen, die tumoren kunnen vormen in organen zoals de longen en de alvleesklier. Verhoogde niveaus van NSE in het bloed kunnen wijzen op de aanwezigheid van deze tumoren en worden vaak gebruikt als een marker om de ziekte te volgen en de effectiviteit van de behandeling te beoordelen.
   - Kleincellige longkanker: De NSE-test is vooral nuttig bij het diagnosticeren en volgen van kleincellige longkanker, een agressieve vorm van longkanker. Verhoogde NSE-waarden in het bloed kunnen wijzen op de aanwezigheid van deze tumor en kunnen worden gebruikt om de behandeling en het beloop van de ziekte te volgen.

   Het is belangrijk op te merken dat de NSE-test niet specifiek is voor een bepaalde aandoening en verhoogde NSE-niveaus kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren. Daarom wordt de NSE-test meestal gebruikt in combinatie met andere diagnostische tests (zoals ProGRP) en klinische gegevens om een definitieve diagnose te stellen. Alleen een arts kan de resultaten van de NSE-test interpreteren en de juiste behandeling voorstellen op basis van de medische geschiedenis en andere relevante informatie van de patiënt.

   Verhoogde waarden worden dus aangetroffen bij kleincellig longcarcinoom of neuroblastoom, maar komen ook voor bij goedaardige longziekten, ziekten van het centrale zenuwstelsel, neuro-endocriene tumoren, seminoom of longmetastasen. Verhoogde NSE-niveaus in het hersenvocht kunnen voorkomen bij acute destructieve ziekten van het centrale zenuwstelsel, zoals: Trauma, bloeding, ischemie en hersentumoren komen voor.

   Richtwaarden: < 18,3 ng/ml
   Meetmethoden: Chemiluminescentietest (CLIA)

   Lees meerLees minder

   Reviews

   Recent bekeken

    • NSE alleen op lab

    NSE alleen op lab

    € 45,-

    NSE is een enzym dat voornamelijk wordt aangetroffen in neuronen (zenuwcellen) en neuro-en...

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    NSE - Neuronenspecifieke Enolase

    € 45,-