Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • MRSA screening Stafylokokken 3 testen
 • MRSA screening Stafylokokken 3 testen

MRSA screening Stafylokokken 3 testen

  Test: Draag ik de MRSA bacterie bij me? Voorafgaand aan ziekenhuisopname voor veehouders of mensen die uit andere instellingen afkomstig zijn.

  69,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  MRSA screening Stafylokokken 3 testen

  MRSA screening met speciale instructie voor zelf-afname van vocht met 3 wattenstaafjes.

  Draag ik de MRSA bacterie bij me? 

  MRSA PCR-test: Zelf MRSA kweken afnemen met bijgeleverd kweekstokjes.

  Voor de MRSA screening moeten drie  testen worden ingeleverd.
  Een voor een afstrijk uit:

  1. keel
  2. de neus en
  3. een uit het perineum

  Personen die in de afgelopen 2 maanden in een buitenlandse zorginstelling hebben gelegen of behandeld zijn, lopen de kans dat zij de Meticilline Resistentie Staphylococcus Aureus (MRSA) bacterie met zich mee dragen. Dit geldt ook voor de mensen die in een Nederlandse zorginstelling gelegen hebben waar contact met de MRSA bacterie mogelijk is geweest. Mensen die beroepshalve in contact komen met levende vleeskalveren en of varkens lopen ook risico op dit dragerschap. MSRA is ongevoelig voor de meeste antibiotica en moeilijk te bestrijden.

  Als je drager bent van de MRSA bacterie, hier hoef je niet ziek  te zijn. Wel kun je onbedoeld deze bacterie doorgeven aan andere mensen en of patiënten. Bij gezonde mensen levert MSRA over het algemeen geen problemen op. Patiënten in een ziekenhuis hebben door een operatie of behandeling een verlaagde weerstand. Hierdoor zijn ze extra vatbaar voor infecties door alle soorten bacteriën waaronder de MRSA-bacterie. Infecties leiden tot mogelijk ernstige complicaties. In Nederlandse ziekenhuizen wordt daarom geprobeerd de MRSA-bacterie zoveel mogelijk buiten het ziekenhuis (en verpleeghuis) te houden.

  Het afnemen van een kweek kan eventueel dragerschap uitsluiten. Bij een negatieve kweekuitslag (je bent dan geen drager) gebeurt er verder niets. Indien de MRSA bij jou aangetoond wordt (een positieve kweekuitslag) kunnen vervolgonderzoeken of behandelingen gewoon doorgaan. Het ziekenhuis treft wel extra maatregelen om te voorkomen dat de bacterie zich kan verspreiden.

  Wat wordt er van je verwacht ? Je krijgt materialen om zelf kweken af te nemen. Deze kweken mag je thuis op het toilet en of douche afnemen.

  Voor het afnemen van de kweken mag je minstens twee uur van te voren niet gedoucht of gebaad hebben, anders zijn deze niet betrouwbaar

  Bij voorkeur nemen we de kweek af als neus, keel- en perineumkweek (bilnaad).

  Hoe ga je te werk ?

  Open de verpakking van de kweekstokjes en haal het stokje eruit zonder de wattentip aan te raken. Neem de kweek af zoals hieronder beschreven. Haal daarna het dopje van de buis en steek het kweekstokje in de houder. Als laatste plak je  de barcode op het buisje vermeldt zo nodig neus 1 of perineum 2

  Neuskweek

  Strijk de binnenzijde van beide neusgaten, draai vijf maal het stokje rond in het neuspeutergebied. (Hoeft dus niet zo diep als voor de coronatest)

  Perineumkweek

  Het perineum is het gebied tussen de anus en de vagina cq testikels. Strijk met de wattentip enkele malen over het perineum.

  Medisch Laboratorium Dr Stein & Collegae.

  Omdat de afname sets vacuum verpakt zijn dient u na afname zelf de barcode-stickers op de monsters te plakken voor identificatie van het onderzoek, vanwege de automatische afhandeling kan anders  dit onderzoek niet in behandeling genomen worden.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • MRSA screening keel neus perineum

   MRSA screening keel neus perineum

   € 69,-

   Test: Draag ik de MRSA bacterie bij me? Voorafgaand aan ziekenhuisopname voor veehouders o...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   MRSA screening Stafylokokken 3 testen

   MRSA screening Stafylokokken 3 testen

   € 69,-