Terug

 • Malaria test parasietbesmetting

Malaria test parasietbesmetting

  Wanneer je naar een malariagebied bent geweest en je hebt bijvoorbeeld geen malariapillen geslikt, maar wilt bij thuiskomst checken of je een malariabesmetting bent opgelopen, is deze test aan te raden. Ook bij verdenking van een besmetting is deze test z

  € 79,-69,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Malaria test parasietbesmetting

  Malaria antigeen uit EDTA (code MALFS)

  Plasmodium malariadiagnostiek (immunologisch) EDTA-bloed wordt gekeken naar:

  • plasmodium falciparum ag.
  • plasmodium vivax ag.
  • plasmodium malariae ag.
  • plasmodium ovale ag.

  Wanneer je naar een malariagebied bent geweest en je hebt bijvoorbeeld geen malariapillen geslikt, maar wilt bij thuiskomst checken of je een malariabesmetting bent opgelopen, is deze test aan te raden. Ook bij verdenking van een besmetting is deze test zinvol.

  Voor de infectieziekten waarvoor een meldingsplicht geldt zijn wij verplicht een positieve uitslag te melden aan jouw locale GGD (meer informatie)

  Als je koorts krijgt, dien je jezelf te allen tijde naar je arts te wenden.
  Als je (nog) geen symptomen hebt, maar je wil controleren of je de parasiet opgelopen hebt, kun je deze test doen vanaf ongeveer 15 dagen na mogelijke infectie. Tot 6 maanden na mogelijke infectie is malaria aantoonbaar in het bloed (de incubatie tijd van malaria is 7 tot 14 dagen).

  Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die na een muggenbeet in het lichaam komen. Malaria is één van de meest bedreigende infectieziekten in de (sub)tropen. Er zijn verschillende vormen van malaria. Malaria tropica is de meest voorkomende vorm van malaria en meestal ook de ernstigste. Malaria komt regelmatig voor in Nederland. Het gaat dan om mensen die de ziekte in de (sub)tropen hebben opgelopen.

  Ondanks ruime inspanning voor de ontwikkeling van vaccins gericht op alle stadia van de parasiet, is er in de nabije toekomst geen effectief vaccin te verwachten.

  Het bloed van de patiënt is voor de mug besmettelijk vanaf het moment dat er gametocyten (geslachtelijke vormen) aanwezig zijn: vanaf de vierde dag na infectie voor P. vivax en P. ovale en vanaf de vijftiende dag na infectie voor P. falciparum en P. malariae. Gametocyten blijven ondanks therapie nog enkele weken in het bloed aanwezig.

  De behandeling van malaria wordt steeds moeilijker door het oprukken van stammen die resistent zijn tegen de gebruikelijke antimalariamiddelen. Gelukkig komen er wel steeds nieuwe antimalariamiddelen op de markt. 

  Bij iedereen die binnen enkele maanden na het verlaten van de tropen ziek wordt en koorts heeft, moet de mogelijkheid van malaria overwogen worden. De enige juiste handelwijze is malaria aan te tonen dan wel uit te sluiten.

  Malaria is een meldingsplichtige ziekte groep C. Het laboratorium waar de ziekteverwekker is vastgesteld en de arts dienen dit te melden aan de GGD. De GGD meldt anoniem conform de Wet publieke gezondheid en levert gegevens voor de landelijke surveillance van meldingsplichtige ziekten.

  Deze test wordt gegaan middels de dikke druppel methode. Gelieve de verzendingsinstructies strikt in acht te nemen en liefst op maandag of dinsdag bloed laten afnemen.

  Plasmodium malariadiagnostiek (immunologisch) EDTA-bloed wordt gekeken naar:

  • plasmodium falciparum ag.
  • plasmodium vivax ag.
  • plasmodium malariae ag.
  • plasmodium ovale ag.

  Reviews

  Recent bekeken

   • Malaria

   Malaria

   € 79,- € 69,-

   Wanneer je naar een malariagebied bent geweest en je hebt bijvoorbeeld geen malariapillen ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Malaria test parasietbesmetting

   Malaria test parasietbesmetting

   € 79,- € 69,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »