Terug

 • Magnesium Intracellulair RBC

Magnesium Intracellulair RBC

  39,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Magnesium Intracellulair RBC

  Magnesium Intracellulair heparinebloed RBC Magnesium. (code MGIZ uit heparine bloed)

  Van de 24 gram magnesium die in ons lichaam aanwezig is, zit ongeveer de helft in de botten en tanden. De rest vind je in cellen, spieren, organen en het zenuwstelsel. Minder dan 1% bevindt zich in ons bloed.

  Een standaard gemeten bloedwaarde zegt niet veel over de magnesiumstatus in de cellen. Een betere bepaling van het magnesiumgehalte is om de 'vrije' magnesiumwaarde in de cellen (intracellulair) te meten.

  Magnesium is belangrijk voor de werking van vele enzymen en daarmee onmisbaar. Daardoor leidt een tekort tot talloze gezondheidsproblemen. Magnesium komt in bijna alle voedingsmiddelen voor. Hierdoor is de kans op een tekort aan magnesium en niet zo groot. Bij een langdurig tekort aan magnesium treden klachten op als irritatie van de zenuwen in de spieren, hartritmestoornissen, maagkrampen en vermoeidheid.

  Magnesium is een essentieel mineraal voor de mens. Magnesium is betrokken bij talloze stofwisselingsreacties in het lichaam. Het komt voor in bijna al onze cellen. Magnesium activeert meer dan 300 verschillende enzymen, waarvan het merendeel betrokken is bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten (enzymen zijn eiwitten die werken als een biologische katalysator, dwz. versneller van (bio)chemische processen die zich in levende organismen afspelen). De theorie is dat magnesiumsuppletie de eiwitopbouw bevordert, met name de opbouw van spiermassa, hetgeen een toename geeft in kracht en power. Tevens zou magnesiumsuppletie de koolhydraat- en vetstofwisseling bevorderen met een mogelijk gunstig effect op het duursportvermogen.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Magnesium Intracellulair RBC

   Magnesium Intracellulair RBC

   € 39,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »