Terug

 • Lupus anticoagulans

Lupus anticoagulans

  59,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Lupus anticoagulans

  Lupus anticoagulans uit citraat plasma (lichtblauw buisje greiner vacuette).

  Als je positief getest wordt op Lupus anticoagulans, wil dat zeggen dat er sprake is van een niet-erfelijke toestand waarbij het lichaam antilichamen maakt tegen een bepaald bestanddeel (fosfolipiden) van de membraan van de bloedplaatjes. Dit geeft het aparte resultaat dat aan de ene kant de APTT (stollingstijd) verlengd kan zijn wat meestal een bloedingsneiging geeft, en aan de andere kant een verhoogde kans op trombose. 

  De aanwezigheid van een Lupus Anticoagulans kan deel uitmaken van een z.g.n. antifosfolipiden syndroom waarbij antifosfolipiden (anticardiolipinen) antistoffen kunnen worden aangetoond.
  De aanwezigheid van het Lupus Anticoagulans is gerelateerd aan een verhoogde kans op trombose.
  Wat deze toestand uitlokt, is meestal niet duidelijk. Het kan door infecties, medicijnen en andere ziektes uitgelokt worden.

  Er is buiten een verhoogde kans op trombose (trombose is de afsluiting van een ader of slagader door een bloedprop (trombus)), ook een verhoogde kans op problemen tijdens de zwangerschap.

  De meest voorkomende remmers van het stollingssysteem zijn lupus-anticoagulantia (LA). Net als het anti-cardiolipine antilichamen behoren ze tot een groep van anti-fosfolipide-antilichamen en remmen ze stollingsactieve fosfolipide-eiwitcomplexen. Laboratoriumtests vinden meestal een uitbreiding van fosfolipide-afhankelijke stollingstesten, zoals de aPTT. Er is echter geen eenvoudige standaardtest om LA te detecteren, dus een combinatie van verschillende "screening" en bevestigende tests moet worden gebruikt om LA te diagnosticeren.
  Om LA te verifiëren of uit te sluiten, is bovendien een controle vereist na ongeveer 3 tot 6 maanden.
  Bovendien wordt de immunologische bepaling van fosfolipide-antilichamen, in het bijzonder anti-cardiolipine-antistoffen aanbevolen, en mogelijk ook een ANA en AMA.

  Lupus Antikoagulans referentiewaarden:

  dRVVT screening uitslag is goed als de  Ratio onder de 1.2 ligt.
  lupus anticoagulans (aPTT-LA) uitslag is goed als deze tussen de 25.4 - 36.9 sec ligt.
  Lupus beoordeling: negatief is goed, positief is  niet goed.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Lupus anticoagulans

   Lupus anticoagulans

   € 59,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »