Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Heb je last van Haaruitval? (3)

Bloedonderzoek kan worden uitgevoerd bij haaruitval om verschillende mogelijke oorzaken van haarverlies te identificeren of uit te sluiten

Filters

  • Haaruitval

  Haaruitval

  Met deze bloedtest kun je zien of de oorzaak van haaruitval aan bepaalde tekorten ligt. Als je de oorzaak achterhaald hebt is een gerichte aanpak ter verbetering mogelijk.

  -13% Sale

  149,- € 129,-

  149,- € 129,-

  • Dihydrotestosteron (DHT)

  Dihydrotestosteron (DHT)

  Dihydrotestosteron ook wel DHT genoemd staat bekend als de grootste oorzaak van het erfelijk kaal worden bij mannen.

  € 69,-

  € 69,-

  • Haarpakket voor Tricholoog

  Haarpakket voor Tricholoog

  Bloedonderzoek voor HAARGEZONDHEIDSKLINIEK  bij; Haaruitval Dunner wordend haar Haarbreuk Alopecia
  Hoofdhuid aandoeningen Trichotillomanie

  € 595,-

  € 595,-

Hier is waarom een bloedonderzoek nuttig kan zijn bij haaruitval:

 1. Tekorten aan voedingsstoffen: Haarverlies kan worden veroorzaakt door een tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine D, vitamine B12, en andere mineralen en vitaminen. Deze tekorten kunnen worden geïdentificeerd door middel van bloedonderzoek.

 2. Hormonale onevenwichtigheden: Hormonen spelen een belangrijke rol bij de haargroei en haaruitval. Een bloedonderzoek kan helpen bij het identificeren van hormonale onevenwichtigheden, zoals problemen met de schildklierhormonen of hormonen die verband houden met mannelijke of vrouwelijke kaalheid.

 3. Ontstekingsmarkers: Ontstekingsreacties in het lichaam kunnen haarverlies veroorzaken. Bloedonderzoek kan ontstekingsmarkers zoals C-reactief proteïne (CRP) meten om te beoordelen of ontstekingen een rol spelen bij haarverlies.

 4. Andere medische aandoeningen: Sommige medische aandoeningen, zoals auto-immuunziekten of bloedziekten, kunnen haarverlies veroorzaken. Bloedonderzoek kan helpen bij het opsporen van dergelijke aandoeningen.

 5. Medicatie-effecten: Sommige medicijnen kunnen haaruitval als bijwerking hebben. Door bloedonderzoek kunnen eventuele medicatiegerelateerde oorzaken worden geïdentificeerd.

Haaruitval kan complex zijn en verschillende oorzaken hebben. Een bloedonderzoek kan een nuttige stap zijn om mogelijke oorzaken te identificeren, maar de interpretatie van de resultaten en de behandeling van haarverlies moeten worden begeleid door een arts of dermatoloog, omdat zij in staat zijn om een gepersonaliseerde behandelingsaanpak voor te stellen op basis van de specifieke bevindingen en behoeften.

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box