Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€0,00
Toevoegen aan winkelwagen

Intake B12kliniek

Intake B12kliniek
€0,00 Incl. btw

Voor het maken van een afspraak bij de B12 kliniek kun je zelf rechtstreeks contact opnemen. Het is sinds corona ook mogelijk om telefonisch of facetime consulten in te plannen. Lees meer..

Een laag normaal vitamine B12 uitslag wil nog niet zeggen dat je daar geen klachten van kunt hebben. Bij B12 bloedwaardes lager dan 250 kan men wel degelijk veel vage klachten hebben. Voor een uitgebreid overzicht van de klachten zie de website van de B12kliniek.

Vaak voorkomende klachten bij vitamine B12-tekort zijn:

  • Algehele vermoeidheid
  • Spierzwakte
  • Gewrichts klachten
  • Tintelingen en gevoelloze handen en/of voeten
  • Zenuwpijnen
  • Verwardheid
  • Geheugen verlies, concentratie problemen

Je bent, in geval je er met jouw huisarts niet uit komt, welkom voor een consult in de B12kliniek.

Internist Hajo Auwerda heeft als specialiteit hematologie, ofwel 'bloedkunde'. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in behandeling van vitamine B12-tekorten.
Ondertussen komen mensen van heinde en ver naar zijn vitamine B12 spreekuur.

''Ik zag eens een patiënt met onverklaarbare vermoeidheidsklachten en polyneuropathie, een zenuwaandoening. Na analyse bleek mijn patiënt een laagnormaal vitamine B12-bloedniveau te hebben, echter zonder bloedarmoede. Ik ben op zoek gegaan naar de correcte behandeling. In mijn zoektocht ging een wereld voor me open bij het lezen van alle literatuur over vitamine B12. De literatuur maakt geen melding van vitamine B12 overdosering en omdat er binnen het vakgebied veel onduidelijkheid is over hoe patiënten te behandelen met vitamine B12 heb ik besloten deze patiënt te gaan behandelen met frequente vitamine B12-injecties. Met resultaat; de patiënt ging zichtbaar vooruit! Dit opende mijn ogen en ben ik zodoende steeds meer patiënten gaan behandelen met vitamine B12 injecties.'' 

''Veel van deze patiënten komen binnen met allerlei vage klachten. Opvallend vaak (80%) zijn het jonge vrouwen die al lange tijd onder behandeling staan bij verschillende specialisten. Sommigen zijn zelfs al onder behandeling bij een psychiater. Patiënten met een vitamine B12-tekort hebben vaak allerlei vage invaliderende klachten wat zich kan uiten in flinke vermoeidheid, maar ook psychische problemen. Als breed opgeleid internist kan ik door middel van gericht onderzoek snel zien of er geen andere medische oorzaken zijn voor iemands klachtenpatroon. Indien ik van mening ben dat vitamine B12 injecties nodig zijn, schrijf ik die voor. Meestal twee keer per week gedurende zes weken, waarna ik op geleide van de kliniek en gericht op de patiënt dit geleidelijk afbouw tot een acceptabel resultaat. Dit is niet in overeenstemming met de landelijke huisartsenrichtlijn maar mijn ervaring is dat die niet strookt met mijn praktijkervaring. De juiste werkwijze is: je moet niet stoppen wanneer de bloedconcentratie vitamine B12 goed is. Nee, je moet blijven kijken naar de klachten. Er zijn gevallen bekend waarbij de waardes weer op peil zijn, maar komen de klachten na een aantal weken toch weer terug. De frequentie van vitamine B12 injecties moet dan zeker niet afgebouwd worden. Patiënten hoeven overigens niet bang te zijn voor overdosering, want vitamine B12 kun je niet overdoseren.''

''De meeste patiënten worden na verloop van tijd volledig klachtenvrij. Symptomatisch B12-tekort komt veel vaker voor dan gedacht.''

Als je dit consult besteld, kun je tijdens je bestelling bij opmerkingen aangeven dat wij jouw labuitslagen mogen doorsturen.

Je kunt verder zelf een afspraak maken voor een consult op de kliniek of een telefonisch consult:

https://www.b12kliniek.com/contact/telefoon-b12kliniek-bellen

Een consult in de kliniek valt onder basis zorg en wordt door de zorgverzekeraar vergoed. Je hebt voor dit consult wel een verwijsbrief van je huisarts nodig.

Intake B12kliniek

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment