Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • IGF-BP3 Groeihormoon

IGF-BP3 Groeihormoon

  Er zijn bronnen die beweren dat IGF-BP3 een betere maat is om HGH (menselijk groeihormoon) te bepalen/schatten dan IGF-1.

  IGF-1 + 49,90Meer lezenDe test bepaalt de hoeveelheid IGF-1 in het bloed. Het is een eiwithormoon verwant aan insuline dat voornamelijk gemaakt wordt in de lever. Lees hier meerMeer lezen

  IGF-1 + 49,90De test bepaalt de hoeveelheid IGF-1 in het bloed. Het is een eiwithormoon verwant aan insuline dat voornamelijk gemaakt wordt in de lever. Lees hier meerSluiten

  67,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  IGF-BP3 Groeihormoon

  IGF-BP3 uit bloed (serum).

  Er zijn bronnen die beweren dat IGF-BP3 een betere maat is om HGH (menselijk groeihormoon) te bepalen/schatten dan IGF-1.

  Maar meestal wordt deze test pas gebruikt als IGF-1 niet voldoende duidelijkheid geeft.

  IGF-BP3 is zinvol in combinatie met IGF-1.

  IGFBP-3 Test (Insuline-achtige Groeifactor Bindend Eiwit-3)

  Synoniemen: Insuline-achtige Groeifactor Bindend Eiwit-3, IGF-Bindend Eiwit 3

  Methode: CLIA (Chemiluminescentie Assay)

  deze test wordt in de reguliere zorg gebruikt bij kinderen, Bloedwaardentest kan vanwege de wetgeving geen bloedonderzoek bij kinderen (wilsonbekwamen) uitvoeren zonder verwijsbrief van de arts.

  Verhoogd: Acromegalie, groot postuur bij kinderen, vroegtijdige puberteit.
  Verlaagd: Insufficiëntie van de voorkwab van de hypofyse, klein postuur, groeivertraging, vasten, malabsorptie, chronische inflammatoire darmziekten.

  Het IGFBP-3 onderzoek kan ook bij volwassenen worden ingezet, voornamelijk in de volgende situaties:

  Diagnose en Monitoring van Acromegalie: Acromegalie is een aandoening veroorzaakt door overproductie van groeihormoon (GH) bij volwassenen, meestal door een goedaardige tumor in de hypofyse. Het verhoogde niveau van groeihormoon leidt tot een toename van IGF-1 en IGFBP-3 in het bloed. Het meten van IGFBP-3 kan helpen bij de diagnose en het monitoren van de effectiviteit van de behandeling.

  Evaluatie van Hypopituïtarisme: Dit is een aandoening waarbij de hypofyse onvoldoende hormonen produceert, inclusief groeihormoon. Verminderde niveaus van IGFBP-3 kunnen wijzen op een tekort aan groeihormoon bij volwassenen, wat kan leiden tot verminderde spiermassa, energie en kwaliteit van leven.

  Beoordeling van Groeihormoondeficiëntie (GHD) bij Volwassenen: Volwassenen met symptomen van GHD, zoals vermoeidheid, verminderde spiermassa en kracht, en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, kunnen baat hebben bij een IGFBP-3 test als onderdeel van een uitgebreide evaluatie.

  Onderzoek naar Oorzaken van Onverklaarde Groeiproblemen of Lichaamssamenstellingsveranderingen: Bij volwassenen die onverklaarbare veranderingen in lichaamssamenstelling ervaren, zoals toegenomen vetmassa ondanks gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, kan een IGFBP-3 test inzicht geven in de hormonale status.

  Monitoring van Behandeling: Voor volwassenen die behandeling ondergaan voor aandoeningen die het groeihormoonsysteem beïnvloeden, kan de IGFBP-3 test nuttig zijn om de effectiviteit van de behandeling te monitoren en eventuele aanpassingen in de therapie te begeleiden.

  Het gebruik van IGFBP-3 bloedonderzoek, als diagnostisch hulpmiddel bij volwassenen moet deel uitmaken van een uitgebreide evaluatie, inclusief klinische beoordeling en eventueel andere laboratoriumtests, om een accurate diagnose te stellen. Bij vermoeden van bovenstaande aandoeningen of symptomen is het raadzaam om medisch advies in te winnen voor een passend onderzoek en behandeling.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Gerelateerde producten

  Recent bekeken

   • IGF-BP3

   IGF-BP3

   € 67,-

   Er zijn bronnen die beweren dat IGF-BP3 een betere maat is om HGH (menselijk groeihormoon)...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   IGF-BP3 Groeihormoon

   IGF-BP3 Groeihormoon

   € 67,-