Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • I-FABP Coeliakie

I-FABP Coeliakie

  I-FABP; Een klein eiwit met grote impact op de behandeling van coeliakie. Voortkomt dat darmbiopt nodig is voor de diagnose en de beste marker om darmschade te monitoren na het weglaten van gluten uit het dieet.

  49,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  I-FABP Coeliakie

  Coeliakie I-FABP bloedonderzoek (IFABP serum)

  Coeliakie is een soort auto-immuunziekte  waarbij mensen, die hier een genetische aanleg voor hebben, ziek worden van gluten. Een belangrijk probleem in de diagnostiek van coeliakie is het gebrek aan een methode om de diagnose te stellen zonder dat een operatie (darmbiopt) nodig is. We kunnen coeliakie aantonen middels specifieke antistoffen. Dit is een goede methode om patiënten te screenen voor de aandoening, maar het geeft geen inzicht in de darmschade die aanwezig is en is slechts bij een kleine groep coeliakiepatiënten voldoende om de diagnose te bevestigen.

  Bij de overige patiënten moet momenteel een darmbiopt worden genomen. Het nemen van zo’n darmbiopt middels endoscopie is een belastend onderzoek voor patiënten. Daarnaast bestaat er geen gevoelige test om darmherstel na gluteneliminatie te evalueren. Intestinal Fatty Acid Binding Protein (I-FABP), is een gevoelige marker voor darmschade.

  Deze test kan:

  1) Als aanvullende test op coeliakieantistoffen gedaan worden, voor het stellen van de diagnose coeliakie

  2) Voor het evalueren van het effect van het weglaten van gluten uit het dieet en het meten van het darmherstel gebruikt worden.

  De kans dat een patiënt met positieve coeliakieantistoffen en een verhoogde I-FABP concentratie coeliakie heeft is buitengewoon groot. Toevoeging van deze niet-invasieve marker aan de bestaande coeliakierichtlijn zou het aantal duodenumbiopten dat nu nodig is om de diagnose te bevestigen sterk verminderen, wat zou leiden tot een evenredige kostenbesparing per nieuw gediagnosticeerde patiënt. Daarnaast daalden de I-FABP-concentraties snel na de start van het glutenvrije dieet en normaliseerden ze relatief sneller dan de huidige marker tTG-IgA voor het vervolgen van coeliakieactiviteit. Dit wil zeggen dat I-FABP concentraties bruikbaar zijn voor het stellen van de diagnose en voor het volgen van de coeliakieactiviteit na behandeling.

  Hierover is onlangs de studie I-FABP; small protein with big impact on clinical management of celiac disease verschenen.

  De analysetijd van deze specialistische test kan 2 weken zijn.

  I-FABP (Intestinal Fatty Acid Binding Protein) is een eiwit dat wordt geproduceerd in de darmcellen en is betrokken bij de opname en het transport van vetzuren en andere vetoplosbare stoffen in de darm. De concentratie van I-FABP in het bloed kan worden gebruikt als een biomarker voor darmbeschadiging of -ischemie.

  Bij darmbeschadiging of -ischemie wordt het I-FABP-eiwit vrijgegeven uit de beschadigde darmcellen in de bloedbaan. Door de concentratie van I-FABP in het bloed te meten, kan worden vastgesteld of er sprake is van darmbeschadiging of -ischemie. Dit kan worden gebruikt als een diagnostisch hulpmiddel voor aandoeningen zoals inflammatoire darmaandoeningen, ischemische colitis, darmobstructie en necrotiserende enterocolitis bij zuigelingen.

  De concentratie van I-FABP in het bloed wordt gemeten met behulp van enzymgebonden immunosorbentassay (ELISA). Het gebruik van I-FABP als biomarker kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van darmbeschadiging of -ischemie, waardoor de behandeling snel kan worden gestart en de ernst van de aandoening kan worden verminderd.

  Lees meerLees minder

  Recent bekeken

   • I-FABP Coeliakie

   I-FABP Coeliakie

   € 49,-

   I-FABP; Een klein eiwit met grote impact op de behandeling van coeliakie. Voortkomt dat d...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   I-FABP Coeliakie

   I-FABP Coeliakie

   € 49,-