Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Helicobacter Pylori RP

Helicobacter Pylori RP

  Maagpijn? Van 10 mensen met maagklachten hebben 3 mensen deze maagbacterie. Je merkt niet altijd dat je met de Helicobacter bacterie besmet bent, maar het kan echter (op den duur) verschillende klachten veroorzaken.

  39,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Helicobacter Pylori RP

  Deze test meet de besmetting met Helicobacter pylori door middel van een eenvoudig ontlastingonderzoek.

  Deze instructie treft u in uw pakket aan

  Veel mensen dragen de bacterie bij zich zonder daar last van te hebben. De bacterie kan echter (op den duur) verschillende klachten veroorzaken. Het begin meestal met maagpijn, maar kan zelfs uitgroeien tot maagkanker.

  Helicobacter pylori infecties komen in de hele wereld erg veel voor. In ontwikkelingslanden is zo'n 90% van de bevolking besmet met deze bacterie. In Nederland schat men dat ongeveer 15% van de mensen onder de 40 jaar besmet is. Bij zeker 30% van de mensen boven de 60 jaar kan de bacterie worden vastgesteld, waarschijnlijk veroorzaakt door het drinkwater van vroeger.

  Maagslijmvliesontsteking

  In de meeste gevallen leidt besmetting alleen tot een maagslijmvliesontsteking (gastritis). Dit geeft lang niet bij iedereen klachten. Hierdoor wordt een besmetting soms niet of per toeval vastgesteld. Sommige mensen krijgen wel klachten bij een maagslijmvliesontsteking. De meest voorkomende klachten zijn (vage) pijn in de maagstreek, misselijkheid, opgeblazen gevoel, gebrek aan eetlust en soms braken. Bij een deel van deze mensen kan een maagzweer ontstaan. Het is niet duidelijk waarom sommige mensen die besmet zijn wel klachten (of zelfs een maagzweer) krijgen en anderen niet. Mogelijk spelen erfelijke factoren daarbij een rol.

  Een langdurige (chronische) maagslijmvliesontsteking kan op den duur overgaan in een zogenaamde atrofische maagslijmvliesontsteking. Atrofie betekent het 'verkleinen en van weefsel'. Bij een atrofische maagslijmvliesontsteking is de slijmvlieslaag aan de binnenkant van de maag veel dunner dan normaal.

  Ziekte van Ménétrier

  Een speciale vorm van maagslijmvliesontsteking is de ziekte van Ménétrier. Dit ziektebeeld wordt ook wel een omschreven als een reuzenplooienmaag. Hoe zo'n reuzenplooienmaag ontstaat, is niet precies bekend. Mogelijk speelt een besmetting met de Helicobacter pylori een rol, eventueel in combinatie met een afwijking van het immuunsysteem.

  Maagkanker

  De Helicobacter pylori wordt ook in verband gebracht met maagkanker. Een langdurige maagslijmvliesontsteking kan veranderingen in het weefsel veroorzaken. Het maagslijmvlies is dan blijvend veranderd en dat kan op termijn de kans op maagkanker vergroten. Om deze reden is het altijd belangrijk een infectie met de Helicobacter pylori te behandelen.

  Er zijn verschillende manieren om een besmetting met de Helicobacter pylori vast te stellen.
  Dit kan door middel van bloedonderzoek of ontlastingsonderzoek en naar antistoffen tegen de bacterie. Als er antistoffen worden aangetroffen, betekent dit dat u besmet bent met de Helicobacter pylori.

  Als bij jou deze besmetting wordt aangetroffen kun je bij je huisarts een sterkte doses antibiotica krijgen om de bacterie te verwijderen. Daarna volgt een controle of de behandeling geholpen heeft.

  Voorbereiding

  Voor een betrouwbaar resultaat is het van belang dat u de afgelopen 4 weken geen antibioticakuur heeft gehad en dat u geen maagzuurremmers gebruikt. Mocht u deze medicatie wel nemen gelieve dan met uw huisarts te overleggen.

  De Nederlandse Huisartsen Vereniging adviseert om deze Helicobacter Pylori-ontlastingtest te doen ipv die uit bloed.

  Zie hier de huisartsenrichtlijn voor maagklachten

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Helicobacter Pylori Ontlasting RP

   Helicobacter Pylori Ontlasting RP

   € 39,-

   Maagpijn? Van 10 mensen met maagklachten hebben 3 mensen deze maagbacterie. Je merkt niet ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Helicobacter Pylori RP

   Helicobacter Pylori RP

   € 39,-