Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€169,00
Toevoegen aan winkelwagen

Grip op Parkinson Bloedonderzoek Essentiële Bloedwaarden

Grip op Parkinson Bloedonderzoek Essentiële Bloedwaarden
€169,00 Incl. btw

Met het Grip op Parkinson-programma wordt de aandacht gericht op de lichaamsfuncties die verstoord zijn. Door deze te herstellen, kunnen de klachten voor een groot deel verminderen. Speciaal voor dit programma werd dit bloedonderzoek samengesteld: Lees meer..

Minimaal zijn voor het programma nodig:

  • Glutathion  (code GSHF en GSHG)
  • Methylmalonzuur uit bloed (code METMAL)
  • Homocysteïne (code HOCY)

Gelieve voor deze test 4 dagen voor afnemen van het bloed te stoppen met eventueel gebruik van suppletie. Ook moet je nuchter zijn voor de bloedafname.

Geertje Boon legt uit wat de meerwaarde is van de bloedwaardes die ze adviseert te laten prikken. Deze test bevat de drie belangrijkste bloedwaarden, waarvan zij persoonlijk van mening ben dat ze onmisbaar zijn. Waarom?

Parkinson en slecht methyleren
Methyleren (of: methylatie) is een essentieel herstelproces van het lichaam. In de basis is methyleren het omzetten van de ene stof (of stoffen) naar een andere stof. Door die omzetting worden gifstoffen (toxines) onschadelijk gemaakt, blijft je hormoonhuishouding in balans en nog letterlijk duizenden andere processen. Elke seconde vinden in je lichaam een miljard van die omzettingen plaats.

Onderzoek wijst in de richting dat mensen met Parkinson slecht methyleren. Zo kunnen zij slechter ontgiften (een methylatieproces). Ook het aanmaken van dopamine is een methylatieproces en iedereen met Parkinson weet wat het betekent als dat proces slecht verloopt.


Methyleringscyclus
Meten of er een ernstig methylatieprobleem is

Dit is de enige manier om vast te stellen of er sprake is van een ernstig methylatieprobleem een bloedonderzoek is. Als je een verhoogd gluthation hebt en een verhoogd homocysteïne, dan is duidelijk dat je heel slecht ontgift (leverontgifting).

Meten wat de oorzaak van het methylatieprobleem is
Er kunnen allerlei oorzaken zijn van een methylatieprobleem. Een van de bekendste hiervan is een tekort aan vitamine B12. Een oorzaak van dit tekort kan zijn dat iemand maagzuurremmers slikt, iets dat veel mensen met Parkinson doen.

Dit is vrij algemeen bekend. Daarom wordt vaak bloed geprikt op vitamine B12. En wat blijkt dan vaak? Dat die bloedwaarde rond de normaalwaarde ligt. Is er dan geen probleem? Dat weet je nog niet, want het gaat niet om het gehalte vitamine B12 in het bloed, maar in de cel.

Je kan met bloedprikken niet de waarde in de cel meten. Dus hoe kunnen we nu weten of er te weinig vitamine B12 in de cel zit? De belangrijkste ‘marker’ (waarde die een aanwijzing geeft) is het zgn. MMA (methylmalonzuur). Dit is een neurotoxische stof die zich ophoopt als er te weinig vitamine B12 in de cel is.

De 3 onmisbare bloedwaardes zijn dus:

  1. Gluthation
  2. Homocysteïne
  3. MMA 


En wat als dit allemaal het geval blijkt?
Als uit het bloedwaardenonderzoek blijkt dat er een ernstig methylatieprobleem is, kan Geertje gericht suppletie voorschrijven om de oorzaken aan te pakken. Deze suppletie mag niet ‘zomaar’ worden ingenomen.

Er is een groot verschil met bijvoorbeeld vitamine C. Als je te veel vitamine C inneemt, dan plas je die vanzelf weer uit. Mogelijk heb je gehoord van Sven Kramer, die te veel vitamine B6 had ingenomen en daardoor blessures opliep. Je kan dus niet lukraak suppletie innemen en ik kan niet zomaar suppletie voorschrijven.

Als je deze bloedwaardes niet laat meten, mag Geertje je die suppletie dus niet voorschrijven en pak je het methylatieprobleem niet bij de wortel aan.

Lees hier mee over het Grip op Parkinson programma: parkinson-wat.nu

Aanvullend kun u ook dit pakket toevoegen: hersenmineralen

Grip op Parkinson Bloedonderzoek Essentiële Bloedwaarden

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Gerelateerde producten

Consult Grip op Parkinson

Geertje heeft zich gespecialiseerd in de neurologie en dan m..
€0,00

Grip op Parkinson - Uitgebreid

Met het Grip op Parkinson-programma wordt de aandacht geric..
€416,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment