Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€139,00
Toevoegen aan winkelwagen

GenX FRD-903 vervuilde lucht en drinkwater

GenX FRD-903 vervuilde lucht en drinkwater
€139,00 Incl. btw

GenX FRD-903 vervuild drinkwater en lucht 

Momenteel de GenX technologie die Chemours, een divisie van Dupont,  als vervanging van PFOA gebruikt ook ter discussie,  http://www.rivm.nl/Onderwerpen/G/GenX 
 
De stof FRD-903 kunnen wij u aanbieden als bloedonderzoek, zodat u eventueel kunt monitoren op blootstelling. De kosten zijn vergelijk met PFOA 

 GenX is een technologie die wordt gebruikt om plastics (fluorpolymeren) te maken. Sinds 2012 gebruikt fabrikant Chemours in Dordrecht de GenX-technologie als vervanging van PFOA. Omwonenden kunnen op verschillende manieren te maken krijgen met de chemische stoffen die gebruikt worden bij de GenX-technologie. Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar deze chemische stoffen in de lucht en in het water. 

PFOA-verbindingen zijn vervangen door de GenX technologie. Bij deze technologie worden twee stoffen gebruikt, genaamd FRD-902 en FRD-903. Dit zijn twee fluorhoudende stoffen die erg op elkaar lijken. FRD-902 is een ammonium zout, en FRD-903 is de zuurvorm hiervan. Tijdens het productieproces wordt bovendien de fluorverbinding E1 gevormd. Een deel van de stoffen FRD-903en E1 wordt via de fabrieksschoorsteen uitgestoten naar lucht, FRD-902 en FRD-903 verdwijnen voor een deel naar het afvalwater. Dit afvalwater wordt voorgezuiverd en daarna afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Risicoschatting voor de lucht
Het RIVM heeft berekend in welke mate de stoffen vrij komen en wat dat betekent voor het milieu en de gezondheid van omwonenden. Dit deed het RIVM op basis van de maximaal vergunde hoeveelheid en de emissiegegevens die Chemours aanleverde. De berekende concentratie bij de dichtstbijzijnde woningen is 15 nanogram per kubieke meter lucht. Dit is bijna vijf keer lager dan de gezondheidskundige grenswaarde die het RIVM voor FRD-903 heeft afgeleid: 73 nanogram per kubieke meter lucht. Uit dit onderzoek in 2016 concludeert het RIVM dat omwonenden naar verwachting geen gezondheidsschade hebben ondervonden door de uitstoot van GenX stoffen vanuit de fabriek naar de lucht.
Eerder maakte het RIVM een vergelijkbare risicoschatting van de effecten van de uitstoot van PFOA  door dezelfde fabriek in het verleden.
 window.Trengo = window.Trengo || {}window.Trengo.key = ZhCsXggLStvKTzh(function(d, script, t) { t = Math.floor(new Date().getTime() / 60000) script = d.createElement(script) script.type = text/javascript script.async = true script.src = https://cdn.widget.trengo.eu/widget.js?t=+t d.getElementsByTagName(head)[0].appendChild(script)}(document))

GenX FRD-903 vervuilde lucht en drinkwater

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment