Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Difterie antitoxinen

Difterie antitoxinen

  Voor opname in bepaalde buitenlandse ziekenhuizen is een bewijs nodig dat men voldoende immuum is. Vandaar dat Bloedwaardentest deze test aanbiedt.

  47,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Difterie antitoxinen

  Difterie antitoxinen uit serum

  In Nederland is de vaccinatie tegen difterie sinds 1957 opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma. Voordien overleden er jaarlijks 100-10.000 mensen aan difterie.
  In ons land is volgens het RIVM sinds 1994 geen sterfgeval door difterie meer gemeld.

  Toch is voor opname in bepaalde buitenlandse ziekenhuizen een bewijs nodig dat men voldoende immuum is. Vandaar dat Bloedwaardentest deze test aanbiedt.

  Het onderzoek is ALLEEN geschikt voor het controleren van de immuniteitsstatus

  Beoordeling volgens STIKO-aanbevelingen:

  • 2,0 IE / ml: Verfrissing na 10 jaar


  Difterie is een zeer besmettelijke infectie met een bacterie. De bacterie kan overgedragen worden via hoesten of door aanraken. Meestal treden de ziekteverschijnselen 2 tot 5 dagen na besmetting op. De bacterie beschadigt vaak weefsel, zoals de huid of longen. Voordat er in Nederland een vaccinatie was tegen difterie gingen er veel kinderen aan dood.

  De plaats van de infectie in je lichaam bepaalt vaak hoe ziek je wordt. Als de infectie in de keel, de luchtpijp of de longen zit kan je er heel benauwd van worden en er zelfs aan dood gaan. Het gif van de bacterie kan ook het hart en het zenuwstelsel beschadigen. Als de bacterie alleen in je neus zit, word je meestal niet erg ziek en ontstaan er geen complicaties. Bij huiddifterie ontstaan er zweren in de huid. De kans op overlijden is het grootst bij jonge baby's en ouderen.

  Net als veel andere infectieziekten loop je kans op besmetting via:

  • Niezen en hoesten door een besmet persoon
  • Zoenen
  • Huidcontact met een besmette wond

  Ook dieren kunnen difterie hebben. Je kunt het dan ook krijgen door:

  • Contact met dieren met difterie
  • Het drinken van ongekookte of gepasteuriseerde melk van een dier met difterie


  Iedereen die niet gevaccineerd is kan difterie oplopen. Vooral jonge baby's en ouderen lopen het risico zeer ernstig ziek te worden van een besmetting. De bacterie wordt soms gevonden bij runderen, paarden, geiten en schapen.

  Iemand die besmet is met de difterie bacterie moet in het ziekenhuis behandeld worden. Vaak wordt antibiotica en een tegengif tegen de bacterie gegeven. Zonder tijdige behandeling loop je kans op ernstige complicaties, blijvende schade en overlijden.

  Inenting tegen difterie

  Het difterievaccin zit verwerkt in verschillende combinatievaccins (DTPDifterie, Tetanus en Poliomyelitis, DKTPDifterie, kinkhoest, tetanus, polio, DKTP- HepB Hepatitis B- HibHaemophilus influenzae type b). Er is geen los difterievaccin. Het vaccin is gemaakt van de giftige stof (toxine) van de difterie bacterie. De vaccinatie zorgt er voor dat je daar afweerstoffen tegen maakt. Hierdoor kun je dan geen difterie meer krijgen.

  In het Rijksvaccinatieprogramma krijgen baby's 4 inentingen. Tijdens de basisschool krijgen kinderen op 4- en 9- jarige leeftijd nog een inenting. Bij elkaar bieden deze vaccinaties ten minste 10 jaar bescherming. Voor extra bescherming, bijvoorbeeld vanwege een verre reis, is het verstandig om na 10 jaar een herhalingsvaccinatie te halen.
  De vaccinaties voor kinderen wordt gegeven op het consultatiebureau en bij de Jeugdgezondheidszorg of GGD op 9-jarige leeftijd.

   

  Reviews

  Recent bekeken

   • Difterie antitoxinen

   Difterie antitoxinen

   € 47,-

   Voor opname in bepaalde buitenlandse ziekenhuizen is een bewijs nodig dat men voldoende im...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Difterie antitoxinen

   Difterie antitoxinen

   € 47,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »