Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Cortisol (Stress hormoon) bijnieren
 • Cortisol (Stress hormoon) bijnieren
 • Cortisol (Stress hormoon) bijnieren
 • Cortisol (Stress hormoon) bijnieren

Cortisol (Stress hormoon) bijnieren

  Cortisol is nodig om stressvolle situaties het hoofd te bieden. Maar giert het stress-hormoon te lang door onze aderen dan kan dit gevolgen hebben.

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Cortisol (Stress hormoon) bijnieren

  Cortisol is een hormoon uit de bijnieren. Dit hormoon is nodig om stressvolle situaties het hoofd te bieden. Maar giert het stress-hormoon cortisol te lang door onze aderen, dan heeft dit onder andere vergeetachtigheid en depressiviteit tot gevolg.

  Meer over Cortisol

  Cortisol is betrokken bij het regelen van talloze processen die te maken met de alertheid van ons lichaam. Te veel cortisol leidt onder andere tot hoge bloeddruk en een verhoogd bloedsuikerniveau. Een laag cortisol kan leiden tot een te lage bloeddruk en ernstige zwakheid. Doe vandaag nog de cortisol test.

  De concentratie cortisol varieert normaal gesproken gedurende de dag. Van hoog in de ochtend tot laag in de late middag/middag. Noteer voor jezelf het tijdstip waarop je het bloed laat afnemen, de uitslag geeft een referentiewaarden voor de ochtend en een waarde voor de middag.

  Cortisol is een veelomvattend hormoon dat zoals hierboven reeds genoemd een dag- en nachtritme kent. In de ochtend is de concentratie hoger dan in de middag. Voeding beïnvloedt de cortisolconcentratie niet, echter het tijdstip is van groot belang in deze test. Als het onderzoek vaker herhaald wordt, wordt de curve goed zichtbaar. Vermeld dus altijd het afnametijdstip op het labformulier van je cortisol test. Probeer stress voor en tijdens de bloedafname te vermijden.

  Tijdens de zwangerschap, bij orale conceptiva en bij oestrogeentherapie is de Cortisolconcentratie in serum verhoogd. Houd hier rekening mee.

  Voor de duidelijkheid van de referentiewaarden kun je het beste voor 10 uur 's morgens je bloed laten afnemen. Een voorbeeld: wanneer je tussen 6 en 10 uur 's morgens je bloed hebt laten afnemen zou deze tussen de 171 en 497 nmol/l moet liggen. 

  Doe vandaag nog de cortisol test om meer te weten te komen over de waarden van jouw stresshormoon.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Gebruikers beoordelingen 4 / 5Reviews:(1)

  • AE Door Ariane - 10-04-2021 10:56

   4 / 5

   nuttige informatie

  Recent bekeken

   • Cortisol

   Cortisol

   € 29,-

   Cortisol is nodig om stressvolle situaties het hoofd te bieden. Maar giert het stress-horm...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Cortisol (Stress hormoon) bijnieren

   Cortisol (Stress hormoon) bijnieren

   € 29,-