Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  clostridium differntiatie RP

   als er uit een darmscreening komt dat er sprake is van clostridium infectie is het zinvol om door te testen om welke variant het gaat

   97,-

   Aan verlanglijst toevoegen

   • Geen verwijzing nodig van je huisarts
   • Stel zelf je onderzoek samen
   • Prikpunten in heel Nederland

   1853 beoordelingen

   Placeholder8,9/10
   10/10

   Monique

   Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

   10/10

   Denise

   Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

   Productomschrijving

   clostridium differntiatie RP

   Clostridium differentatie  Vervolgonderzoek nav darmscreening. Binnen 10 dagen na ontvangst aanvragen.

   Clostridia zijn sporenvormende, grampositieve, anaëroben microbiota. Het is bekend dat ze een  gifstoffen produceren, waarvan sommige potentieel dodelijk zijn. Er zijn drie soorten clostridia die algemeen erkende en vaak dodelijke ziekten veroorzaken. Clostridium tetani  ( tetanus) , Clostridium botulinum i(botulisme)  en Clostridium perfringens (gasgangreen). Tetanus kan ontstaan door contact tussen sporen van C. tetani en een open wond, zoals op een roestige spijker stappen.

   Bij Clostridium differentiatie wordt uitgesplitst om welke soort het gaat:

   • Clostridium sporgenes wordt vaak in de bodem aangetroffen en kan soms ook in het maagdarmkanaal van de mensen koloniseren, maar dat is slecht in een kleine subgroep van de populatie.
   • Clostridium histolyticum kan voorkomen in de bodem en is waarschijnlijk ook een bewoner van het darmkanaal bij mens en dier.
   • Clostridium sordellii is een zeldzame Clostridiumvorm die o.a. longontsteking en artritis kan veroorzaken.
   • Clostridium septicum wordt in de grond en in het darmkanaal van mensen dier gevonden. Ze wordt in toenemende mate bij de mens uit het bloed geïsoleerd, vooral bij patiënten met een verlaagde weerstand.
   • Clostridium tetani komt wijdverspreid in de grond voor, maar ook in het darmkanaal van mens en dier. De bacterie kan na autolyse het exotoxine tetanospasmine vrij laten komen, wat bij de mens tot tetanus kan leiden.
   • Clostridium bifermentans komt zeer zelden voor bij mensen.
   • Clostridium baratii kan in zeer zeldzame gevallen botulisme veroorzaken bij pasgeborenen, waarbij zij hun spierspanning verliezen en voedingsproblemen krijgen als gevolg van ademhalingsmoeilijkheden, wat fataal kan zijn.

   Lees meerLees minder

   Reviews

   Recent bekeken

    • clostridium differentiatie

    clostridium differentiatie

    € 97,-

    als er uit een darmscreening komt dat er sprake is van clostridium infectie is het zinvol ...

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    clostridium differntiatie RP

    € 97,-