Terug

 • CD57 Natural Killer Cells Chronische Ziekte van Lyme

CD57 Natural Killer Cells Chronische Ziekte van Lyme

  € 159,-95,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  CD57 Natural Killer Cells Chronische Ziekte van Lyme

  Lymetest CD57+ EDTA.
  De analyse CD57 lymfocyten moet worden aangevraagd d.m.v. de code CD578. Het materiaal mag zijn EDTA of Hb heparine.

  De ziekte van Lyme is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door de bacterie Borrelia.

  Deze test meet via antigenen het aantal CD57 lymfocyten, een bepaald soort bloedcellen die helpen om infecties op te ruimen. Met name chronische Lymepatiënten zouden een laag aantal CD57 cellen hebben en bij antibiotica behandeling en herstel van de ziekte zou dit aantal weer omhoog gaan, volgens sommige ILADS artsen. Onder een LLMD Lyme literate medical doctor, wordt een arts verstaan die over Lyme een wetenschappelijke publicatie heeft gedaan.

  Ook bij diverse andere ziektes kan het aantal CD57 cellen verlaagd zijn en er zijn ook sommige chronische lyme patiënten die wél een normale of hoge CD57 score hebben.

  De CD57+ cellen geven een indicatie over de mate van de immuunsuppressie van chronische Lyme-ziekte. Op basis van de huidige literatuur, zijn CD57+ cellen voorspellende laboratoriumparameters tijdens en na de behandeling van chronische Lyme-ziekte.

  Klinische studies en case studies hebben aangetoond dat chronische Lyme infecties vaak gepaard gaan met veranderingen in het cellulaire immuunsysteem. Bewijs hiervoor is een verminderd aantal Natural Killer-cellen (NK / CD3-CD56 +), maar in het bijzonder een verminderde absoluut aantal van de geactiveerde NK-cellen (CD3-CD56 + CD57 +). Terwijl acute Borrelia burgdorferi-infecties en andere ziekten normale CD57-waarden hebben, hebben chronische Lyme patiënten vaak minder dan 100 CD57-cellen/µl.

  Volgens wetenschappelijke studies, wordt een onderdrukt aantal CD57-cellen voornamelijk waargenomen bij patiënten bij wie het zenuwstelsel is aangetast, eerder dan bij patiënten bij wie het weefsel- of skeletsysteem is aangetast.

  De daling van de CD57 cellen houdt aan totdat verbeteringen van de symptomen worden bereikt als gevolg van antibiotica en andere behandelingsvormen.
  Omgekeerd, wordt een verminderde CD57 als een parameter gezien voor een actieve chronische Borrelia infectie en als een mogelijke indicatie dat de therapie nog niet is aangeslagen.

  Voor meer informatie zie onze blog.

  De uitslag van deze test laat wat langer op zich wachten.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   CD57 Natural Killer Cells Chronische Ziekte van Lyme

   CD57 Natural Killer Cells Chronische Ziekte van Lyme

   € 159,- € 95,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »