Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • CA 125

CA 125

  Tumormarker voor eierstokkanker. Bij mensen zonder tumor kan CA 125 verhoogd zijn bij levercirrose of ontstekingen aan diverse vliezen zoals het buikvlies.

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  CA 125

  CA 125 - Carcinogeen antigeen 125 - test op eigen risico
  Tumormarker voor Eierstokkanker

  Bij bestelling dien je bij 'opmerkingen' aan te geven dat je akkoord gaat met het verzenden van de resultaten naar Bloedwaardentest en accepteert de mogelijkheid dat geestelijk belastende resultaten kunnen worden gevonden.

  Wij kunnen slechts de testen uitvoeren en je de gemeten waarden doorgeven, voor verdere interpretatie van deze testen dien je jezelf tot een medisch specialist te wenden.


  Tumormarkers zijn stoffen, meestal eiwitten, die het lichaam maakt als reactie op kanker of die door de kanker zelf gemaakt worden. Sommige tumormarkers horen bij één soort kanker, andere komen voor bij meerdere soorten. Deze stoffen bewijzen niet dat er een tumor zit: we vinden ze ook bij andere ziektes en zelfs bij gezonde mensen. De uitslag alleen zegt dus niet alles. Tumormarkers kunnen helpen een diagnose te stellen, maar alleen in combinatie met ander onderzoek. De stoffen zeggen een ziekenhuis vooral veel over het verloop van de ziekte.
            
  De klinische betekenis van CA 125 is vooral monitoring van (chemo)-therapie bij ovariumcarcinoom.

  Wat betekent de uitslag?

  De referentiewaarde voor CA 125 is 35 kU/L (35 U/ml) of kleiner. Een normale waarde van CA 125 kan eierstokkanker niet uitsluiten.

  Van belang is dat CA 125 bij het vervolgen tijdens de therapie steeds door hetzelfde laboratorium wordt bepaald. Dit omdat er verschillen zijn tussen bepalingsmethoden van de laboratoria.
   
  Verhoogd

  Als CA 125 stijgt tijdens of na een behandeling van eierstokkanker, betekent dit over het algemeen dat de kanker niet reageert of teruggekomen is na de behandeling. Verder kan CA 125 verhoogd zijn bij zwangerschap en bij niet-kwaadaardige tumoren. Bij mensen zonder tumor kan CA 125 verhoogd zijn bij levercirrose of ontstekingen aan diverse vliezen zoals het buikvlies, longvlies of het hartzakje.
   
  Verlaagd

  Als CA 125 daalt tijdens een behandeling voor eierstokkanker, betekent dit over het algemeen dat de kanker reageert op de behandeling. Hierbij is de snelheid van het verdwijnen van de stof uit het bloed belangrijk. Hoe sneller de stof na de behandeling uit het bloed verdwenen is, hoe groter de kans dat de kanker reageert op de behandeling. Een snelle afname is echter geen garantie het kan zijn dat de ziekte alsnog terugkomt.

  In het beginstadium is kanker nog niet herkenbaar als tumor, vergroeiing of kanker. Het heeft in de beginfase soms al wel gevolgen voor de samenstelling van het bloed. Naarmate er meer kankercellen aanwezig zijn, zal de waarde van de tumormarker stijgen, zodat de vorming, groei en behandeling kan worden gecontroleerd. Met een bloedtest kan een indicatie worden verkregen of iemand in de nabije toekomst een bepaalde kankervorm kan krijgen. Ook wordt de test gebruikt om de invloed van een bepaalde behandeling met de tijd in de gaten te ouden. Gunstige behandeling zorgt ervoor dat de CA 125 waarde daalt.

  Eierstokkanker

  Het CA 125-gehalte in het bloed zegt iets over eierstokkanker bij vrouwen. Normaal komt dit standaard in bloed voor, echter zal het een waarde hebben van minder dan 35 U/ml. Maar de waarden kunnen ook verhoogd zijn door van een zwangerschap, goedaardige tumoren, levercirrose en ontstekingen aan het hartzakje of de longen.

  Het is daarom in Nederland verboden deze testen preventief aan te vragen zonder verwijsbrief van een arts. Je kunt deze test alleen inzetten als je reeds onderhandeling bent van bijvoorbeeld een buitenlandse arts en je in Nederland op eigen kosten deze tumormarker wilt monitoren. Gelieve de naam van de behandelend arts bij opmerkingen tijdens het bestelproces te vermelden.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • CA 125

   CA 125

   € 29,-

   Tumormarker voor eierstokkanker. Bij mensen zonder tumor kan CA 125 verhoogd zijn bij leve...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   CA 125

   CA 125

   € 29,-