Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • CA 19-9 tumormarker tijdens behandeling

CA 19-9 tumormarker tijdens behandeling

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  CA 19-9 tumormarker tijdens behandeling

  CA 19.9 tumormarker test op eigen risico alleen voor monitoring en controle voor mensen die in Nederland zijn, tijdens behandeling in het buitenland.

  Deze test is niet beschikbaar voor particulieren ten behoeve van preventie, omdat deze marker daarvoor geen waarde heeft.

  U dient voor deze test een informed consent te tekenen en aan te geven wie uw behandelend arts is.

  De test bepaalt de hoeveelheid CA 19-9 (kanker antigeen 19-9) in het bloed. CA 19-9 is een tumormerkstof (marker), een stof die vooral wordt aangemaakt door kankercellen. Als CA 19-9 vrijkomt uit de cel kan het in het bloed terechtkomen. De stof is niet betrokken bij het veroorzaken van kanker.

  Bij bestelling dien je bij 'opmerkingen' aan te geven dat je akkoord gaat met het verzenden van de resultaten naar Bloedwaardentest en accepteert de mogelijkheid dat geestelijk belastende resultaten kunnen worden gevonden.

  Wij kunnen slechts de testen uitvoeren en je de gemeten waarden doorgeven, voor verdere interpretatie van deze testen dien je jezelf tot je behandelend arts wenden.


  Tumormarkers zijn stoffen, meestal eiwitten, die het lichaam maakt als reactie op kanker of die door de kanker zelf gemaakt worden. Sommige tumormarkers horen bij één soort kanker, andere komen voor bij meerdere soorten. Deze stoffen bewijzen niet dat er een tumor zit: we vinden ze ook bij andere ziektes en zelfs bij gezonde mensen. De uitslag alleen zegt dus niet alles. Tumormarkers kunnen helpen een diagnose te stellen, maar alleen in combinatie met ander onderzoek. De stoffen zeggen een ziekenhuis vooral veel over het verloop van de ziekte.
            

  De referentiewaarden voor CA 19-9 verschillen per laboratorium. De referentiewaarden voor CA 19-9 liggen tussen de 0 en 37 kU/L (0-37 U/ml).

  Bij verhoogde waarden van de CA 19-9 is het niet gelijk duidelijk welk type kanker een patient heeft. Daar heeft de dokter ook andere soorten testen voor nodig. Een laag CA 19-9 betekent niet dat iemand geen kanker heeft. Sommige mensen kunnen CA 19-9 namelijk niet maken.

  Maar als iemand verhoogde waarden heeft bij een bepaald type kankeer dan kan de dokter de CA19-9 regelmatig meten en zien of de therapie werkt (dan daalt CA 19-9) of dat de kanker weer terug komt of verder groeit (dan stijgt CA 19-9).

  Belangrijk is dat CA 19-9 bij het vervolgen tijdens de therapie steeds door hetzelfde laboratorium wordt bepaald. Dit omdat er verschillen zijn tussen bepalingsmethoden van de laboratoria.

  Licht verhoogd

  In sommige gezonde personen worden lichte (stabiele) verhogingen van CA 19-9 in het bloed waargenomen. Dit is ook het geval bij ontsteking aan de alvleesklier (pancreatitis), galstenen, taaislijmziekte (cystische fibrose) en leverziekten. In deze gevallen is de verhoging tijdelijk.

  Matig-sterk verhoogd

  Matige tot zeer sterke verhogingen worden gevonden bij patiënten met een bepaald type alvleesklierkanker ("excretory duct pancreatic cancer"): kanker in de buisjes van de alvleesklier die de spijsverteringssappen afscheiden. Deze spijsverteringssappen zijn nodig om het voedsel zoals vetten en koolhydraten (suikers) te verteren. In 95% van de gevallen van kanker aan de alvleesklier is dit het weefsel waarin de tumor in de alvleesklier ontstaat. Matig tot sterk verhoogde waarden worden ook gevonden bij kanker van de galwegen of maagkanker. Ook bij patiënten die lijden aan andere vormen van kanker, zoals galblaaskanker of dikke darmkanker komen verhoogde waarden voor CA 19-9 voor.

  Verlaagd

  Na een succesvolle behandeling of weghalen van de tumor kan de hoeveelheid CA 19-9 in het bloed in vergelijking met de vorige keren verlaagd zijn. Om een verlaging vast te stellen is het wel van belang dat de arts voorafgaand aan de behandeling de waarde van CA 19-9 in het bloed heeft bepaald.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • CA 19-9

   CA 19-9

   € 29,-

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   CA 19-9 tumormarker tijdens behandeling

   CA 19-9 tumormarker tijdens behandeling

   € 29,-