Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • CA 15-3
 • CA 15-3

CA 15-3

  Tumormarker voor eierstokkanker. Bij mensen zonder tumor kan CA 125 verhoogd zijn bij levercirrose of ontstekingen aan diverse vliezen zoals het buikvlies.

  29,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  CA 15-3

  CA 15-3 - Carcinogeen antigeen 15-3 - test alleen op aanvraag van een arts
  Tumormarker voor Borstkanker

  Bij bestelling dien je bij 'opmerkingen' aan te geven dat je akkoord gaat met het verzenden van de resultaten naar Bloedwaardentest en accepteert de mogelijkheid dat geestelijk belastende resultaten kunnen worden gevonden.Tevens dient u de naam van de aanvragende arts te vermelden.

  Wij kunnen slechts de testen uitvoeren en je de gemeten waarden doorgeven, voor verdere interpretatie van deze testen dien je jezelf tot een medisch specialist te wenden.

  Deze test wordt uitsluitend aangeboden aan mensen die een doktersverzoek hebben voor therapie en follow-up bij borstkanker. Het kan zijn dat je in het buitenland behandeld wordt en in tijdelijk in Nederland verblijft. Als je buitenlandse arts een follow up nodig heeft kun je deze test bij Bloedwaardentest bestellen. 


  Tumormarkers zijn stoffen, meestal eiwitten, die het lichaam maakt als reactie op kanker of die door de kanker zelf gemaakt worden. Sommige tumormarkers horen bij één soort kanker, andere komen voor bij meerdere soorten. Deze stoffen bewijzen niet dat er een tumor zit: we vinden ze ook bij andere ziektes en zelfs bij gezonde mensen. De uitslag alleen zegt dus niet alles. Tumormarkers kunnen helpen een diagnose te stellen, maar alleen in combinatie met ander onderzoek. De stoffen zeggen een ziekenhuis vooral veel over het verloop van de ziekte.
            
  De klinische betekenis van CA 125 is vooral monitoring van (chemo)-therapie bij 

  CA 15-3 wordt voornamelijk gebruikt bij de monitoring van de behandeling van uitgezaaide borstkanker.

  Verhoogde waarden worden ook gevonden in carcinomen van de eierstok, het baarmoederslijmvlies, het corpus, de maag, de longen, de alvleesklier en de lever.
  Verhoogde waarden kunnen ook worden gemeten bij goedaardige ziekten, maar overschrijden gewoonlijk niet de limiet van 35 E / ml.

  Om een verlaging goed vast te kunnen stellen, is het van belang dat de arts voorafgaand aan de behandeling de CA 15-3 waarde heeft bepaald. Na de behandeling kan CA 15-3 gemeten worden om te volgen of de tumor weg blijft. CA 15-3 kan niet gebruikt worden om vroegtijdig bij patiënten borstkanker op te sporen (screening). Dit heeft twee belangrijke oorzaken:

  • Niet alle borstkankercellen produceren CA 15-3. Een normale waarde in het bloed sluit borstkanker dus niet uit (lage sensitiviteit)
  • Er zijn andere aandoeningen waarbij CA 15-3 ook verhoogd is (lage specificiteit)

  Andere aandoeningen waarbij CA 15-3 verhoogd kan zijn, zijn onder andere: darmkanker en longkanker, maar ook bij goedaardige aandoeningen zoals bij gynaecologische aandoeningen en bij nierfalen. Ook kan CA 15-3 verhoogd zijn tijdens de zwangerschap. Het feit dat CA 15-3 onder diverse omstandigheden verhoogd kan zijn, geeft ook aan waarom deze tumormarker niet gebruikt kan worden om te screenen voor borstkanker.

  In het algemeen geldt voor tumormarkers dat deze alleen worden gebruikt om de kanker te vervolgen bij de patiënt. Tumormarkers zijn niet geschikt om te gebruiken voor het screenen van patiënten op de aanwezigheid van kanker.
  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • CA 15-3

   CA 15-3

   € 29,-

   Tumormarker voor eierstokkanker. Bij mensen zonder tumor kan CA 125 verhoogd zijn bij leve...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   CA 15-3

   CA 15-3

   € 29,-