Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Stel zelf je onderzoek samen
 • Prikpunten in heel Nederland

Mineralen (25)

Mineralen, zoals calcium, magnesium en ijzer, worden in het bloed gemeten om tekorten, overschotten of gezondheidsproblemen te identificeren en de gezondheidstoestand te beoordelen.

Filters

  • Chroom in volbloed

  Chroom in volbloed

  € 79,- € 75,-

  Chroom komt in onze voeding en in voedingssupplementen voor. Door een chroomtekort kan gl...

Hoe zit het met de Mineralen in je bloed, zoals Magnesium, Ijzer, Zink, Selenium of Fosfor.  Laat het testen. Test ze allemaal apart of in een combinatiepakket.

Mineralen tekort

Een tekort aan Mineralen geven specifieke klachten. Een te veel kan ook klachten geven, sommige tekorten kunnen indien deze onopgemerkt blijven leiden tot ernstige en blijvende.

Het is dus verstandig om van tijd tot tijd je Mineralen status te meten.

Mineralen zijn anorganische voedingsstoffen die nodig zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam. Ze worden in kleine hoeveelheden aangetroffen in voedingsmiddelen en zijn cruciaal voor verschillende biologische processen. Enkele belangrijke mineralen zijn onder andere; calcium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, ijzer, zink, selenium en jodium.

Hier zijn enkele redenen waarom je mineralen in je bloed zou kunnen laten onderzoeken:

 • Je gezondheidstoestand:Afwijkingen in mineraleniveaus kunnen wijzen op bepaalde gezondheidsproblemen.
 • Controle Voeding en supplementen: Mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen die je uit je dieet haalt. Een bloedonderzoek kan helpen bepalen of je voldoende mineralen binnenkrijgt via je voeding of dat je dit moet aanvullen met supplementen 
 • Identificatie van deficiënties: Een tekort aan bepaalde mineralen kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld, een tekort aan calcium kan leiden tot osteoporose, terwijl een ijzertekort bloedarmoede kan veroorzaken. 
 • Monitoring van behandelingen: Als je al een gezondheidsprobleem hebt dat verband houdt met mineralen, zoals een nierziekte die van invloed is op je calcium- en fosforbalans, kan regelmatige monitoring van mineralen helpen bij de behandeling.
 • Diagnose van specifieke aandoeningen: Sommige aandoeningen, zoals hypercalcemie (te veel calcium in het bloed) of hyponatriëmie (te weinig natrium in het bloed), kunnen worden gediagnosticeerd door het meten van de specifieke mineralenwaaden.

Mineralen worden meestal getest als onderdeel van uitgebreid gezondheidsonderzoek. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box