Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Beta-trace-proteine in Serum

Beta-trace-proteine in Serum

  44,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Beta-trace-proteine in Serum

  Moet gekoeld bewaard worden en direct opgestuurd worden. Serum

  Beta-trace-proteïne, ook bekend als Prostaglandine D Synthase (PGDS), is een ander biologisch significant eiwit dat vaak wordt gebruikt in medische diagnostiek. Net als beta-2-transferrine, speelt beta-trace-proteïne een rol bij het detecteren van lekkages van cerebrospinale vloeistof (CSF), maar het heeft ook andere functies en komt voor in verschillende lichaamsvloeistoffen.

  Functies en Voorkomen

  Beta-trace-proteïne is betrokken bij de synthese van prostaglandine D2, een belangrijke mediator bij ontstekings- en allergische reacties. Het eiwit wordt aangetroffen in talrijke weefsels en vloeistoffen, waaronder cerebrospinale vloeistof, serum, urine, en tranen. Het is een van de meest overvloedige eiwitten in cerebrospinaal vocht.

  Gebruik in Diagnostiek

  De concentratie van beta-trace-proteïne in de cerebrospinale vloeistof is veel hoger dan in het bloedserum, waardoor het een nuttige biomarker is voor het detecteren van CSF-lekkage. In gevallen van vermoedelijke CSF-lekkage, zoals na hoofdtrauma, operaties of bij symptomen zoals rinorroe (lekkage van vloeistof uit de neus) of otorroe (lekkage van vloeistof uit het oor), kan het meten van beta-trace-proteïne in de verdachte vloeistof helpen om te bevestigen of deze inderdaad CSF is.

  Vergelijking met Beta-2-Transferrine

  Hoewel beta-2-transferrine zeer specifiek is voor CSF en perilymfe, biedt beta-trace-proteïne een alternatieve marker die ook nuttig kan zijn, vooral in situaties waar beta-2-transferrine-testen niet beschikbaar zijn of wanneer aanvullende bevestiging nodig is. Tests voor beta-trace-proteïne zijn over het algemeen minder kostbaar en kunnen gemakkelijker beschikbaar zijn in sommige laboratoria.

  In sommige medische scenario's worden testen voor zowel beta-trace-proteïne als beta-2-transferrine uitgevoerd om de nauwkeurigheid van de diagnose van CSF-lekkage te verhogen. Het begrijpen en toepassen van deze eiwitten in klinische settings verbetert significant de behandeling en het management van patiënten met mogelijke lekkages van cerebrospinale vloeistof.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Beta-trace-proteine in Serum

   Beta-trace-proteine in Serum

   € 44,-