Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  HCG tumormarker testiskanker bloedtest

   Wanneer de beta-HCG (bèta-humaan choriongonadotrofine) test bij mannen positief is, kan dit wijzen op de aanwezigheid van bepaalde soorten kanker. Deze test kan alleen voor een behandelend arts gedaan worden, niet op eigen verzoek.

   29,-

   + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
   Bekijk de video voor meer informatie

   Toelichting

   Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

   De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

   Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

   Aan verlanglijst toevoegen

   • Geen verwijzing nodig van je huisarts
   • Stel zelf je onderzoek samen
   • Prikpunten in heel Nederland

   1853 beoordelingen

   Placeholder8,9/10
   10/10

   Monique

   Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

   10/10

   Denise

   Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

   Productomschrijving

   HCG tumormarker testiskanker bloedtest

   HCG HCG (Tumormarker) uit bloed, hCG, beta-humaan choriongonadotrofine 

   Testen die zoeken naar een niet te genezen ziekte mogen worden volgens de Nederlandse wet niet als preventief gezondheidsonderzoek aangeboden worden.
   Omdat vele soorten kanker niet meer dodelijk zijn, maar chronische ziekten zijn geworden, ligt de scheidslijn steeds minder duidelijk.

   Informed consent : toestemmingsverklaring invullen bij opmerkingen tijdens de bestelling
   Bij bloedwaardentest zijn deze onderzoeken niet zo maar te bestellen.
   Je dient eerst te bevestigen dat je rekening houdt met een eventueel belastende uitslag en je dient de naam van de behandelaar op te geven die voor de nazorg zorgdraagt.

   Wil je dit bevestigen bij de opmerkingen tijdens de bestelling:
   "Ik ben voldoende voorgelicht en accepteer de mogelijkheid dat geestelijk belastende resultaten kunnen worden gevonden. Ik zal deze uitslag zelf met mijn behandelend arts bespreken t.w.: (naam van je behandelaar).”


   Tumormarkers zijn stoffen, meestal eiwitten, die je lichaam maakt als reactie op kanker of die door de kanker zelf gemaakt worden. We kunnen tumormarkers meten in je bloed
   Sommige tumormarkers horen bij één soort kanker, andere komen voor bij meerdere soorten. Deze stoffen bewijzen niet dat er een tumor zit: we vinden ze ook bij andere ziektes en zelfs bij gezonde mensen. De uitslag alleen zegt dus niet alles. Tumormarkers kunnen je  helpen een diagnose te stellen, maar alleen in combinatie met ander onderzoek.
   De stoffen zeggen een ziekenhuis vooral veel over het verloop van uw ziekte.


   Op deze site leest u welke tumormarkers bij de verschillende soorten kankers bepaald kunnen worden.
   http://www.avl.nl/diagnostiek/tumormarkers/


   Wij kunnen slechts de testen uitvoeren en je de gemeten waarden doorgeven, voor verdere interpretatie van deze testen dien je je te wenden tot een medisch specialist.


   De HCG tumormarker test uitgebreider, gevoeliger en specifieker dan een gewone zwangerschapstest, ontworpen voor klinisch gebruik in de context van ziektemonitoring, terwijl een standaard HCG zwangerschapstest meer gericht is op het snel en eenvoudig detecteren van zwangerschap.

   Deze test wordt gebruikt  voor het monitoren van bepaalde soorten kankers. HCG (humaan choriongonadotrofine) kan namelijk verhoogd zijn bij bepaalde tumoren, zoals kiemceltumoren.
   Monster: Gebruikt een bloedmonster (1 ml serum).
   Uitvoering: Uitgevoerd in een laboratorium met behulp van de ECLIA-methode (Electro Chemiluminescence Immunoassay), wat een geavanceerde techniek is voor de kwantitatieve bepaling van HCG.
   Gevoeligheid en precisie: Hoog, kan zeer lage niveaus van HCG detecteren en kwantificeren, nuttig voor het volgen van de tumormarkers bij patiënten.

   Richtwaarden: Geeft specifieke referentiewaarden voor mannen (< 5,0 mU/ml).


   Wanneer de beta-HCG (bèta-humaan choriongonadotrofine) test bij mannen positief is, kan dit wijzen op de aanwezigheid van bepaalde soorten kanker. Beta-HCG is een hormoon dat normaal gesproken tijdens de zwangerschap door de placenta wordt geproduceerd, maar het kan ook verhoogd zijn bij bepaalde kankers, zowel bij mannen als bij vrouwen. Hier zijn enkele soorten kanker waarbij een verhoogd niveau van beta-HCG kan voorkomen bij mannen:

   1. Kiemceltumoren van de testikels: Dit is de meest voorkomende vorm van testikelkanker. Kiemceltumoren kunnen seminomen of non-seminomen zijn. Beta-HCG kan vooral verhoogd zijn bij non-seminomateuze kiemceltumoren.
   2. Kiemceltumoren buiten de testikels: Soms kunnen kiemceltumoren zich ontwikkelen buiten de testikels, zoals in de borstkas, de buikholte, of in de hersenen. Deze extragonadale kiemceltumoren kunnen ook leiden tot verhoogde HCG-niveaus.
   3. Choriocarcinoom: Dit is een zeldzame, maar zeer agressieve vorm van kanker die kan ontstaan in de testikels bij mannen of in de placenta tijdens de zwangerschap. Choriocarcinoom produceert hoge niveaus van HCG.
   4. Teratomen: Terwijl de meeste teratomen geen verhoogde HCG-niveaus veroorzaken, kunnen sommige volwassen teratomen of onrijpe teratomen (met name die met elementen van choriocarcinoom) verhoogde HCG-niveaus hebben.
   5. Andere zeldzame kankers: In zeldzame gevallen kunnen andere soorten kanker ook leiden tot verhoogde HCG-niveaus, zoals bepaalde pancreaskankers, hepatoblastomen (een soort leverkanker), en sommige soorten longkanker.

   Een verhoogd HCG-niveau alleen is niet voldoende is om kanker te diagnosticeren. Andere diagnostische tests, waaronder beeldvorming en biopsieën, zijn nodig om de aanwezigheid en het type kanker te bevestigen. Bovendien kunnen sommige niet-kankerachtige aandoeningen, zoals leveraandoeningen en bepaalde gastro-intestinale aandoeningen, ook leiden tot verhoogde HCG-niveaus. Daarom is een uitgebreide evaluatie door een arts noodzakelijk wanneer hoge HCG-niveaus worden gedetecteerd.

   Testiskanker is relatief zeldzaam in vergelijking met andere vormen van kanker, maar het is wel een van de meest voorkomende kankers bij jongere mannen, vooral bij die tussen de 15 en 35 jaar oud. De incidentie van testikelkanker varieert wereldwijd, maar in veel westerse landen ligt het aantal nieuwe gevallen ergens tussen de 5 en 10 gevallen per 100.000 mannen per jaar.

   Symptomen van Testikelkanker
   Mannen kunnen verschillende signalen of symptomen opmerken die kunnen wijzen op testikelkanker, waaronder:

   Zwelling of een knobbel in één van de testikels: Dit is vaak het eerste teken van testikelkanker. De knobbel kan pijnloos zijn, en soms merken mannen slechts een lichte toename in grootte of een verandering in de manier waarop de testikel aanvoelt.

   Verandering in het gevoel van de testikel: Dit kan een gevoel van zwaarte in de scrotum zijn, of een testikel die harder aanvoelt dan normaal.

   Pijn of ongemak in een testikel of in de scrotum: Hoewel testikelkanker vaak pijnloos is, kan er soms pijn of een oncomfortabel gevoel zijn, dat kan uitstralen naar de onderbuik of lies.

   Verzameling van vloeistof in de scrotum: Bekend als hydrocele, kan dit symptoom plotseling optreden en zorgen voor zwelling van de scrotum.

   Een doffe pijn in de onderbuik of lies: Dit kan een gevolg zijn van de uitbreiding van de testikel of de verspreiding van de kanker.

   Vergroting of gevoeligheid van de borsten: Hoewel minder vaak, kan een hormonale verandering gerelateerd aan testikelkanker leiden tot dit symptoom, bekend als gynaecomastie.

   Het is belangrijk om te benadrukken dat de aanwezigheid van één of meer van deze symptomen niet automatisch betekent dat iemand testikelkanker heeft. Andere aandoeningen, zoals testiculaire cysten, infecties (zoals epididymitis of orchitis), en andere medische problemen kunnen vergelijkbare symptomen veroorzaken.

   Belang van Zelfonderzoek
   Mannen wordt vaak aangeraden om regelmatig zelfonderzoek van de testikels uit te voeren, idealiter eenmaal per maand, om eventuele veranderingen of abnormale groei in de vroegste stadia te detecteren. Bij het opmerken van enige verandering of bij twijfel is het belangrijk om medisch advies in te winnen voor een juiste diagnose en, indien nodig, behandeling. Vroegtijdige detectie van testikelkanker kan leiden tot een zeer hoge genezingskans, vaak boven de 95%.

   Lees meerLees minder

   Reviews

   Recent bekeken

    • HCG tumormarker

    HCG tumormarker

    € 29,-

    Wanneer de beta-HCG (bèta-humaan choriongonadotrofine) test bij mannen positief is, kan d...

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    HCG tumormarker testiskanker bloedtest

    € 29,-