Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Beta-2-glycoproteïne-I antistoffen (IgM)

Beta-2-glycoproteïne-I antistoffen (IgM)

  De bloedtest voor Beta-2-glycoproteïne IgM, ook bekend als Beta-2-GP IgM-test, wordt meestal uitgevoerd om specifieke auto-immuunziekten, met name het antifosfolipidensyndroom (APS), te diagnosticeren of te monitoren.

  Beta-2-glycoproteïne (IgG) miskraam + 49,00Meer lezenBloedonderzoek bij vermoeden van APS: antifosfolipidensyndroom; Ter verduidelijking van terugkerende miskramen, verhoogde kans op trombose, Auto-immuunziekten (lupus erythematosus); Trombocytopenie, een tekort aan bloedplaatjes,Meer lezen

  Beta-2-glycoproteïne (IgG) miskraam + 49,00Bloedonderzoek bij vermoeden van APS: antifosfolipidensyndroom; Ter verduidelijking van terugkerende miskramen, verhoogde kans op trombose, Auto-immuunziekten (lupus erythematosus); Trombocytopenie, een tekort aan bloedplaatjes,Sluiten

  Cardiolipine screening + 45,00Meer lezenSommige personen blijken antistoffen en tegen cardiolipine in hun bloed te hebben.Meer lezen

  Cardiolipine screening + 45,00Sommige personen blijken antistoffen en tegen cardiolipine in hun bloed te hebben.Sluiten

  49,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Toevoegen aan winkelwagen Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Beta-2-glycoproteïne-I antistoffen (IgM)

  Bloedonderzoek Beta-2 Glycoprotein IgM uit serum.

  Beta-2-glycoproteïne IgM is een antilichaam dat betrokken is bij het antifosfolipidensyndroom. APS is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem ten onrechte antilichamen produceert die zich richten op bepaalde fosfolipiden in het lichaam. Dit kan leiden tot de vorming van bloedstolsels in de bloedvaten, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals beroertes, hartaanvallen, miskramen en andere complicaties.

  Wanneer wordt deze test gedaan: bij het  vermoeden van het antifosfolipidensyndroom; onderzoek naar trombofilie; auto-immuunziekten (systemische lupus erythematosus); onderzoek naar terugkerende miskramen; trombocytopenie van onbekende oorzaak.

  Beta-2-glycoproteïne-I-antilichamen (IgM) maken deel uit van de diagnosecriteria voor het antifosfolipidensyndroom. Ze hebben een hogere specificiteit, maar een lagere gevoeligheid dan cardiolipine-antilichamen. Hun detectie wordt in verband gebracht met het optreden van arteriële en veneuze trombosen, evenals habituele miskramen.

  herhaalde miskramen verwijzen naar de herhaalde verlies van een zwangerschap in de vroege stadia, meestal vóór de 20e week van de zwangerschap. De medische definitie van habituele miskramen houdt in dat een vrouw drie of meer opeenvolgende miskramen heeft gehad

  Een positieve uitslag moet volgens de classificatiecriteria van het antifosfolipidensyndroom worden bevestigd door een herhaling van de test na minstens 12 weken.

  De Beta-2-GP IgM-test wordt uitgevoerd om de aanwezigheid en het niveau van IgM-antilichamen tegen Beta-2-glycoproteïne in het bloed van de patiënt te meten. Een verhoogd niveau van deze antilichamen kan een indicatie zijn van APS of andere auto-immuunziekten. Het is belangrijk op te merken dat deze test meestal wordt uitgevoerd in combinatie met andere tests, zoals de Beta-2-GP IgG-test en lupustesten, om een vollediger beeld te krijgen van de immunologische status van de patiënt.

  Alleen een gekwalificeerde zorgverlener kan beslissen welke tests nodig zijn op basis van de symptomen van de patiënt en hun medische geschiedenis. Als je je zorgen maakt over mogelijke auto-immuunziekten of andere gezondheidsproblemen, is het raadzaam om contact op te nemen met een arts voor een grondige evaluatie en advies over geschikte tests en behandelingen.

  uitslag IgM:

  negativ< 7 U/ml
  grenzwertig7 - 10 U/ml
  positiv> 10 U/ml

   

  methode: 
  Fluorescentie-enzymimmunoassay (FEIA)

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Beta-2-glycoproteïne (IgM) miskraam

   Beta-2-glycoproteïne (IgM) miskraam

   € 49,-

   De bloedtest voor Beta-2-glycoproteïne IgM, ook bekend als Beta-2-GP IgM-test, wordt mees...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Beta-2-glycoproteïne-I antistoffen (IgM)

   Beta-2-glycoproteïne-I antistoffen (IgM)

   € 49,-