Terug

 • Aspergillus Fumigatus schimmelinfectie

Aspergillus Fumigatus schimmelinfectie

  55,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Aspergillus Fumigatus schimmelinfectie

  Aspergillus Fumigatus Antigeen (ASPFU uit serum) : Deze test meet de besmetting met de schimmel Aspergillus in serum.
  Aspergillus fumigatus is een schimmel die zich vermeerdert door sporen. De schimmel kan groeien bij een temperatuur tussen 12-56 °C. 

  De schimmel kan bronchopulmonale allergische aspergillose veroorzaken bij mensen met een verzwakt immuunsysteem. Een spore kan uit gaan groeien bij 37 °C, de lichaamstemperatuur van de mens.
  Bij gezonde mensen wordt deze schimmel door het immuumsysteem meestal snel onschadelijk gemaakt. 

  Aspergillus fumigatus komt overal in het natuurlijke milieu voor en kan ook gevonden worden in de neus, keel en slokdarm van gezonde mensen. Blootstelling aan Aspergillus fumigatus bij mensen met een verminderd immuunsysteem kan aspergillose veroorzaken; een infectie van de long. Vooral leukemiepatiënten met beenmergtransplantatie hebben een verhoogd risico. Ziekteverschijnselen zijn koorts, zwakheid, pijn in de borst, onverklaarbaar gewichtsverlies, hoofdpijn, hartruis, bloed in de urine of afwijkende urinekleur en rechte, smalle lijntjes van kapotte bloedvaatjes onder de nagels. Aspergillus fumigatus is ook de veroorzaker van de ziekte bij broed van de honingbij, waarbij het broed gemummificeerd wordt.

  Als de titer lager is dan 1:80 is de uitslag goed.
  Als de uitslag op de 1:80 ligt is het een grensgeval en wordt verder getest op specifieke antistoffen tegen apergillus fumatus, als deze lager zijn dan 30 is er geen sprake van een besmetting met asperfillus. Als de uitslag hoger is dan 30 is er wel sprake van een besmetting.

  Als de uitslag op de 1:80 ligt is het een grensgeval en wordt het aangeraden de test na 2 a 3 weken opnieuw uit te voeren om te kijken of de titer stijgt.

  Meer dan 90% van aspergillose wordt veroorzaakt door A. fumigatus. De detectie van A. fumigatus-antistoffen of de significante toename van de titer wijst op een infectie. Na succesvolle therapie is er gewoonlijk een significante afname van de titer.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Aspergillus Fumigatus schimmelinfectie

   Aspergillus Fumigatus schimmelinfectie

   € 55,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »