Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  aPTT

   aPTT uit citraatplasma. Bloedafname alleen op locatie Mönchengladbach. Deze test moet direct op het lab bepaald worden, kan niet verzonden worden.

   15,-

   Aan verlanglijst toevoegen

   • Geen verwijzing nodig van je huisarts
   • Stel zelf je onderzoek samen
   • Prikpunten in heel Nederland

   1853 beoordelingen

   Placeholder8,9/10
   10/10

   Monique

   Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

   10/10

   Denise

   Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

   Productomschrijving

   aPTT

   aPTT uit citraatplasma. Bloedafname alleen op locatie Mönchengladbach. Deze test moet direct op het lab bepaald worden, kan niet verzonden worden.

   Om bloedstollingsproblemen (citraat buisje) te onderzoeken. Daarnaast wordt de test gebruikt om de werking van bloedverdunners (bijvoorbeeld heparine) te volgen.

   Met de geactiveerde partiële tromboplastinetijd (aPTT) wordt onderzocht hoe lang het duurt voordat het bloed stolt. Bloedstolling is een zeer complex proces dat bestaat uit een reeks opvolgende chemische reacties tussen verschillende stollingsfactoren, die in de lever worden aangemaakt. De tijd die nodig is om in het bloedmonster een stolseltje te vormen heet geactiveerde partiële tromboplastinetijd en wordt gemeten in seconden.

   De test wordt gebruikt om de bloedstolling te onderzoeken. Een te snelle stolling leidt tot een vergroot risico op trombose en te langzame stolling kan leiden tot ernstige bloedingen.

   De arts zal een aPTT-test, soms samen met andere stollingstesten zoals de PT, aanvragen voor patiënten die lijden aan bloedingsneiging, stollingsneiging of een ernstige leverziekte.

   Soms wordt de test aangevraagd voor vrouwen die bij herhaling miskramen krijgen; het zou kunnen zijn dat te veel stollingsremmers in het bloed een miskraam veroorzaken.

   In enkele gevallen vraagt de dokter de test aan voorafgaand aan een operatie als uit de voorgeschiedenis van de patiënt blijkt dat er een verhoogde kans op bloeding bestaat.

   Ook vraagt de arts een aPTT aan wanneer een patiënt heparine (bloedverdunner) krijgt toegediend om stolling in het lichaam tegen te gaan. De toediening dient binnen nauwe grenzen te blijven. Een te hoge dosis heparine kan leiden tot ernstige bloedingen; een te lage dosis vergroot de kans op het ontstaan van bloedstolsels.

   Verlaagd:

   Een verkorte aPTT stoltijd, dus korter dan 30 seconden, kan wijzen op een verhoogde hoeveelheid stollingsfactor type VIII in het bloed. Deze stollingsfactor is vaak tijdelijk verhoogd na een acute ontsteking of verwonding.

   Verhoogd:

   Een verlengde aPTT stoltijd, dus langer dan 40 seconden, betekent dat het vormen van een stolsel langer duurt dan verwacht. Meestal is er iets aan de hand met de stollingsfactoren, stoffen die het lichaam aanmaakt in de lever en die nodig zijn om het bloed te laten stollen. Een verlengde aPTT-test kan veroorzaakt worden door:

   • een tekort aan stollingsfactoren, bijvoorbeeld door een erfelijke afwijking (bijvoorbeeld ziekte van Von Willebrand);
   • remmers van stollingsfactoren. Soms is het een specifieke remmer van een stollingsfactor waarmee patiënten met bloedingsneiging worden behandeld. Zo krijgen mensen met hemofilie A (bloedingsneiging) stollingsfactor VIII toegediend, maar het middel werkt niet bij patiënten die een specifieke remmer van stollingsfactor VIII in hun bloed hebben;
   • behandeling met heparine als bloedverdunner;
   • behandeling met coumarine als bloedverdunner kan ook een verlenging van de aPTT-test geven, maar deze behandeling wordt niet met deze test gecontroleerd;
   • leukemie.

    

   Lees meerLees minder

   Reviews

   Recent bekeken

    • aPTT

    aPTT

    € 15,-

    aPTT uit citraatplasma. Bloedafname alleen op locatie Mönchengladbach. Deze test moet dir...

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    aPTT

    € 15,-