Terug

 • Antistoffen tegen AMA Blottest

Antistoffen tegen AMA Blottest

  73,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Antistoffen tegen AMA Blottest

  Antistoffen tegen AMA (mitochondrien-al.) blot test uit serum bij verdenking van PBC (Primaire Biliaire Cirrose). Dit is een chronische leverziekte met kenmerken van een auto-immuunaandoening.

  De antigenen die getest worden in verband met anti-mitchondrial antilichamen zijn:

  • AMA M2 - branched-chain alpha-keto acid dehydrogenase complex

  De Westernblottest is nog gevoeliger en nauwkeuriger dan de gewone serum test.
  Deze test wordt vaak gebruikt als er bij de gewone ANA test niets uit komt, maar de klachten aanhouden, of als bevestigingstest na een AMA serum screening.

  Bij 95% van de mensen met PBC worden AMA antistoffen gevonden.

  PBC is een zogenaamde auto-immuunziekte. Ieder mens heeft een afweersysteem dat zijn lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het afweersysteem maakt antistoffen aan tegen vreemde indringers in het lichaam. Met deze antistoffen kunnen bacteriën en virussen onschadelijk gemaakt worden.

  Bij een auto-immuunziekte is het afweersysteem eigenlijk overactief. Het afweersysteem maakt niet alleen antistoffen aan tegen vreemde indringers, maar ook tegen bepaalde gezonde cellen van het eigen lichaam. Bij PBC worden antistoffen aangemaakt tegen het weefsel van de galkanaaltjes in de lever. Hierdoor raken deze galkanaaltjes ontstoken. Het is onduidelijk hoe deze afweerreactie tegen het eigen lichaam ontstaat. Mogelijk kan een infectie met een virus of bacterie een prikkel zijn die het afweersysteem activeert.

  Verschillende auto-immuunziekten komen soms samen voor. Zo komt PCB waarbij antistoffen worden gemaakt tegen de lever, ook voor in combinatie met ziektes waarbij ook antistoffen gemaakt tegen bijvoorbeeld cellen van de schildklier, de gewrichten of de dikke darm.

  Reviews

  Recent bekeken

   • AMA Blottest

   AMA Blottest

   € 73,-

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Antistoffen tegen AMA Blottest

   Antistoffen tegen AMA Blottest

   € 73,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »